Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Nieuwe standaard gezet met de nieuwe allseason autoband voor elektrische voertuigen

De eerste allseason band van Europa, speciaal gericht op de elektrische en hybride voertuigen, is afgelopen 24 november geïntroduceerd. Deze banden worden Vredestein Quatrac Pro EV genoemd. Het gloednieuwe product biedt goede stabiliteit, heeft een lagere rolweerstand, is stiller en bovendien comfortabeler. Dankzij de lichtere constructie van de band heeft deze ook een lagere milieubelasting.

Lagere rolweerstand

Het Indiaas/Nederlandse bedrijf genaamd Apollo Tyres, gespecialiseerd in banden, heeft veel onderzoek gedaan naar de efficiëntie van voertuigen. Het doel van deze allseason band is een zo groot mogelijke actieradius te kunnen bereiken. Dankzij een juiste mix van polymeren van de vierde generatie en de zogenoemde slimme silica voor het loopvlak, velgkussen en karkas, is de rolweerstand in totaal 15 procent lager dan een allseason band die niet gericht is op elektrische voertuigen.

Keurmerk allseason-prestaties

In verschillende landen is het gebruik van de juiste winterbanden of banden met winterse eigenschappen verplicht. De nieuwe band voor elektrische voertuigen, beschikt over het ‘Three Peak Mountain Snowflake’ symbool. Met dit symbool wordt er een indicatie gegeven voor winterse eigenschappen. Een remtest op sneeuw is één van de vereisten om zo’n keurmerk op een band te mogen gebruiken.

De lamellen in de nieuwe allseason banden zijn dieper dan bij een ‘normale’ band. Dankzij deze lamellen kunnen de loopvlakblokken gecontroleerder bewegen en is er meer grip en tractie. De totale levensduur van de loopvlakblokken, wordt hiermee verlengd.

Milieubelasting beperken

Apollo Tyres vindt duurzaam verantwoord ondernemen belangrijk. Zo steunen zij initiatieven als het behouden van biodiversiteit, levensonderhoud voor kansarme plattelandsvrouwen en diverse lokale initiatieven. Dit is ook terug te zien in de nieuwe banden. Er is tijdens de ontwikkeling van deze band ook rekening gehouden met de hoeveelheid energie die nodig is en de mate van koolstof uitstoot, gedurende de productie. Daarnaast zijn de banden 17% minder belastend voor het milieu in vergelijking met de normale allseason banden, gericht op auto’s die rijden op fossiele brandstof.

Meer over Apollo Tyres

Het door Apollo Tyres geproduceerde autobandenmerk Vredestein is één van de oudste ter wereld. De geschiedenis gaat meer dan 110 jaar terug. Wist je dat Vredestein in Nederland is geproduceerd? Het doel van dit merk was het verbeteren van de prestaties van elk voertuig. Producten die onder dit merk vallen, zijn banden voor agrarische en industriële toepassingen, fietsbanden en autobanden. Sinds afgelopen 24 november is hier de gloednieuwe allseason band aan toegevoegd, speciaal voor elektrische en hybride voertuigen.

De nieuwe allseason band is vanaf december te verkrijgen bij bandendealers en distributeurs. De banden zijn in zeven maten verkrijgbaar voor velgen van 18 en 19 inch. Vanaf 2023 worden er 12 extra maten verwacht, voor velgen van 17 en 20 inch.