Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Nieuwe pilot van start met energieplatform Vandebron en autofabrikant NIO

De actieradius van nieuwe elektrische voertuigen neemt steeds verder toe. Daarnaast worden er steeds meer betaalbare modellen aangeboden op de markt en wordt de beschikbaarheid en snelheid van laadpalen alsmaar beter. Het gemak van wat je gewend bent van een brandstofauto, zie je bij elektrisch rijden steeds meer terug. 

Om het comfort voor bestuurders van elektrische voertuigen nóg meer te vergroten slaan energieplatform Vandebron en Autofabrikant NIO hun handen ineen. In mei 2023 staat er een pilot op de planning om de gebruiksvriendelijkheid van batterijwisselstations te testen. Hoe werkt het wisselen van je batterij? En hoe zorgen deze stations voor een balancering van het energienetwerk? Je leest de antwoorden van deze vragen in onderstaand artikel. 

Swappen van je autobatterij 

Volgens autobrancheorganisatie ACEA waren er in 2022 in Nederland 90 duizend laadpalen. Met dit aantal is Nederland hét land met de meeste laadpalen, gevolgd door Duitsland, met bijna 60 duizend laadpalen. Om elektrisch rijden naast de overheidssubsidies nog toegankelijker te maken, wordt er gekeken naar baanbrekende manieren om de energietransitie te versnellen. 

Hoe deze impactvolle en (naar verwachting) baanbrekende stap in zijn werk gaat? Je rijdt je auto een station binnen waar binnen enkele minuten je autobatterij wordt verwisseld. Met het swappen van je autobatterij vervolg je binnen enkele minuten weer je route. Tijdens de pilot zullen er uiteindelijk zes batterijwisselstations in Nederland gebruikt worden. 

Piek van het energienetwerk balanceren

Nederland bevindt zich midden in de energietransitie. Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van duurzame energie en fossiele brandstoffen worden vervangen door elektriciteit. Gevolg is dat het stroomnetwerk op steeds meer plekken – tijdelijk – vol raakt. Uitbreiding en slimmer gebruik van het stroomnetwerk moeten ervoor zorgen dat de grote piek wordt ingedamd. En dat is noodzakelijk, zo zegt Minister Jetten voor Klimaat en Energie. Zonder innovatieve oplossingen is het voor de economie onmogelijk om te kunnen blijven verduurzamen.

Nog even geduld!

Bij Vandebron, één van de eerste aanbieders die echt alleen duurzaam opgewekte energie verkrijgt binnen Nederland, kun je terecht als je op zoek bent naar laadpalen en laadpassen. Tot we weten hoe de pilot is verlopen, is opladen aan een laadpaal de enige manier die op grote schaal toegankelijk is. Met het ook op deze pilot is het wel te verwachten dat Vandebron een van de eerste aanbieders van batterijwisselstations zal zijn. Tot die tijd is het nodig om je accu op te laden bij een laadpaal door gebruik te maken van een elektrische laadpas. 

Als je een laadpasabonnement afsluit bij Vandebron profiteer je van diverse voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld niet te rekenen op extra kosten per laadsessie. Het basistarief bedraagt 3,15 euro per maand. Daarnaast kun je rekenen op 100% duurzame energie en op een groot aanbod laadpalen door heel Europa.