Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Een tweedehands auto kopen: 10.000 euro budget

Wil jij een occasion kopen voor zo’n 10.000 euro of minder? Ontdek waar je op moet letten, inclusief onze favorieten en de beste tweedehands auto onder 10.000 euro.

Modellen onder 10.000 euro op Auto.nl

Fiat Punto Evo

Soepel rijden in een auto die ook nog eens een mooie verschijning is? Dan is de Fiat Punto Evo geschikt voor jou!

Toyota Aygo

De Aygo is een compacte fijne auto van het betrouwbare merk Toyota. Beleef zorgeloos rijden in dit sportieve en populaire model!

Peugeot 208

Een iconisch model, met een goede reden. De Peugeot 208 is ruim en relatief goedkoop. Ook verkrijgbaar in elektrische variant!

Toyota Yaris

Een slag groter dan de kleine stadsauto, maar toch niet duur. Inmiddels is de zuinige Yaris alleen nog tweedehands te koop en dat is zeker de moeite!

Een occasion kopen voor €10.000

Ben jij op zoek naar een tweedehands auto onder de 10.000 euro? Goed nieuws: dat is een prima budget voor een occasion en je zult dan ook genoeg keuze hebben. Maar waar moet je op letten bij het zoeken naar een occasion en wat is eigenlijk de beste tweedehands auto onder 10.000 euro? Op deze pagina zetten wij onze favoriete auto’s van 10.000 euro of minder op een rij en geven we daarbij advies over waar je op moet letten bij een auto kopen voor 10.000 euro of minder.

Een tweedehands auto kopen onder 10.000 euro: waar moet ik op letten?

Bij een tweedehands auto kopen 10.000 euro neerleggen is gelukkig goed te doen. Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten bij een auto kopen. 10.000 euro blijft veel geld, dus voer altijd je onderzoeksplicht goed uit. Dit betekent dat hoewel een verkoper de plicht heeft om mankementen te benoemen, jij als koper ook de plicht hebt om er expliciet naar te vragen. 

Zorg er dan ook altijd voor dat je de auto fysiek kunt bekijken en ook een proefrit maakt voordat je overgaat tot de koop. Let hierbij op eventuele geurtjes, beschadigingen en geluiden die de auto misschien maakt. 

Heb je een specifieke auto op het oog? Zorg er dan voor dat je de prijs van de auto vergelijkt met andere soortgelijke auto’s, evenals voor wat voor prijs het model nog meer te koop staat voordat je overgaat tot daadwerkelijk de auto kopen. 10.000 euro is immers veel geld wanneer de auto niet goed functioneert. Lees het onderhoudsboekje goed door en doe als je twijfelt over de eigenaar een kentekencheck. Blijf daarnaast kritisch: voelt een deal te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo. 

beste tweedehands auto onder 10000
auto kopen 10.000 euro

Onze top 5 beste tweedehands auto 10.000 euro 

Als je op deze pagina bent beland, heb je waarschijnlijk één grote vraag: kun je voor een goede occasion 10.000 euro als max aanhouden? In het kort: ja, dat kan zeker. Natuurlijk hangt de prijs van een auto altijd samen met hoe de vorige eigenaar de occasion heeft behandeld, wat voor schade er eventueel is gereden, en zo voort. Toch zijn er een paar modellen die steevast terugkomen als favorieten in de occasionmarkt. We zetten ze op een rijtje, samen met de gemiddelde prijs die je er ongeveer voor zult moeten neerleggen.

  1. Toyota Aygo – Rond de €8.500,- 
  2. Suzuki Celerio – Rond de €8.000,- 
  3. Ford Fiesta – Tegen de €10.000,- 
  4. Peugeot 208 – Rond de €9.500,- 
  5. Kia Picanto 1.0 – Rond de €6.800,- 

Wat zijn de meest en minst betrouwbare tweedehands automerken? 


Niet alle automerken produceren auto’s die het goed doen met meer kilometers op de teller. Zo zijn Aziatische merken zoals Suzuki, Toyota, Honda en Hyundai betrouwbare automerken die lang meegaan. Deze auto’s zijn daarbij vaak ook nog eens prima betaalbaar, dus bij het zoeken van een occasion 10.000 euro aanhouden is dan ook realistisch. Merken die het op dit gebied af en toe wat minder goed doen, zijn Volkswagen, Audi en Porsche.

 

auto kopen 10.000 euro

auto kopen 10.000 euro

Occasions met automaat onder de 10.000 euro

Steeds meer mensen rijden liever in een tweedehands auto met automaat vanwege het gebruiksgemak. Ben jij ook op zoek naar een occasion onder de 10.000 euro met automatische transmissie? Dan zijn de volgende modellen aanraders: 

  1. Toyota Auris Hybrid – tegen de €9.000,-
  2. Fiat Panda – Tegen de €7.000,- 
  3. Suzuki Alto – rond de €7.000,- 
  4. Citroën C1 – rond de €9.500,- 
  5. Skoda Citigo – rond de €8.000,-

Veelgestelde vragen bij een auto kopen: 10.000,- of minder uitgeven

Wat is de beste tweedehands auto onder 10.000 euro? 

Automerken zoals Suzuki, Toyota, Honda en Hyundai zijn betrouwbare merken en een auto kopen met 10.000 euro gaat bij deze merken ook zeker lukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Suzuki Celerio en Toyota Aygo.

Welke automerken zijn tweedehands het meest en minst betrouwbaar? 

Stabiele automerken zijn bijvoorbeeld Suzuki, Toyota, Hyundai en Honda. Volkswagen, Audi en Porsche doen het als tweedehands auto’s wat minder goed. 

Klaar om te kopen of leasen?

Bekijk het aanbod goedkope tweedehands auto’s en vind de beste deal.

De prijs en populariteit van tweedehands auto’s

Inzicht in de marktcijfers van occasions.

2.008.222

Zoveel occasions zijn er van eigenaar gewisseld in 2021.

1.333.971

Verkoop van gebruikte auto’s door autobedrijven aan particulieren in 2021

1.205.000

Totale leasewagenpark van 2021

54%

Aandeel van elektrische auto’s op de leasemarkt.

Op zoek naar een occasion?

Bij auto.nl vind je een ruim aanbod goedkope tweedehands auto’s. Deze hebben stuk voor stuk een grondige check doorlopen, waardoor we alleen maar occasions van de hoogste kwaliteit aanbieden. Filter eenvoudig op eigenschappen en vind de tweedehands auto die bij jou past. Je betaalt gemakkelijk via iDEAL, profiteert van BOVAG-garantie en krijgt je nieuwe auto rijklaar thuis afgeleverd. Online een auto kopen was nog nooit zo makkelijk.