Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Alles over de aanschaf van een tweedehands auto tot 2000 euro

Benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden bij de aanschaf van een occasion tot 2000 euro?

Een auto tot 2000 euro kopen

Als je op zoek bent naar een goede tweedehands auto is het belangrijk om vooraf je budget te bepalen zodat je gericht kunt gaan zoeken om bijvoorbeeld online een auto te kopen. Op deze pagina lees je alle informatie die je nodig hebt als je een tweedehands auto tot 2000 euro wilt aanschaffen. Ook voor een kleine prijs zijn er namelijk tal van tweedehands auto’s te vinden.

Een auto kopen tot 2000 euro: de keuze is reuze

Als jij hebt besloten om een tweedehands auto tot 2000 euro te kopen heb je verrassend veel keuze. Veel kleine, compacte occasions worden op verschillende plekken aangeboden. Het is goed dat jij al een duidelijk budget in gedachten hebt, maar zet ook op een rijtje aan welke eisen de auto nog meer moet voldoen. Je kunt hierbij denken aan het aantal kilometers op de teller, de afmeting en de leeftijd van een occasion. Bij een auto kopen tot 2000 euro kan je eisenlijstje natuurlijk niet oneindig zijn, maar het is belangrijk om een tweedehands auto aan te schaffen die waar biedt voor je geld. 

tweedehands auto tot 2000 euro

Oriënteer je occasions met 2000 euro budget

Je hebt alles op een rijtje gezet en je kunt je gaan oriënteren! Wanneer je kijkt naar een tweedehands auto tot 2000 euro is het belangrijk dat de auto betrouwbaar is en nog een aantal jaar mee kan. Je budget is niet hoog, maar je wilt wel graag een auto rijden met acceptabele prestaties. Neem daarom de tijd om verschillende occasions goed te vergelijken en de auto’s goed te bestuderen. Als je op zoek gaat naar ‘occasion 2000 euro’ zul je vaak auto’s tegenkomen van 10 jaar of ouder. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar je moet wel de onderhoudshistorie kennen van de auto. Heeft de auto al veel onderhoud en reparatie nodig gehad? Dan zorgt dat voor een lagere waarde en dus een lagere aanschafprijs. Maar dit kan betekenen dat jij een auto aanschaft die in de toekomst ook nog veel onderhoud nodig heeft. Meer onderhoud betekent meer gebruikskosten. Ga voor jezelf na of je liever voor een iets duurdere occasion met minder verwachte onderhoudskosten gaat of een tweedehands auto kiest met een lagere aanschafwaarde maar wellicht hogere onderhoudskosten.

Wat is belangrijk als je een tweedehands auto tot 2000 euro wilt kopen?

Je gaat een tweedehands auto kopen: 2000 euro is het budget. Waar moet je dan allemaal op letten? Bij een tweedehands auto let je niet alleen op het uiterlijk, maar ook op de betrouwbaarheid.  Het is daarom belangrijk dat je een actueel onderhoudsboekje kunt inzien. Daarnaast kun je berekenen welke kosten je ongeveer kwijt zult zijn aan een verzekering, de motorrijtuigenbelasting, brandstofkosten en een apk. Voordat je een auto aanschaft, moet je er altijd voor zorgen dat je de auto eerst gaat bekijken en een proefrit maakt. Zo ben jij er zeker van dat je nog een degelijke tweedehands auto tot 2000 euro op de kop tikt.

auto kopen 2000 euro
tweedehands auto 2000 euro

Let op de leeftijd bij het kopen van een 2e hands auto tot 2000 euro

Een auto kopen tot 2000 euro is mogelijk op verschillende plekken. Hierbij is het wel verstandig om op de leeftijd van de auto te letten. Bij het zoeken naar ‘tweedehands auto 2000 euro’ kom je vaak occasions tegen die wat ouder zijn. Dat hoeft geen probleem te zijn want de levensduur van een auto hangt van verschillende factoren af, zoals onderhoud en het aantal gereden kilometers. Het is lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag hoe lang een auto meegaat. Maar als jij een tweedehands auto tot 2000 euro op het oog hebt, kijk dan goed naar de leeftijd in combinatie met de kilometerstand en de onderhoudshistorie. Als deze factoren gunstig zijn, kun jij nog een behoorlijke tijd rondrijden.

