Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Volkswagen elektrisch

Nieuwe laadpalen in Amsterdam: help je mee met het bepalen van de nieuwe locaties?

Een schone lucht voor alle Amsterdammers. Dat is het doel voor de toekomst. Steeds meer Amsterdammers maken al de overstap naar een elektrische auto. Een stap dichter bij een schonere en stillere stad. Door de toename van elektrische auto’s, zijn er ook meer laadpalen nodig. Van 10 oktober 2022 tot 21 november 2022 kun je input geven over waar de mogelijk nieuwe laadpalen kunnen komen.

Lees in dit artikel meer over de voordelen van elektrisch rijden en hoe je jouw input kunt geven over geschikte plekken voor laadpalen in Amsterdam.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

De gemeente Amsterdam wil vanaf 2030 alle benzine- en dieselauto’s vanaf de ring A10 tegenhouden. Overstappen op een elektrische auto is dus noodzakelijk. Ben je benieuwd met welke voordelen de overstap naar elektrisch rijden gepaard gaat? Je leest ze hieronder.

Elektrische auto’s rijden rustiger

Alle elektrische auto’s zijn automaten en hebben geen versnellingen. Schakelen is dus niet meer nodig. Ook maakt een elektrische auto minder geluid dan een brandstofauto. Vooral bij snelheden tot 20 kilometer per uur lijkt het verschil in geluid op te vallen.

Elektrisch rijden is beter voor het milieu

Een elektrische auto stoot minder CO2 uit dan een auto die rijdt op brandstof, zoals benzine of diesel. Bij een elektrische auto zit er een accu in de motorkap. Zelfs als je de CO2-uitstoot van deze accu inclusief de productie van de auto bij elkaar optelt, wint de auto die rijdt op benzine of diesel het nog steeds. Elke nieuwe elektrische auto is beter voor het milieu dan een auto die rijdt op benzine!

Elektrische auto lijkt veiliger

Het zwaartepunt van een elektrische auto ligt lager. Tollen of omslaan bij een ongeluk zal hierdoor minder snel gebeuren. Ook beschikken elektrische auto’s over een grotere kreukelzone. Dit is de plek die de klap bij een ongeval opvangt. Op termijn lijken de elektrische auto’s, door het lagere zwaartepunt en de grotere kreukelzone, veiliger te zijn dan een benzine of dieselauto.

Hoe kun je jouw input geven over nieuwe laadplekken in Amsterdam?

De gemeente Amsterdam maakt zich klaar voor een gezondere toekomst. Elektrisch rijden is daar een onderdeel van. Met elektrische auto’s vindt er minder CO2-uitstoot plaats en is er minder geluidsoverlast. Om de aanschaf van elektrische auto’s nog meer te stimuleren, wil de gemeente Amsterdam extra laadpalen plaatsen in openbare ruimtes. Momenteel heeft Amsterdam 3 duizend laadpalen. Dit aantal zal in 2025 verdubbeld zijn.

Op een speciale kaart staan de geplande locaties voor laadpalen in de gemeente Amsterdam toegelicht. Deze geplande locaties zijn zorgvuldig geselecteerd. Zo is er bijvoorbeeld rekening gehouden met kabels, boomwortels die onder de grond lopen, lantaarnpalen, stoepbreedte en verkeersveiligheid. Laat jouw stem horen door te reageren via deze kaart. Het plaatsen van een reactie is mogelijk van 10 oktober tot 21 november.