Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Elektrisch overwint in de auto van het jaar 2022

In de auto van het jaar verkiezing worden jaarlijks verscheidene automerken onder de loep gelegd. Hoewel het een Europese verkiezing is, wordt er gekeken naar merken van over de hele wereld. Dit jaar komt de winnaar dan ook uit een verrassende hoek gerold.

Auto van het jaar verkiezing schetst positief beeld voor elektrisch

De Europese Car of the Year verkiezing is van Nederlandse origine. Inmiddels is de verkiezing uitgegroeid tot een Europees hoogstandje en zitten er in de jury autojournalisten uit zo’n 23 Europese landen. Toch blijven de auto’s die worden beoordeeld niet beperkt tot het Europese continent, waardoor er geregeld winnende modellen uit Japan, Amerika en Korea worden aangekondigd. In 2021 stonden 39 modellen op de lijst van genomineerden voor het jaar 2022. Alle modellen werden verzameld aan de Deense kunst en werden hier streng beoordeeld door de 61-koppige jury. Aan hen de taak om een selectie te maken van de zeven beste modellen. Tot de selectie behoorden de volgende gelukkigen:

● Hyundai IONIQ 5
● Kia EV6
● Renault Mégane E-TECH Electric
● Peugeot 308
● CUPRA Born
● Ford Mustang Mach-E
● Skoda Enyaq iV

De Kia EV6, Auto van het Jaar 2022

Elektrische finalisten

Wie snel kijkt, trekt meteen een opvallende conclusie uit bovenstaand lijstje: alle modellen beschikken over elektrische rij-ondersteuning. Met uitzondering van de Peugeot zijn alle modellen zelfs volledig elektrisch. Dit plaatje schetst een goed beeld van de snel veranderende automarkt waarin elektrisch nu echt de toekomst lijkt te zijn.

De tweede plaats is weggelegd voor de Hyundai IONIQ5

En als winnaar…

De Kia EV6 komt als overtuigende winnaar – en dus Auto van het Jaar 2022 – uit de bus. De elektrische gezinswagen is de eerste winnaar van Koreaanse makelij en verslaat de Hyundai IONIQ5 en Renault Mégane E-TECH Electric. Met een verschil van 14 punHyundai IONIQ 5ten met de nummer 2 en 18 punten met de nummer 3 laat Kia de concurrentie achter zich. Het winnende Koreaans model wordt vooral geprezen om de rijdynamiek, hoge laadsnelheid en het strakke design. Daarbovenop komt een aantrekkelijke 7 jaar fabrieksgarantie. Kortom: een auto waarmee de overstap naar volledig elektrisch ondenkbaar eenvoudig wordt gemaakt.

De Kia EV6:indrukwekkend vanuit elke hoek