Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Best geteste elektrische fiets van 2021

Nederland is een echt fietsland en hierbij mogen elektrische fietsen niet achterblijven. Elektrische fietsen zijn tegenwoordig erg gewild. Met een elektrische fiets kun je elektrisch rijden zonder dat je zelf hard hoeft te trappen om op je bestemming te komen. Er zijn veel merken en modellen aan elektrische fietsen te vinden op de markt. Het kan daarom soms nog wat lastig zijn om een elektrische fiets uit te kiezen en zijn we altijd op zoek naar de best geteste.

best geteste

Bovendien zijn elektrische fietsen niet goedkoop, dus wil je het liefste direct de juiste elektrische fiets uitkiezen. Elk jaar voeren de Consumentenbond, de ANWB, het AD, de RAI, de Fietsersbond en de Telegraaf een test uit voor elektrische fietsen. In deze test wordt gekeken naar verschillende merken en modellen. De resultaten die uit deze elektrische fietstesten kwamen worden in dit artikel beschreven.

best geteste

Consumentenbond

De consumentenbond heeft in 2022 in totaal 334 verschillende elektrische fietsen uitgebreid getest. Zij testten de elektrische fietsen onder andere op de volgende punten:

 • Actieradius
 • Bediening
 • Uitrusting
 • Elektrische ondersteuning

Advanced Text Block

De elektrische fiets die het beste uit de test kwam bij de Consumentenbond was de Cube Touring Hybrid Pro 625 2022 in de categorie met de laagste richtprijs.

ANWB

De ANWB heeft in 2022 elektrische fietsen getest. De fietsen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury die de fietsen in de praktijk testen. Zij hebben getest op de punten:

 • Constructie en afwerking
 • Uitrusting van de standaarduitvoering
 • Vormgeving en styling
 • Oorspronkelijkheid en innovatie
 • Veiligheid
 • Rijgedrag en rijcomfort
 • Gebruikte materialen
 • Prijs-kwaliteitverhouding
best geteste

AD

Het AD test samen met Fietstest.nl elk jaar elektrische fietsen. In 2021 werd de test opgedeeld in meerdere categorieën: de beste elektrische woon-werkfietsen, de beste elektrische stadsfietsen en de beste speed pedelecs. Dit wordt nog weer verdeeld in de best geteste fiets en de beste koop.

In de categorie beste elektrische woon-werkfietsen kwam de BIRDBike BIRD als best getest uit de test en de Cowboy C4 ST kwam uit de test als beste koop.
In de categorie beste elektrische stadfietsen kwam de Decatt lessie uit de test als de best geteste elektrische fiets. De Stella Vicenza Superior MDB kwam uit de test als de beste koop.

De RAI

De RAI organiseert al 34 jaar de Fiets Awards. De elektrische fietsen worden uitgebreid getest en een vakjury nomineert de fiets van het jaar. 

In 2022 is de Stella Morena MDB FI  de fiets van het jaar geworden. De titel beste speed elektrische fiets ging naar de Gazelle NO.1.

best geteste

De Fietsersbond en de Telegraaf

De Fietsersbond en de Telegraaf testen elk jaar welke elektrische fietsen de beste zijn in de Nationale Fietstest. Kees Bakker is de consumentenvoorlichter van de Fietsersbond. Hij wordt ook wel TestKees genoemd. Volgens TestKees is de Koga Signature de échte nummer 1 elektrische fiets. Deze elektrische fiets is met € 6000,- wel aardig prijzig.

Elektrische fietstesten

Er zijn dus veel elektrische fietsen die goed uit de test kwamen. Wel is op te merken dat de verschillende testers de elektrische fietsen op verschillende punten hebben beoordeeld.