Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Dit zijn de voordelen van een laadpas van Road

Als je elektrisch rijdt of gaat rijden, heb je een laadpas nodig om je EV te voorzien van de broodnodige elektriciteit. Idealiter heb je met één pas toegang tot verschillende laadpunten, ongeacht bij welke aanbieder ze horen. De laadpas van Road is een van de favorieten in de markt. In dit artikel zetten we de voordelen van het gebruiken van deze laadpas op een rij. 

Met of zonder abonnement? Bij Road kan het allebei

Laadpassen zijn beschikbaar met en zonder abonnement. Wanneer je vaak verwacht op te laden bij openbare laadpalen is het aan te raden om te kiezen voor een laadpas met abonnement. Een laadpas met abonnement zorgt er namelijk voor dat je niet iedere keer als je gaat laden bij een openbare laadpaal een starttarief betaalt, maar enkel maandelijks een klein bedrag. Dit kan veel voorkomend zijn bij bedrijven met elektrische leaseauto’s die niet genoeg laadpalen voor het gehele wagenpark hebben, maar ook wanneer je als zzp’er veel naar klanten moet rijden. Bij laadpassen met een abonnement kan er vaak een groot verschil zitten in maandelijkse kosten die je betaalt.

Road heeft een abonnement genaamd ‘Orange’, waar je voor maar €3,23 per maand beschikking hebt over meer dan 300,000 oplaadpunten in 11 verschillende Europese landen. Dit maakt het uitermate geschikt voor de zakelijke bestuurder, maar je kunt hierdoor ook gemakkelijk op vakantie met het gezin. Verder rekent Road altijd het tarief dat de aanbieder van de laadpaal zelf vraagt. Je betaalt dus geen extra kosten aan Road iedere keer dat je jouw auto oplaadt.

Wat de laadpas van Road tenslotte ook nog uniek maakt, is dat je deze kunt gebruiken bij snelladers. De laadpas van Road is compatibel met allerlei types snelladers.

Heb jij onlangs een elektrische auto aangeschaft of ben je op zoek naar de beste laadpas voor jouw bedrijf?

De voordelen van Road zakelijk

Road kan zowel door particulieren als door bedrijven gebruikt worden. Voor zakelijke gebruikers biedt Road nog wat extra voordelen. Zo krijgen ondernemers bijvoorbeeld maandelijks een overzichtelijke factuur waarop de laadpassen van alle gebruikers in het bedrijf weergeven worden. Daarnaast kun je ook gemakkelijk nieuwe laadpassen aanvragen bij uitbreidingen van het bedrijf, is het maandelijks opzegbaar en heeft Road ook een samenwerking met MultiTankCard. Hiermee regel je nog makkelijker de gehele mobiliteit van jouw bedrijf.

Heb jij dus onlangs een elektrische auto aangeschaft of ben je op zoek naar de beste laadpas voor jouw bedrijf?

Hoe kies je de beste laadpas?

Als je de laadpas gaat afsluiten, dan zijn er diverse aandachtspunten. Twijfel je nog tussen Road met of zonder abonnement, dan is het belangrijk om te bepalen hoeveel je de pas verwacht te gebruiken. Als dat regelmatig zal zijn, dan zullen de maandelijkse kosten al snel opwegen tegen het starttarief dat je betaalt bij laden met een laadpas zonder abonnement. Geef je de voorkeur aan een laadpas zonder abonnement? Ga dan voor Road ‘Pay-as-you-charge‘.

Wil je Road eerst vergelijken met andere aanbieders van laadpassen? Kijk dan bijvoorbeeld naar het aantal laadpunten waar de pas compatibel mee is. Het fijn als een laadpas compatibel is met zo veel mogelijk (openbare) laadpunten. Dit betekent namelijk dat je op veel plekken kunt opladen. Zeker voor zakelijk gebruik, wanneer je op veel plekken komt in Nederland of zelfs door heel Europa, is het fijn als je overal terecht kunt om op te laden. Zo zijn er passen die bij meer dan 300,000 punten in heel Europa kunnen laden. Verder zijn zaken als de oplaadkosten per kWh natuurlijk ook erg belangrijk. Wanneer deze erg hoog zijn, betaal je dus automatisch meer om de auto op te laden.