Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem
Contact
info@yourmoby.nl
Een eerste auto kopen? Dan komt er veel op je af. Je wilt natuurlijk een slimme aankoop doen. Maar waar begin je? En is een tweedehands auto een goede keuze? Wij helpen je verder en geven je de beste tips en tricks, zodat jij jouw eerste droomauto binnen je budget kunt kopen.
Welke keuzes kun je het beste maken bij het kopen van je eerste auto? Wij hebben de belangrijke stappen overzichtelijk op een rij gezet.
Stap 1: De oriëntatiefase
Je staat op het punt om je eerste auto te kopen. Maar welke eisen heb je allemaal? Zet eerst al jouw eisen op een rijtje. Denk hierbij aan budget, hoeveel km je gaat rijden, het formaat van de auto en de leeftijd van de auto. Als je dit in kaart hebt gebracht, kun je vervolgens gericht gaan zoeken.
Stap 2: De kosten
Je eerste auto kopen is één ding, maar je auto vervolgens onderhouden is de volgende stap waar ook kosten mee gemoeid zijn. Nu je een idee hebt wat voor soort auto je graag wilt, kun je opzoeken welke kosten je ongeveer kwijt bent. Je moet hierbij denken aan verzekeringen, motorrijtuigenbelasting, brandstof en onderhoud.
Stap 3: Aanbieders vergelijken
De prijsverschillen tussen aanbieders en merken kunnen echt gigantisch zijn. Neem dus de tijd om verschillende auto’s bij diverse aanbieders te vergelijken en houd je lijstje met eisen bij de hand. Een eerste tweedehands auto kopen bij een particulier is vaak voordeliger dan een eerste auto kopen bij een garage, maar garages kunnen vaak wel een stukje service bieden.
Stap 4: Een proefrit
Je bent waarschijnlijk al enthousiast geworden als je inmiddels één auto of meerdere auto’s op het oog hebt die voldoen aan jouw eisen. Maar het is heel belangrijk om eerst een proefrit te maken. Bij een eerste auto kopen en vooral bij een eerste tweedehands auto kopen wil je zeker weten dat de auto voldoet aan je verwachtingen.
Stap 5: Overgaan tot aankoop
Heb je jouw droomauto gevonden? Check voordat je overgaat tot je eerste auto kopen hoeveel deze ongeveer waard is en wat de geschiedenis is van de auto. Klopt de kilometerstand en heeft de auto op tijd een onderhoudsbeurt gehad? Zodra je alle zaken goed bent nagelopen kun je overgaan tot een aankoop.
Misschien heb jij je rijbewijs net gehaald of heb je hem al een tijdje en is nu het moment gekomen om je eerste auto te kopen. Dit is natuurlijk een spannende, maar ook een hele leuke stap. Als beginnend bestuurder is het slim om klein te beginnen. Als jij niet veel ruimte nodig hebt, is het voordelig om te kiezen voor een kleine auto. De kosten van bijvoorbeeld wegenbelasting en brandstofkosten houd je hierdoor zo laag mogelijk. En een eerste tweedehands auto kopen kan helemaal voordelig zijn. Maar wat zijn de beste tweedehands auto’s? Wij geven je wat inspiratie: een Fiat Panda, Volkswagen Golf, Suzuki Swift en een Kia Punto zijn allemaal geschikte opties. Neem de tijd om verschillende auto’s te vergelijken.
Wil je een eerste auto kopen als beginnend bestuurder? Check dan ook goed welke verzekering je moet afsluiten. Als beginnend bestuurder is een autoverzekering een behoorlijke kostenpost. Heb je net je rijbewijs, ben je 18 jaar of ouder en wil je een auto kopen? Dan zijn autoverzekeringspremies, met name voor jongeren, érg hoog. Iedereen die 18 jaar of ouder is en zijn rijbewijs haalt, is de eerste vijf jaar beginnend bestuurder. Je hebt nog geen schadevrije jaren opgebouwd en verzekeraars beschouwen jongeren als een bijzondere risicogroep. Zij rekenen vaak een hogere premie voor een autoverzekering.
