Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

nissan leaf occasion

Sunderland het nieuwe Silicon Valley voor EV’s?

Nissan is een Japanse autofabrikant die bekend staat om kwalitatief goede auto’s. In tegenstelling tot veel andere autoproducenten, heeft dit merk er in 1984 voor gekozen om zijn Europese divisie in Engeland te plaatsen. Met het nieuwe EV36Zero-project gaat dit Japanse automerk ervoor zorgen dat de faciliteit in Sunderland misschien wel het nieuwe Britse Silicon Valley gaat worden.

Het EV36Zero-project

Autofabrikant Nissan zet een grote stap richting een CO2-neutrale toekomst met het nieuwe EV26Zero-project. De energieopwekking voor zowel de productie van de voertuigen als de batterijen van de fabriek in Sunderland komt van het EV36Zero Microgrid. Dit zijn wind- en zonneparken die 100% hernieuwbare energie opwekken voor de eigen fabrieken en toeleveranciers.

Door 100% hernieuwbare energie te gebruiken en 3 nieuwe EV’s uit te brengen zet Nissan een goede stap richting een CO2-neutrale toekomst. Daarnaast creëert Nissan ook nog eens duizenden banen in Groot-Brittannië.

Nieuwe EV’s uit Sunderland

Autofabrikant Nissan heeft laten weten 3 nieuwe EV’s te gaan maken in Sunderland, bestaande uit in ieder geval een volledig elektrische variant van de Nissan Juke en de Nissan Qashqai. Dit laatste model – met verbrandingsmotor – staat al jaren in het lijstje met de meest verkochte auto’s van het Verenigd Koninkrijk, met als hoogtepunt de titel ‘Best verkochte model’ in 2022. De verwachting is dat een elektrische variant het ook ongetwijfeld goed gaat doen.

Het derde model dat in de fabrieken van Sunderland geproduceerd gaat worden, is de nieuwste generatie van de Nissan LEAF. Een écht boegbeeld van de elektrische auto’s van Nissan. Tevens was dit de eerste EV die in de massaproductie ging. Door de populariteit van de LEAF zijn ook veel andere autoproducten gestart met het ontwikkelen van elektrische auto’s.