Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

audi

‘Productie van de toekomst’: dit kunnen we verwachten vanaf 2026

Voor veel bedrijven is duurzaamheid een belangrijk onderwerp, zo ook in de autobranche. Net als veel andere automerken, is ook Audi zich op dit belangrijke onderwerp aan het focussen. Er zijn een aantal belangrijke duurzame ontwikkelingen waarmee het merk bezig is.

Zo introduceert de Duitse autofabrikant Audi vanaf 2026 alleen nog volledig elektrische voertuigen, als onderdeel van de Vorsprung 2030-strategie. Tot 2033 wordt de productie van auto’s daarnaast met een verbrandingsmotor uitgefaseerd. Audi laat alle fabrieken kennismaken met de productie van de elektrische voertuigen, volledig via de benadering van de ‘360factory’.

Vanaf 2025 alle autofabrieken CO2-neutraal

Sinds 2019 zet het automerk Audi zich in voor het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk. Ook het investeringen in het terugdringen van grondstoffen en watergebruik is waar Audi zich mee bezighoudt. Vanaf 2025 zullen alle fabrieken volledig CO2-neutraal elektrische voertuigen produceren.

Daarnaast verwacht het automerk tegen 2025 meer dan 30 elektrische modellen op de markt te hebben gelanceerd. Van deze 30 zijn er 20 volledig elektrisch. De overige modellen zullen plug-in hybride zijn. Volgens Audi is duurzaam rijden premium mobiliteit met opwindend rijplezier.

Productiekosten reduceren met 50%

Audi heeft aangegeven alleen te willen investeren in nieuwe fabrieken wanneer daadwerkelijk blijkt dat er behoefte is aan de extra productiecapaciteit. Dit is bijvoorbeeld het geval in Changchun te China. Op deze locatie worden er nieuwe PPE-platform modellen gebouwd voor de markt in China. PPE staat voor Premium Platform Electric.

Door alleen fabrieken te openen daar waar er écht behoefte aan is, zal er grote winst worden behaald op het gebied van productiekosten en productiviteit. In 2033 heeft het automerk als doel dat de huidige productiekosten zijn gedaald met 50%. Om dit te kunnen behalen worden ook modellen aangepast op punten die de consument niet op zal vallen.

Angst voor veranderingsprocessen

In de autobranche vinden er veel en snel ontwikkelingen plaats. Automerk Audi ontwikkelt razendsnel mee. Vooral in het land van herkomst van het automerk, lijkt de angst voor verandering groter dan in overige landen. In Duitsland wordt er gezegd: als de gevolgen van het nieuwe onbekend zijn, laten we liever wat het is. Daartegenover heb je landen als Brazilië, het Verenigd Koninkrijk en Vietnam die een geheel andere denkwijze hebben: als de gevolgen onbekend zijn, zouden we het minimaal eens kunnen uitproberen.