Je gaat een eerste auto kopen, dan is het verstandig om vooraf te checken wat je allemaal moet regelen zodra de auto op jouw naam staat. Je moet altijd een verzekering afsluiten. Online kun je eenvoudig verschillende aanbieders vergelijken en bekijken welke verzekering jij nodig hebt. De belasting die je over jouw auto gaat betalen kun je ook vooraf berekenen. Hoeveel wegenbelasting je moet betalen, is afhankelijk van het gewicht van de auto. Op de site van de Belastingdienst kun je de motorrijtuigenbelasting berekenen. Het is ook verstandig om goed het onderhoudsboekje te checken en alvast in je agenda te zetten wanneer je een apk moet inplannen. Zo ben je goed voorbereid bij een eerste auto kopen. Meer weten?
Een 1e auto kopen, ga je voor tweedehands? Tweedehands auto’s hebben voor- en nadelen. Het grote voordeel is dat een tweedehands auto sneller binnen je budget valt. Je kunt voor een goede prijs verschillende occasions vinden die nog in een goede staat zijn. Hierbij willen we benoemen dat het belangrijk is om de auto grondig te keuren. Wat is de historie van de auto? Ga na hoeveel kilometers er op de teller staan, hoe oud de auto is, wanneer deze voor het laatst gekeurd is en maak altijd een proefrit. Het voorwerk kost even wat tijd, maar daarna kun je lang plezier van jouw eerste tweedehands auto hebben!
Je hebt de keuze gemaakt voor een tweedehands auto, maar waar moet je dan op letten? Het belangrijkste is om goed na te denken waar je de auto koopt. Je wilt erachter komen wat de staat is van de auto en er zeker van zijn dat de verkoper écht betrouwbaar is. Op populaire websites zoals Autotrack en AutoScout24 kun je het aanbod van verschillende particulieren en garages vergelijken. Het voordeel van een eerste auto kopen bij een garage is dat je vooraf meer informatie kunt terugvinden. Bekijk de informatie op de website en lees meerdere recensies. Bij sommige garages wordt in bepaalde situaties zelfs garantie geboden. Een vraag die misschien voor de hand liggend is, maar altijd belangrijk is om vooraf te stellen aan de verkoper: mankeert er iets aan de tweedehands auto? De verkopende partij is wettelijk verplicht bekende gebreken te vermelden. Zo ben jij goed voorbereid om een slimme keuze te maken.
1. Begin klein
Als je bij je eerste auto niet veel ruimte nodig hebt, dan is ons advies om klein te beginnen. Een auto met een bescheiden formaat rijdt zuinig en je betaalt minder wegenbelasting.
2. Bepaal je budget
Stel vooraf je budget voor het kopen van een 1e auto vast. Kijk hierbij goed naar de aanschafprijs, maar ook naar de overige kosten. Dit zijn de kosten voor een verzekering, brandstofkosten, wegenbelasting en onderhoudskosten. Online zijn er verschillende tools te vinden om dit te berekenen.
3. Controleer de geschiedenis van een auto
Wil je een eerste tweedehands auto kopen? Dan is het slim om de onderhoudshistorie te bekijken. Vraag altijd naar het onderhoudsboekje en vraag via de site van het NAP een rapport op.
4. Vergelijk aanbieders en verzekeringen
Heb je een bepaald type auto op het oog? Vergelijk dan verschillende aanbieders. Zoek garages op bij jou in de buurt of kijk online op populaire websites waar je verschillende auto’s van garages of particulieren kunt vergelijken. Dit kun je ook doen voor een verzekering: bekijk online welke aanbieder het beste bij jou past.
5. Neem iemand mee naar de proefrit
Jij gaat je eerste auto kopen en je wilt er zeker van zijn dat je alles goed gecontroleerd hebt. Wij adviseren om altijd een proefrit in te plannen. Het kan dan verstandig zijn om een kenner mee te nemen, zodat jullie samen kunnen checken of het jouw droomauto is!
Inzicht in de marktcijfers van occasions.
Een ruim aanbod occasions in allerlei soorten en maten, tegen goede prijzen: dat vind je bij auto.nl. Vergelijk alles eenvoudig online en vind de beste eerste auto die bij jou past. De auto van jouw keuze wordt gratis bij je thuis bezorgd, inclusief BOVAG-garantie.