Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

microlino 2.0: mini elektrische auto

Alles over de volledig elektrische en opvallende Microlino 2.0

Een deur aan de voorkant van de auto en koplampen die bevestigd zitten aan de zijspiegels. In 2022 bracht Micro Mobility – afkomstig uit Zwitserland – de Microlino 2.0 uit. Deze Microlino 2.0 is niet alleen opvallend, maar rijdt ook nog eens 100% elektrisch. Een unieke en elektrische stadsauto voor maximaal 2 personen. Verwacht niet te veel techniek aan de binnenkant, maar verplaats je gemakkelijk en comfortabel van A naar B. Misschien wel het grootste voordeel van deze elektrische stadsauto: parkeren is een eitje! Lees hier alles over dit type elektrische voertuig.

Wie is Micro Mobility?

Het verhaal van Micro Mobility is begonnen in 1996, toen uitvinder Wim Ouboter een vervoermiddel wilde ontwikkelen voor de kleine afstanden, ook wel bekend als micro afstanden. Stedelijke mobiliteit wordt met Micro Mobility praktisch en tijdbesparend gemaakt. Alle producten die uit worden gebracht zijn dan ook ontworpen voor de korte afstanden. Bestsellers van dit merk zijn onder andere de Mini-Micro, de Micro Sprite en de Micro Kickboard. Op dit moment is het bedrijf, wat gerund wordt door een familie – in 80 verschillende landen te vinden.

Microlino: de ideale mix tussen motor en auto

Bij de Microlino heb je de keuze uit twee verschillende accupakketten: één van 8 kWh en één van 14,4 kWh. De 8 kWh variant biedt een bereik van 125 kilometer en de 14,4 kWh accu voorziet in circa 200 kilometer. Je kunt een snelheid behalen van maximaal 90 kilometer per uur binnen 5 seconden. Het is dan ook niet toegestaan om met deze elektrische auto op fietspaden te rijden. Daarnaast is het een vereiste om te beschikken over een rijbewijs B.

Microlino 2.0: wat is er nieuw?

Met de Microlino 2.0 vindt er geen CO2-uitstoot plaats, is het energieverbruik met 65% verminderd en zijn er voor minder dan de helft aan onderdelen gebruikt. Al deze voordelen zorgen voor minder milieu-impact en minder onderhoud. De koplampen die ook bij de 2.0 versie te vinden zijn bij de zijspiegel, beschikken over een grote ledstrip.

Daarnaast is de spoorbreedte toegenomen om de stabiliteit in de bochten nog verder te verhogen. Net als de eerste uitvoering van de Microlino, is de maximumsnelheid van dit voertuig 90 kilometer per uur. Wel is er bij de 2.0 versie een grotere actieradius: namelijk 230 kilometer. De vanafprijs bedraagt 12.500 euro.

De Microlino van binnen bekijken? Zie de video hieronder.