Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Alle ins en outs van een tweedehands auto automaat kopen

Ontdek alles wat handig is om te weten bij een tweedehands auto automaat.

Automaat modellen op Auto.nl

Peugeot e-208

Comfortabel en efficiënt op weg? Dat doe je met een tweedehands automaat Peugeot e-208. Klein, maar o zo fijn.

Toyota Yaris

De Yaris is een sportieve auto van het betrouwbare merk Toyota. Beleef zorgeloos rijden en kies tussen hybride of benzine!

Hyundai Kona

Deze hybride automaat is erg populair door het nieuwe moderne design. De Hyundai Kona is betaalbaar, veilig én sterk.

Nissan Qashqai

De Qashqai is een fijne en stoere gezinsauto met veel ruimte. In deze SUV rijd je bovendien comfortabel met een hoge zit.

Een tweedehands auto: automaat of handgeschakeld?

Je wilt een tweedehands auto automaat kopen, maar je weet niet goed waar je moet beginnen. Er zijn veel zaken om over na te denken bij de aanschaf van een occasion auto. Ga je voor een occasion automaat of geef je de voorkeur aan een schakelauto? Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Klein maar fijn, ontdek de voordelen van een kleine auto kopen. Om te ontdekken wat fijn werkt voor jou, hebben we de voor- en nadelen van een automaat en een handgeschakelde auto even op een rijtje gezet: 

  • Een occasion automaat slaat niet af, want je hoeft niet te schakelen. 
  • De moderne automaten zijn ook een stuk zuiniger, omdat deze steeds meer versnellingen hebben. De automaat schakelt op het juiste moment en rijdt daarom altijd op het optimale toerental. Dit zorgt voor een lagere CO2-uitstoot.
  • De automaat beschikt meestal ook over een dubbele koppeling waarmee je snel kunt op- en terugschakelen. 
  • Een tweedehands auto automaat remt minder snel dan een auto met handschakeling. Dat kan zowel een voor- als nadeel zijn, maar het is voornamelijk even wennen.

Heb je besloten om een automaat aan te schaffen? Een goede tweedehands auto automaat is een goede duurzamere optie en is ook een stuk goedkoper dan een nieuw model!

Waar je op moet letten als je een tweedehands auto automaat wilt kopen

Je wilt een tweedehands auto kopen, met automaat. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een gebruikte auto met automaat, dus het is begrijpelijk als je zoekende bent. Het begint natuurlijk bij het kiezen van een model dat mooi oogt en lekker rijdt, maar er zijn meer aspecten waar je op moet letten. Zo zou het onderhoud, zoals het verversen van de olie, uitgevoerd moeten worden volgens de voorschriften van de fabrikant. Check daarom altijd of de auto voldoende onderhoud heeft gehad door de jaren heen. Daarnaast is het belangrijk om te letten op het schakelgedrag van de automatische versnellingsbak. Het is niet de bedoeling dat je geluiden hoort of dat de auto schokkerig schakelt. Kies je voor een automaat met een dubbele koppeling of gerobotiseerde handbak? Let er op dat de auto niet slipt, dan kan het namelijk zijn dat de koppeling versleten is en gerepareerd moet worden.

Tweedehands auto automaat

Een automaat auto kopen: benzine of diesel?

En dan nog is er nog de keuze tussen benzine, diesel en elektrisch. Wat de beste keuze is voor jou is afhankelijk van je situatie. Hoe intensief ga je de tweedehands auto automaat gebruiken en wat heeft je voorkeur? Over het algemeen ligt de brandstofprijs van een dieselauto lager dan die van een benzineauto. De dieselauto heeft minder brandstof nodig omdat de dieselmotor minder brandstof verbruikt. Alleen liggen de aanschafprijs en de belasting van een dieselauto wel hoger. Als je van plan bent om veel kilometers te maken, is een dieselauto misschien een betere keuze. Ben je van plan om voornamelijk in de stad te rijden of rijd je korte afstanden? Dan is een tweedehands auto op benzine een goede keuze. Als je meer onderzoek wilt doen naar de beste brandstofkeuze voor jou, lees dan verder over elektrisch, diesel of benzine kopen om alle voor- en nadelen te ontdekken.

Toch liever elektrisch rijden?

Wil je liever voor een duurzamere keuze gaan, dan is een elektrische automaat auto kopen ook een optie. Het aanschaffen van een elektrische auto is niet alleen beter voor het milieu, het is meestal ook goedkoper op den duur. Om het even te vergelijken: de CO2-uitstoot van een elektrische auto is gemiddeld lager dan die van een auto op benzine. Daarnaast is elektriciteit een stuk goedkoper dan benzine en diesel, omdat we elektriciteit zelf kunnen opwekken. Lijkt elektrisch rijden jou wel wat? Je kunt bij de aanschaf van een elektrische auto een aanschafsubsidie aanvragen bij de rijksoverheid. Dankzij deze subsidie betaal je in 2024 geen wegenbelasting. Dat scheelt weer enorm in je portemonnee. Toch zitten er ook wat nadelen aan de aanschaf van een auto op elektriciteit. De aanschafprijs ligt bijvoorbeeld hoger en het opladen kost meer tijd dan tanken.

