Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Nog niet klaar voor een elektrische auto? Dan neem je toch wat anders!

De elektrische auto is helemaal populair. Niet alleen zijn ze heel duurzaam, maar ze zijn ook nog eens heel modern. Maar ze zijn niet voor iedereen zo aantrekkelijk. Ze zijn duur en soms zitten er nog best wel wat haken en ogen aan vast. Wat nou als je geen plek hebt voor een laadpaal of dat ultra moderne gewoon nog niet zo ziet zitten? Geen probleem! Er zijn genoeg alternatieven die nog steeds duurzamer zijn, maar waarmee je wat rustiger met de energietransitie mee kan gaan.

In ieder geval zuinig

Nog helemaal niet klaar voor al die nieuwe techniek? Dat is oké, ook bij een traditionele auto zijn er dingen waarop je kunt letten om hem zo zuinig en milieuvriendelijk mogelijk te maken. Zo kun je letten op het bouwjaar, auto’s worden elk jaar minder vervuilend dus kies een zo recent mogelijke. Ook kan je letten op het energielabel. Auto’s met het energielabel A zijn 20% zuiniger dan gemiddeld. Daarbij is een kleinere auto nog weer wat zuiniger. Er zijn dus allerlei dingen waar je op kunt letten.

Delen of huren

Gebruik je een auto nou niet zo vaak en vind je het vooral gewoon prettig er eentje bij de hand te hebben als het nodig is? Vraag dan eens rond bij je huisgenoten of de buren. Misschien is er iemand anders die ook zo denkt, waarmee je samen een auto zou kunnen aanschaffen. Dan is er één auto minder op de weg en worden de kosten verdeelt over iedereen die mee doet!

Is dit voor jou toch niet handig? Dan kan je er ook over denken om een auto te huren in de periodes wanneer je hem nodig hebt. Dan heb je niet fulltime een auto en gebruik je hem echt alleen wanneer je hem nodig hebt. Zo pak je veel makkelijker de fiets of het ov op de momenten dat je even geen auto hebt en betaal jij je niet het hele jaar door blauw aan wegenbelasting en andere kosten.

Hybride

Wil je wel meedoen met de energietransitie, maar twijfel je nog over een volledig elektrische auto? Neem dan een hybride!

Veel mensen maken zich bij elektrische auto’s zorgen om de actieradius, met andere woorden, de duur van de accu. Ze zitten er niet op te wachten om midden op de weg met een lege batterij te komen zitten. En er komen natuurlijk wel steeds meer laadpalen bij, maar nog lang niet overal. In dat geval kan je kiezen voor de gulden midden weg: een hybride. Een auto die zowel een klassieke verbrandingsmotor als een accu heeft. Dan kan je wennen aan het elektrisch rijden, maar gewoon nog terug switchen wanneer je dat wilt. En zo weet je ook zeker dat je nooit zomaar stil komt te staan onderweg.

De energietransitie is een verandering die voor sommige mensen wat snel gaat. Met deze tips kan je deze verandering in je eigen tempo door maken of zelfs even wachten tot de maatschappij en de infrastructuur wat er wat beter op ingericht zijn.