Nadelen van een goedkope auto onder de 2000 euro kopen

Een tweedehands auto tot 2000 euro kopen is natuurlijk aanzienlijk goedkoper dan een vergelijkbare auto nieuw aanschaffen. Maar je moet ook een aantal zaken afwegen. Wat zijn nou de grootste nadelen?

Je hebt minder garantie en het onderhoud kan duurder zijn.
Een tweedehands auto kopen tot 2000 euro is natuurlijk minder betrouwbaar dan de aanschaf van een gloednieuwe auto met fabrieksgarantie. Wanneer je een nieuwe auto koopt, is de kans kleiner dat je voor onvoorziene verrassingen komt te staan. Een tweedehands auto is vaak iets ouder en de kans op onderhoud of ingrijpende reparaties is dan ook groter. Zoals we al eerder aangaven: controleer goed de geschiedenis van de auto en bouw een financiële buffer op voor bijvoorbeeld een apk en onderhoudsbeurt.

Je kunt beperkt kiezen voor een bepaalde uitvoering
Bij een occasion heb je minder keuze in alle kleuren en uitvoeringen dan bij een nieuwe auto. Als je voorkeur hebt voor een bepaalde kleur of uitvoering van een auto, is het iets lastiger zoeken. Vaak moet je genoegen nemen met wat er op dat moment aangeboden wordt. Maar als je geen uitgesproken voorkeur hebt bij een tweedehands auto tot 2000 euro kun je altijd wel iets vinden in de markt.

Top 10 goedkope tweedehands auto tot 2000 euro

1/2/3. Citroën C1 / Toyota Aygo / Peugot 107

Als nieuwe auto’s waren ze niet aan te slepen en daardoor staat vandaag de dag de tweedehandsmarkt er vol mee. De Citroen C1, Toyota Aygo en de Peugeot 207 komen allemaal uit dezelfde fabriek met dezelfde kwaliteitseisen. Dankzij de samenwerking en de goede verkoopresultaten de afgelopen jaren zijn er nu veel occasions van deze drie merken op de markt. Ze hebben bewezen dat het degelijke, compacte auto’s zijn. Kilometerstanden van drie á vier ton zijn geen probleem. Daarnaast is roest een onbekend probleem en zijn reparaties niet vaak aan de orde. Maar de motor is altijd een 1 liter driecilinder en het interieur is gemaakt van goedkopere materialen. Al met al zijn het compacte, wendbare auto’s die niet al te veel kosten.

auto kopen tot 2000 euro
occasion 2000 euro

4. Peugeot 207

De Peugeot 207 is ook een degelijke tweedehands auto tot 2000 euro. Het interieur is prima en het is een redelijk ruime occasion. Waar de Peugeot 207 ook bekend om staat is de goede prijs-kwaliteitverhouding. De aanschafprijs voor deze auto is voordelig en je kunt nog aardig wat occasions vinden met relatief weinig kilometers op de teller. 

5. Toyota Yaris

Ook deze Toyota is van goede kwaliteit. De Toyota Yaris is alweer een tijd op de markt en je kunt inmiddels veel occasions vinden van deze goedkope en betrouwbare auto. Er zijn geen standaard gebreken bekend en met een beetje geluk heb je weinig onderhoud aan deze 2de hands auto.

6. Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo zien we ook veel op de weg rijden. Bij een volkswagen Polo als tweedehands auto tot 2000 euro kun je naar verschillende designs kijken. Denk hierbij aan de volgende opties: driedeurs, vijfdeurs, keuze in kleur, uitvoering, vermogen en brandstof. De prijzen kunnen verschillen als gevolg van model- en generatiewisselingen, bekijk dus goed welke opties er zijn bij een auto kopen tot 2000 euro.