Tweedehands auto automaat kopen
occasion auto automaat kopen

Goedkope tweedehands auto’s met automaat

Op zoek naar een tweedehands auto, automaat en voor niet te hoge prijs? Niet getreurd, het is zeker mogelijk om geld te besparen op een occasion automaat. Er zijn genoeg tweedehands auto’s die goed bij jouw behoeftes passen. Bedenk wel dat als je bespaart op de aanschaf van een tweedehands auto, er nog wel maandelijkse kosten bij kunnen komen. Je moet misschien vaker langs de garage dan het geval zou zijn met een nieuwe auto, dus houd daar altijd rekening mee. Er is een ruim aanbod van 2e hands auto’s met automaat.

De top 4 beste tweedehands auto’s met automaat

Om het je makkelijk te maken, hebben wij ook gelijk de vier beste 2e hands auto’s met automaat van dit moment op een rijtje gezet. Van een kleine auto tot een auto met hoge instap: hier vind je de beste tweedehands auto, automaat geschakeld en met hoge betrouwbaarheid. Zo ben je direct klaar om de weg op te gaan!
 
De beste kleine automaat auto kopen:
Volkswagen UP!: Deze kleine auto met automaat is zuinig (1 op 24) en maakt gebruik van een gerobotiseerde versnellingsbak.
Peugeot 108: De auto is klein, efficiënt en rijdt ook redelijk zuinig (1 op 23). Hij beschikt ook over een gerobotiseerde versnellingsbak.

De beste automaat auto’s met hoge instap om tweedehands te kopen:
Mitsubishi Outlander: Deze hybride automaat heeft een verbruik van 1 op 53. De auto heeft een instap van 70 cm.
Nissan Qashqai: De SUV auto met automaat verbruikt 1 op 16 en heeft ook een hoge instap (73,8 cm)

tweedehands auto automaat occasion
Tweedehands auto automaat overwegen

Occasion automaat auto’s in verschillende soorten

Het laatste wat goed is om te weten bij het kopen van een tweedehands automaat auto is de soort auto. Wat goed voor jou werkt, is afhankelijk van jouw eisen en budget. Hier lees je welke verschillende vormen er zijn.

De automaat met koppelomvormer komt het meest voor en rijdt comfortabel. De motor slaat niet af als de auto stil komt te staan. Dit is perfect als je een goede tweedehands auto automaat zoekt met minimum geluid.  
De automaat met dubbele koppeling en versnellingsbak gebruikt hetzelfde soort koppeling als een handgeschakelde auto. Kies deze vorm als je snel wilt kunnen doorschakelen. Deze tweedehands automaat heeft tevens een laag verbruik. 
De gerobotiseerde versnellingsbak / geautomatiseerde manuele transmissie (AMT) wordt vaak bij kleine auto’s toegepast. Deze semiautomaat heeft een handgeschakelde versnellingsbak die automatisch bediend wordt. 
De CVT-automaat is een zuinige keuze. Kies deze vorm als je een extra beetje geluid niet storend vindt. 

Welke tweedehands auto met automaat kies je?

Ons advies bij het zoeken van een tweedehands auto automaat is om goed vooronderzoek te doen naar de zaken die voor jou het zwaarst wegen. De 2e hands auto automaat moet bij jouw rijgedrag passen en daarom is het handig om altijd een proefrit te maken. Dan weet je wat je koopt en zie je eventuele gebreken op tijd.

tweedehands auto automaat gebruikt

Klaar om een auto te kopen met automaat?

Er zijn talloze occasions met automatische transmissie.

Veelgestelde vragen over de 2e hands auto met automaat

Kun je een tweedehands auto met automaat goedkoop kopen?

Op de occasion markt vind je een ruim aanbod aan automaat auto’s. Zowel bij particulieren als autodealers kun je ook automaat occasions goedkoop vinden.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een 2e hands auto automaat?

Bij het aanschaffen van een occasion automaat moet je vooral letten op de staat van het interieur, het gepleegde onderhoud en de vorige eigenaars.

De prijs en populariteit van tweedehands auto’s

Inzicht in de marktcijfers van occasions.

2.008.222

Zoveel occasions zijn er van eigenaar gewisseld in 2021.

1.333.971

Verkoop van gebruikte auto’s door autobedrijven aan particulieren in 2021

1.205.000

Totale leasewagenpark van 2021

54%

Aandeel van elektrische auto’s op de leasemarkt.

Online een occasion kopen?

Bij auto.nl vind je een ruim aanbod tweedehands auto’s van hoge kwaliteit. Je filtert online gemakkelijk op diverse eigenschappen van een auto, zodat je de occasion vindt die aan jouw wensen voldoet. Profiteer van 14 dagen bedenktijd, BOVAG-garantie én direct-klaar levering aan huis. Online een auto kopen was nog nooit zo makkelijk!