Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

skoda enyaq iv 80

De nieuwe elektrische Skoda ENYAQ, nu nog beter

Goed nieuws voor de fans van de Skoda ENYAQ. Er komt een nieuwe versie van de auto uit, waardoor de auto nog beter wordt. Zo is bijvoorbeeld de actieradius van de nieuwe ENYAQ wordt ook nog eens flink verbeterd.

Populaire EV in Nederland

De Skoda ENYAQ iV is één van de meest populaire en succesvolle elektrische auto’s in Nederland. En dat is niet gek. In vergelijking met andere elektrische auto’s is deze auto van Skoda namelijk niet duur in aanschaf. De prijs ligt iets hoger dan € 40.000. In ruil hiervoor krijg je wel een hele ruime en comfortabele auto terug. Skoda weet van het succes van de ENYAQ in Nederland en is dus ook hard aan het ontwikkelen om mee te gaan in de competitieve automarkt.

Doordat er steeds meer elektrische auto’s op de markt komen wordt het namelijk steeds moeilijker om je te onderscheiden van de rest. Een actieradius van 400 kilometer zorgde er een aantal jaar geleden nog voor dat veel nieuwe gebruikers voor jouw auto gingen. Tegenwoordig komen er auto’s op de markt met een actieradius die wel dubbel zo groot is.

Skoda, onderdeel van Volkswagen Group

Skoda is onderdeel van de Volkswagen Group, samen met merken als Volkswagen, Audi en Cupra. Dit zijn allemaal automerken die zich hebben bewezen in de elektrische automarkt. Volkswagen Group houdt zich druk bezig met het ontwikkelen en verbeteren van hun elektrische wagens. Zo hebben ze een MEB-platform ontwikkeld, waar de Skoda ENYAQ iV ook onderdeel van is. Dit platform wordt steeds verbeterd. Skoda kan hier ook van profiteren, door deze verbeteringen toe te passen in hun auto.

skoda enyaq iv 80
De nieuwe Skoda ENYAQ iv 80 (Bron: Skoda)

Deze verbeteringen krijgt de Skoda ENYAQ

De nieuwe Skoda ENYAQ iv 80 (Bron: Skoda)

De elektrische Skoda is er op dit moment in twee verschillende modellen. Je hebt de Skoda ENYAQ iV 60 en de Skoda ENYAQ RS iV. Deze laatste was het eerste volledig elektrische RS model dat in Nederland te koop kwam. Het nieuwe model dat nu uit gaat komen is de Skoda ENYAQ iV 80. Zoals de naam al zegt, is het een verbeterde versie van de iV 60.

Er zijn twee upgrades aan het nieuwste model. Ten eerste krijgt de auto een nieuwe elektromotor. Deze komt op de achteras en is sterker en efficiënter. Daarnaast krijgt het een andere accuchemie. Dit houdt een 77 kWh accupakket in van de RS iV, waardoor de laadsnelheid omhoog gaat.

De upgrades zien er als volgt uit: ten eerste is het vermogen van de iV 80 210 kW, terwijl het vermogen van de iV 60 maar 132 kW was. Ook de capaciteit van de accu gaat omhoog. Deze gaat van 58 kWh naar 77 kWh. Dankzij de verhoging van de accucapaciteit gaat ook de actieradius omhoog. Voorheen was deze zo’n 400 kilometer. Nu is dit zelfs 565 kilometer: een behoorlijk verschil dus. De Skoda ENYAQ RS iV heeft dezelfde accucapaciteit, maar iets meer vermogen en een iets minder hoge actieradius.

Wat kost deze nieuwe EV?

Bij deze verbetering aan de auto hoort natuurlijk ook een prijskaartje. Hoewel de nieuwe auto meer weg heeft van de Skoda ENYAQ RS iV, lijkt het prijskaartje meer op die van de iV 60. Skoda geeft namelijk aan dat er maar een meerprijs van ongeveer € 1.000 zal zijn. Dat lijkt ons terecht, kijkend naar de verbeteringen die je ervoor terug krijgt. En voor degene die niet van een SUV houden: de Skoda ENYAQ iV is nu ook beschikbaar als coupé.