Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

7 persoons auto kopen

Overstappen op elektrische bedrijfswagens

Steeds meer particulieren stappen over naar elektrische auto’s. Een elektrische auto heeft namelijk veel voordelen. Zo betaal je bijvoorbeeld geen belasting op personenauto’s en motorrijwielen (BPM), is een elektrische auto voordeliger in gebruik en daarnaast ook nog eens beter voor het milieu.

Ook elektrische bedrijfswagens worden steeds populairder. Dit komt onder andere door het steeds grotere aanbod waaruit je kunt kiezen, maar ook dankzij de fiscale voordelen van zakelijk elektrisch rijden.

In dit artikel lees je waarom overstappen op elektrische bedrijfswagens noodzakelijk is en wat er allemaal bij komt kijken als je besluit over te stappen op elektrische bedrijfswagens.

Overstappen op elektrische bedrijfswagens noodzakelijk

Vanaf het jaar 2025 moeten alle bestel- en vrachtwagens die op kenteken worden gezet, volledig emissieloos zijn. Is dit niet het geval? Dan mag je niet de zero-emissiezone in met je bestel- of vrachtwagen. Naar verwachting zal er in 30 tot 40 grotere steden een zero-emissiezone worden ingevoerd. Beschik je over een bestel- of vrachtwagen? Dan is het mogelijk om gebruik te maken van de zogenoemde overgangsregeling. Dankzij de overgangsregeling heb je nog even de tijd om alles rondom elektrisch zakelijk rijden te regelen.

Wat komt er kijken bij overstappen op elektrische bedrijfswagens?

Heb je besloten om over te stappen op elektrische bedrijfswagens? Of je hier nu voor kiest dankzij de subsidies die worden gegeven vanuit de overheid of omdat je je zorgen maakt om het klimaat: het overstappen op elektrische bedrijfswagens is steeds logischer. Bovendien wordt het over een aantal jaren verplicht om emissieloos te rijden. Lees hieronder wat er komt kijken bij het overstappen op elektrische bedrijfswagens.

Opladen op een laadplein

Een elektrische auto moet opgeladen worden. Een eigen laadplein is dan ook erg handig. Wat een laadplein inhoudt? Dit is een plek waar alle elektrische bedrijfswagens kunnen opladen. Vaak wordt de energie die hiervoor nodig is, opgewekt op een slimme manier.

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld de aanwezige stroom slim te verdelen over de verschillende elektrische bedrijfswagens. De bestuurder van de bedrijfswagen kan op afstand een tijd aangeven waarop het laden moet beginnen en eindigen. Zo is de auto opgeladen als je begint aan je werkdag!

Opladen bij werknemer thuis

Worden de elektrische bedrijfswagens ook privé gebruikt of gaat de elektrische bedrijfswagen aan het einde van de werkdag weer mee naar het huis van de werknemer? Dan kan het ook handig zijn om bij de werknemer thuis te zorgen voor een laadmogelijkheid. Maak bijvoorbeeld gebruik van de Wall Box. Dit werkt bijna hetzelfde als een laadpaal. Het enige verschil is dat je met een Wall Box een contactpunt aan de muur hebt.