Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Dit zijn de beste plug-in hybride voertuigen van dit moment

De plug-in hybride is een combinatie tussen een elektrische auto en een auto met verbrandingsmotor. In tegenstelling tot normale hybrides kun je een plug-in hybride opladen met een stekker, waardoor de auto ook alleen op de elektromotor kan rijden. Tijdens de korte ritten heb je dan zelfs helemaal geen uitstoot. Wij hebben de beste plug-in hybrides van dit moment vergeleken en zijn tot de volgende 3 favoriete auto’s gekomen. Je vindt deze auto’s op auto.nl, dé webshop voor auto’s.

#1 Ford Kuga

ford kuga plug-in hybrid

De plug-in hybride Ford Kuga rijdt gemiddeld maar liefst 71 kilometer met 1 liter benzine. Met stijgende benzineprijzen is dit zeker een pluspunt. Dit komt doordat deze auto op alleen de elektromotor kan rijden, maar ook de elektromotor door verbrandingsmotor kan laten ondersteunen. Zo zorg je ervoor dat je altijd zuinig rijdt.

De auto heeft daarnaast verschillende features erin zitten die het rijcomfort alleen maar beter maken. Zo heeft de auto een achteruitrijcamera, adaptive cruisecontrol en geniet je van jouw favoriete muziek via Apple CarPlay of Android Auto.

De belangrijkste eigenschappen van de Ford Kuga staan hieronder uitgelicht:

Aantal deuren5
Aantal zitplaatsen5
SchakelingAutomaat
Vermogen165 pk
Topsnelheid200 kilometer per uur
Aantal cilinders4
AandrijvingVoorwiel (FWD)
Energielabel A
Gemiddeld verbruik1 liter op 71 kilometer 

#2 Citroën C5 

citroen c5 hybrid

De Citroën C5 is een zuinige plug-in hybride met energielabel A. Deze auto heeft een indrukwekkende brandstofefficiëntie, met een verbruik van ongeveer 1 op 31. Je kunt kleine stukken van tot wel 55 kilometer volledig op de elektromotor rijden. Daarna laad je hem weer eenvoudig op via een elektrische laadpaal.

Dit model biedt daarnaast handige functies zoals adaptive cruisecontrol, Apple CarPlay of Android Auto voor muziek en een navigatiesysteem. Al met al een betrouwbare en milieuvriendelijke optie.

Je leest de belangrijkste eigenschappen van de Citroën C5 in de tabel hieronder:

Aantal deuren5
Aantal zitplaatsen5
SchakelingAutomaat
Vermogen181 pk
Topsnelheid225 kilometer per uur
Aantal cilinders4
AandrijvingVoorwiel (FWD)
Energielabel A
Gemiddeld verbruik1 liter op 31 kilometer 

#3 Audi A3

audi A3 plug-in hybride


De Audi A3, een krachtige plug-in hybride met energielabel A, biedt een combinatie van comfort en efficiëntie. Met een indrukwekkende gemiddeld verbruik van ongeveer 1 op 22, is deze auto ideaal voor zowel stadsverkeer als lange ritten. 1 op 22 lijkt misschien weinig in vergelijking met de andere plug-in hybrides, maar in vergelijking met het benzine model is het erg zuinig.

Met handige functies zoals adaptive cruisecontrol, Apple CarPlay of Android Auto en een ingebouwd navigatiesysteem, maakt de Audi A3 elke rit comfortabel en plezierig. Als betrouwbare en milieuvriendelijke keuze is de Audi A3 plug-in hybride occasion ook nog eens goed voor de portemonnee. De nieuwprijs van deze auto ligt normaal namelijk wat hoger, maar als occasion is hij al beschikbaar vanaf € 27.000.

Je leest hieronder de belangrijkste eigenschappen van de Audi A3:

Aantal deuren5
Aantal zitplaatsen5
SchakelingAutomaat
Vermogen204 pk
Topsnelheid222 kilometer per uur
Aantal cilinders4
AandrijvingVoorwiel (FWD)
Energielabel A
Gemiddeld verbruik1 liter op 22 kilometer 

Hoe werkt een plug-in hybride?

Een hybride auto heeft twee motoren; een verbrandingsmotor en een elektromotor. Er zijn vervolgens ook nog verschillende soorten hybrides. Wat deze plug-in hybride voertuigen speciaal maakt in vergelijking met andere hybride voertuigen, is dat ze volledig op de elektromotor kunnen rijden. In tegenstelling tot volledig elektrische auto’s zijn het wel maar kleine stukjes die de auto elektrisch rijdt.

De elektromotor van een plug-in hybride kan ook worden ingezet om de verbrandingsmotor te ondersteunen, waardoor deze minder brandstof verbruikt. Dit is slim voor langere stukken. Een auto rijdt dan namelijk een heel stuk zuiniger. Waar andere hybrides alleen kunnen opladen door regeneratief remmen, kan een plug-in hybride opgeladen worden door een stekker. Het voertuig laadt overigens ook op tijdens het rijden, maar hiermee haalt de elektromotor niet zijn volledige capaciteit.

Zo zuinig zijn plug-in hybride voertuigen

Het verbruik van een plug-in hybride is afhankelijk van de rit die je maakt. Is het een korte rit, dan kan een plug-in hybride volledig op de elektromotor rijden en verbruik je geen brandstof. Dit kost je natuurlijk wel energie, maar dit is goedkoper dan brandstof.

Maak je een ritje door de stad, dan moet je veel remmen en optrekken. Voor normale auto’s is dit juist waar veel brandstof verbruikt wordt. Alleen dit is juist waar hybride elektromotoren goed kunnen ondersteunen. Door het constante remmen wordt de accu automatisch opgeladen en bij het optrekken ondersteunt de elektromotor de verbrandingsmotor, zodat je zuinig rijdt.

Op snelwegen is het voordeel van een hybride minder aanwezig. Een elektromotor kan de verbrandingsmotor hier namelijk niet goed ondersteunen. Daarnaast is het ook vaak niet mogelijk om zulke stukken volledig elektrisch te rijden, omdat de range van de auto hiervoor te kort is. Hoe zuinig een plug-in hybride is, is dus moeilijk te bepalen. Wel kunnen er met zekerheid worden gezegd dat ze zuiniger zijn dan auto’s met een brandstofmotor, en ook zelfs dan andere hybriden zonder stekker.