Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De belangrijkste voordelen van een zakelijke laadpaal uitgelicht 

Zet je je als werkgever in om de overstap naar elektrisch rijden toegankelijk te maken? Dan kan een zakelijke laadpaal niet ontbreken op je parkeerterrein. Wanneer je in het bezit bent van een zakelijke laadpaal, profiteer je van verschillende voordelen. Welke dit zijn, lees je in dit artikel. 

De voordelen van een zakelijke laadpaal op een rij

In Nederland hoef je niet lang te zoeken naar een laadpaal om je elektrische voertuig mee op te kunnen laden. Wist je dat Nederland zelfs de koploper is in het aantal beschikbare laadpalen als je het vergelijkt met andere landen binnen de EU? Wil je zelf een zakelijke laadpaal aanschaffen voor je werknemers? Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.

#1 Gemak en toegankelijkheid 

Als je parkeerterrein beschikt over een laadpaal, is er altijd een oplaadpunt binnen handbereik. Je hoeft niet meer op zoek te gaan naar openbare laadpalen onderweg. Opladen doe je eenvoudig tijdens het werken, zonder dat je hier naar om hoeft te kijken. Kortom, een zakelijke laadpaal biedt gemak en toegankelijkheid. 

#2 Besparen van kosten 

Wist je dat een zakelijke laadpaal – vooral op lange termijn – ervoor zorgt dat je minder kwijt bent aan het opladen van je elektrische voertuig? Je vermijdt immers de transactiekosten die je moet betalen bij openbare laadpalen langs bijvoorbeeld de snelweg. Daarnaast kan je gebruikmaken van voordeligere energietarieven voor zakelijke toepassingen. Het opladen van je elektrische voertuig wordt helemaal aantrekkelijk als je dit doet met behulp van zonnepanelen. 

#3 Efficiënt en besparen van kostbare tijd 

Jij en je werknemers hoeven voor of na kantooruren niet meer op zoek naar een beschikbare laadplek. Als het parkeerterrein van je werk beschikt over een laadpaal kan je je EV direct aansluiten en na je werk weer loskoppelen. 

#4 Meer grip op het laadproces

Nog een groot voordeel van een zakelijke laadpaal plaatsen is dat je volledige controle hebt over het laadproces aangezien je zelf als werkgever in beheer bent. Je kunt hierdoor het laadgedrag van je werknemers inzien, je energieverbruik bijhouden en – mocht het nodig zijn – de toegang van de zakelijke laadpaal volledig beheren. Bij EVBox Business Line beheer je alles wat te maken heeft met het opladen en verbruik vanuit één plek. 

Ontdek de beste zakelijke laadpalen hier 

Ben je, na het lezen van de verschillende voordelen van de zakelijke laadpalen, overtuigd dat jouw parkeerterrein hier ook over moet beschikken? Er zijn verschillende aanbieders van laadpalen met elk hun eigen voordelen. Om je zoektocht naar de beste laadpalen eenvoudiger te maken, hebben wij dit voor je uitgezocht.

EVBox Business Line 

De marktleider in laadpalen is EVBox. Je vindt bij deze partij een grote verscheidenheid aan zakelijke laadpalen. Kenmerkend voor dit merk zijn de hoge mate van betrouwbaarheid en het eenvoudige gebruik van de laadpalen. Onze favoriet is de EVBox BusinessLine. Waarom? Je profiteert met deze zakelijke laadpaal van een laadkracht tot 22 kW. Daarnaast kan je alles wat met laden en verbruik te maken heeft beheren vanuit één plek. Zo heb je bijvoorbeeld ook toegang tot geavanceerde laadinzichten. 

Wallbox Pulsar Plus 

Met de zakelijke laadpalen van Wallbox kun je als bedrijf profiteren van duurzaam vervoer en tegelijkertijd een betrouwbare oplossing bieden aan je werknemers, klanten en bezoekers. Met de Wallbox Pulsar Plus profiteer je van hoge mate van betrouwbaarheid en geavanceerde functies. Zo bevat dit model een DC lekdetectie, heb je de keuze uit een laadvermogen van 7,4, 11 of 22 kW en profiteer je van Wallbox garantie. 

Wil je meer weten over zakelijk elektrisch rijden?