Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Elektrische fiets review: Sparta a-Shine M8b

De Sparta a-Shine M8b is een populaire elektrische fiets van het merk Sparta. Ideaal als je comfortabel lange afstanden wilt afleggen. In deze elektrische fiets review van Sparta a-Shine M8b lees je alles over deze elektrische fiets van Sparta, de kenmerken en de voordelen.

Design

De Sparta a-Shine M8b werd in 2021 geïntroduceerd door Sparta en werd al gauw een erg populaire elektrische fiets. De elektrische fiets is zeer modern, heeft een strak uiterlijk en beschikt daarnaast over moderne onderdelen. De Sparta a-Shine M8b is de perfecte combinatie van design plus performance.

Het frame heeft strakke en elegante vormen waarbij de lasnaden zijn weggewerkt. Hierdoor wordt er een luxe uitstraling gecreëerd. Deze elektrische fiets heeft een verlicht logo. Het verlichte logo zorgt ervoor dat je nóg beter zichtbaar bent onderweg.

Alle kabels zijn optimaal geïntegreerd, waardoor de Sparta a-Shine M8b er heel strak uitziet. Dit design geeft de Sparta a-Shine M8b een mooie, elegante en strakke uitstraling.

Sparta a-Shine Energy M8b

Kenmerken Sparta a-Shine M8b

Sparta ademt innovatie. Door telkens weer in te spelen op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zijn de fietsen van Sparta gegarandeerd van topkwaliteit. Deze Sparta a-Shine M8b van Sparta met maar liefst acht versnellingen, is voorzien van een aantal onderdelen van zeer goede kwaliteit.

De motor

Deze elektrische fiets heeft een krachtige Bosch Active Line Plus middenmotor met 50 Nm koppel. De ondersteuning van de middenmotor voelt natuurlijk aan. De motor is bevestigd aan het midden van de elektrische fiets en is aangesloten op de trappers.

Je kan instellen zelf hoe hard je wil trappen met de vier trapondersteuning standen die je eenvoudig bedient met een knop aan het stuur. ‘Zullen we nog een rondje?’

Trapondersteuning

De Sparta a-Shine M8b heeft een trapkracht en rotatiesensor. De sensoren meten hoe snel de trappers ronddraaien en hoeveel kracht er op de trappers wordt uitgeoefend. Op basis hiervan wordt de ideale trapondersteuning geboden terwijl jij rondtrapt.

De trapkracht en rotatiesensoren zijn een ideale combinatie die de meest gelijkmatige trapondersteuning garanderen.

Sparta a-Shine Energy M8b zadel

De accu

Bij de Sparta a-Shine M8b kun je kiezen tussen een 300, 400 of 500 Wh accu. Het aantal kilometers dat je af kan leggen ligt tussen de 40 en de 100 kilometer. De exacte actieradius is afhankelijk van de accu, eigen inspanning, luchtweerstand en rolweerstand. Het kan dus zo zijn dat het gemiddeld aantal kilometers afwijkt.

De accu die gebruikt wordt bij de Sparta a-Shine M8b is een Lithium ion accu. Dit type accu gaat lang mee, heeft meer capaciteit per kilogram en kent een lage zelfontlading. De accu is geplaatst boven het achterwiel. De accu is eenvoudig uitneembaar. Je kunt de accu dus opladen waar en wanneer jij dit wil. 

Sparta a-Shine Energy M8b voorkant

Comfort en veiligheid

De Sparta a-Shine M8b heeft hydraulische schijfremmen aan de voor- en achterkant. De schijfremmen zorgen voor veel remvermogen dat bovendien te doseren is. Als het nodig is, kan je de elektrische fiets gemakkelijk en snel tot stilstand brengen.

Deze elektrische fiets heeft een geveerde voorvork en zadelpen. Dit geeft de fietser veel comfort en zijn erg prettig. De Sparta a-Shine M8b is voorzien van een gesloten kettingkast. Hierdoor is het onderhoud aan deze elektrische fiets minimaal. Advies is wel om elk jaar je elektrische fiets voor een onderhoudsbeurt te brengen naar de fietsenmaker. Dit verlengt de levensduur van je fiets.

Het damesmodel van de Sparta a-Shine M8b heeft een brede instap. Dit maakt het op- en afstappen erg gemakkelijk. Zeker als je vaak boodschappen tassen mee wilt nemen.

Type rit

De Sparta a-Shine M8b is compleet uitgerust waardoor je deze elektrische fiets voor bijna elk type rit kan gebruiken. De elektrische fiets is geschikt voor woon-werk ritten in de stad of. door de polder, maar ook voor lange tochten over heuvels.

Sparta a-Shine Energy M8b

Adviesprijs

De adviesprijs van de Sparta a-Shine M8b is € 2.749,-. Deze elektrische fiets is deze prijs meer dan waard door het strakke design en hoogwaardige en innovatieve onderdelen.

Review van gebruikers

Gebruikers zijn zeer tevreden over de Sparta a-Shine M8b. Gebruikers vinden dat deze elektrische fiets licht trapt en prettig stuurt. Zij zijn van mening dat de fiets goede remmen en verlichting heeft.
Ook is er een hoge tevredenheid als het gaat om de accu. De krachtige accu van Bosch laadt snel volledig op en tijdens het fietsen is deze elektrische fiets geheel geruisloos.