Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Ook je auto wassen kan milieuvriendelijk!

De auto wassen, klinkt heerlijk onschuldig toch? Dit valt in realiteit best tegen. Veel water gebruik, vervuiling van grondwater, etc. Moet je dan maar stoppen met je auto wassen? Zeker niet! Het is een belangrijk onderdeel van het onderhoudt van je auto dat er voor zorgt dat je goed en veilig kan blijven rijden. Het is daarentegen wel belangrijk dat je het wassen dan op een zo duurzaam mogelijke manier doet.

Op straat wassen? Dat kan echt niet meer!

Het eerste wat je moet weten is dat op straat zelf de auto wassen het slechtste is wat je kan doen. Al het vuil dat je van de auto afwast komt namelijk samen met een heftig schoonmaak middel in het grond- en oppervlaktewater terecht. Dit zijn bijvoorbeeld olie- en rubberresten, maar ook schilfertjes metaal en lak. Daarnaast is het water dat je gebruikt eigenlijk gewoon drinkwater, dus dat is ook minder goed dan wanneer je grond- of ander onbewerkt water gebruikt. Er zijn ook al verschillende gemeenten waar het wassen op straat verboden is

Er zijn tegenwoordig wel plantaardige of biologisch afbreekbare auto shampoos, maar dat wil je liever nog steeds niet in de natuur hebben. Gelukkig is er een vriendelijker alternatief, zelfs voor de fanatiekelingen die graag zelf hun auto wassen. Misschien had je het al wel geraden wat dit zal zijn.

Jazeker, de wasstraat!

Het klinkt misschien gek, maar het is echt zo. De wasstraat is beter voor het milieu dan zelf je auto wassen! Ja, het gebruikt veel meer water per wasbeurt, maar dit water bestaat uit vers grond water en gerecycled water. Er wordt dus geen drinkwater gebruikt. Daarnaast wordt al het gebruikte water zo goed mogelijk gefilterd voordat het hergebruikt of geloosd wordt, waardoor zeepresten en ander vuil niet in de natuur terecht komt. Het is dus aan te raden gewoon naar de wasstraat te gaan, dat is ook nog eens veel sneller.

Dit is ook een oplossing voor de auto fanaten die graag zelf zorgvuldig hun auto schoon willen maken. Bij wasstraten zijn er vaak wasboxen met een waterspuit aanwezig. Hier kan je gewoon zelf je gang gaan, maar dan zonder gebruik te maken van drinkwater en zonder dat al die vieze bende de sloot in stroomt. Het is dan nog steeds wel prettig om te kiezen voor milieuvriendelijke autoreinigers en andere producten. Je kan bij de aankoop letten op speciale keurmerken voor duurzaamheid en zelf goed op de ingrediënten letten.

Mogelijkheden tot het verbeteren van het klimaat en milieu zitten vaak en kleine hoekjes. Dat geldt hier ook! Door hier op te letten kom je elke dag wel kleine dingen tegen waar het beter kan. En al deze kleine dingen bij elkaar zullen leiden tot grote veranderingen.