7. Kia Picanto

De modellen die je onder de 2000 euro vindt bij de Kia Picanto komen met name uit 2004 -2007. De Kia Picanto heft een eenvoudige techniek, maar kent daardoor weinig problemen.
De Picanto is alleen leverbaar als vijfdeurs hatchback en heeft twee motoren: één van 1,0 liter en één van 1,1 liter. Als je op zoek bent naar een occasion die wat meer ruimte biedt dan is de Kia Picanto een goede optie.

8. Ford Fiesta

De Ford Fiesta is een ruime auto die veel mogelijkheden biedt. Deze occasion kun je gemakkelijk vinden onder de 2000 euro. De Ford Fiesta heeft 69 pk en is regelmatig te vinden op de occasionmarkt met een lage kilometerstand. Een voordelige auto tegen een lage prijs.

tweedehands auto kopen tot 2000 euro
tweedehands auto kopen 2000 euro

9. Suzuki Swift

Ben jij op zoek naar een zuinige tweedehands auto tot 2000 euro? Dan is de Suzuki Swift een goede optie. Je kunt deze occasions vaak tegen een acceptabele prijs aanschaffen waarbij er niet al te veel kilometers op de teller staan. Door het lage gewicht is de Swift een zuinige auto. De leeftijd van deze auto kan ook nog meevallen, het meest recente bouwjaar kan tot 2005 zijn bij de aanschaf van een tweedehands auto. De auto is niet heel comfortabel, maar je kunt er prima kortere afstanden in afleggen.

10.SEAT Ibiza

De SEAT Ibiza wordt ook veel aangeboden op de occasionmarkt. Eigenaren van deze auto’s geven aan weinig last te hebben van hinderlijke storingen of mankementen. Als je goed zoekt, kun je een voordelige deal slaan en ook nog eens weinig onderhoudskosten hebben. Ideaal voor een tweedehands auto tot 2000 euro. Maar let wel op: de SEAT Ibiza is niet de zuinigste auto in deze top 10 en het comfort is niet heel hoog als je lange afstanden wilt gaan rijden.

Eindeloze mogelijkheden

Wil je een goedkope auto kopen, dan zijn er dus diverse opties en verschillende keuzes te maken. Over het algemeen hebben auto’s onder 2000 euro een hoop gemeen. Het zijn vaak compacte auto’s en de aanschafprijs en de kosten om de auto te rijden zijn voordelig. Het is heel goed mogelijk om een geschikte tweedehands auto tot 2000 euro te vinden als je alle tips goed naloopt!

Verder zoeken in een andere prijsklasse? Bekijk de mogelijkheden voor een tweedehands auto kopen tot 500 euro of onderzoek juist de opties van een auto kopen met 10000 euro budget.

tweedehands auto tot 2000 euro

Klaar om te kopen of leasen?

Bekijk het aanbod goedkope tweedehands auto’s en vind de beste deal.

De prijs en populariteit van tweedehands auto’s

Inzicht in de marktcijfers van occasions.

2.008.222

Zoveel occasions zijn er van eigenaar gewisseld in 2021.

1.333.971

Verkoop van gebruikte auto’s door autobedrijven aan particulieren in 2021

1.205.000

Totale leasewagenpark van 2021

54%

Aandeel van elektrische auto’s op de leasemarkt.

Koop jij straks online je auto?

Bij auto.nl vind je de beste occasions. Hoge kwaliteit, goede garanties en fijne prijzen. Extra handig: je vergelijkt het aanbod gewoon thuis. Op de website filter je gemakkelijk op merk, brandstof, prijs, kilometerstand en allerlei functionaliteiten. Zo vind je eenvoudig de auto die bij jou past. De auto van jouw keuze wordt vervolgens rijklaar bij je thuis afgeleverd, inclusief BOVAG-garantie. Makkelijker kan bijna niet, toch?