Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

‘Snelweg-verzorgingsplaatsen van de toekomst’ bij Gent

Het Europese snellaadbedrijf Fastned heeft een concessie gewonnen, waardoor de eerste ‘snelweg-verzorgingsplaatsen van de toekomst’ wordt ontwikkeld en geëxploiteerd. Je vindt de 12 oplaadpunten voor elektrische auto’s met daarnaast extra faciliteiten zoals toiletten, koffie en broodjes aan de weerzijden van de E17 bij Gent. In een kwartier is het mogelijk om je EV op te laden tot 300 kilometer bereik, terwijl je zelf geniet van een lekkere lunch.

Wat is het doel van Fastned?

“Vrijheid voor de elektrische rijder”, dat is waar Fastned naar streeft. Het bedrijf werd opgericht in 2012 door Bart Lubbers en Michiel Langezaal. Het opvolgende jaar werden de eerste vier stations geopend. Uiteindelijk is het doel van Fastned om een Europees netwerk op te bouwen van duizend snellaadstations op A-locaties. Er wordt bij deze stations uitsluitend gebruik gemaakt van zon en wind.

Wat zijn de mogelijkheden voor het opladen van je EV?

Voor het opladen van je elektrische voertuig zijn er verschillende opties. De meest voorkomende zijn:
– Langs de snelweg bij een Fastned
– Bij een eigen laadpaal thuis
– Bij een openbare laadpaal
– Gratis snelladen (dit is bij sommige supermarkten het geval)

De snelladers van Fastned maken het mogelijk om in 15 minuten tot 300 kilometer aan bereik te laden, voor de merken Tesla, Model 3/S/X, Nissan Leaf, BMW i3 en Hyundai Ioniq. Check hier of je je voertuig snel kunt laden. Het snelladen werkt eenvoudig: steek de stekker in je voertuig, start de laadsessie met je laadpas, met de automatische Autocharge of de speciale Fastned app. Vervolgens kun je de laadsessie stoppen met je app of via het scherm bij de laadpaal.

Eén van de oprichters aan het woord

Volgens Michiel Langezaal zet het bedrijf zich in om Belgische en Europese rijders van elektrische voertuigen een betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand netwerk te bieden. De woorden toegankelijkheid en vrijheid staan bij het laadnetwerk centraal. Inmiddels vind je in België 19 operationele snellaadstations van Fastned. Er zijn nog 24 locaties in ontwikkeling. De snellaadpunten met faciliteiten staat gepland voor 2024.