Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Mobiliteitskaarten vergelijken

Mobiliteitskaarten zijn een handige oplossing voor alle mobiliteit vanuit jouw onderneming. Maar welke kaart past het beste bij jouw onderneming?

Wij hebben de kaarten van verschillende aanbieders vergeleken en hier zijn een aantal favorieten uitgekomen. Benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan verder.

Wat is een mobiliteitskaart?

Een mobiliteitskaart is een handige pas die verschillende vervoersmogelijkheden combineert in één kaart. Met een mobiliteitskaart kun je jezelf of werknemers toegang geven tot diverse vervoersmiddelen, zoals treinen, bussen, trams, deelauto’s en fietsen, maar met deze kaart kun je ook gemakkelijk zakelijke ritten die gemaakt worden registreren. Het biedt flexibiliteit en gemak doordat werknemers met één kaart kunt reizen en betalen voor verschillende diensten. Je kunt de mobiliteitskaart gebruiken om eenvoudig te schakelen tussen verschillende vervoerswijzen, waardoor je efficiënt en duurzaam kunt reizen. Het is een slimme en geïntegreerde oplossing die mobiliteit eenvoudiger en toegankelijker maak voor werknemers én werkgevers.

Meer lezen over wat een mobiliteitskaart allemaal inhoudt en biedt?

Welke factoren zijn belangrijk bij het vergelijken van een mobiliteitskaart?

Bij het vergelijken van mobiliteitskaarten zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden. Deze factoren zijn ook meegenomen in de onderstaande vergelijking. Allereerst is het essentieel om te letten op de dekking en acceptatie van de kaart. Controleer welke vervoersmiddelen en diensten gedekt worden en of de kaart breed geaccepteerd wordt bij verschillende aanbieders. Daarnaast is het verstandig om naar de kosten te kijken. Kijk naar de eventuele maandelijkse abonnementskosten, transactiekosten en mogelijke extra kosten, zoals voor het aanvragen of blokkeren van de kaart. Let ook op de mogelijkheden voor kostenbeheer, zoals budgetlimieten en rapportages.

Een andere belangrijke factor is de gebruiksvriendelijkheid van de kaart. Hoe gemakkelijk is het om de kaart te gebruiken, op te waarderen en transacties te verrichten? Een intuïtieve en eenvoudige gebruikersinterface is hierbij van belang. Verder is het raadzaam om de klantenservice en ondersteuning te beoordelen. Zijn er adequate kanalen om vragen te stellen en problemen op te lossen?

Tot slot is het de moeite waard om de mogelijkheden voor mobiliteitsmanagement en -integratie te onderzoeken. Biedt de kaart bijvoorbeeld mogelijkheden voor het combineren van verschillende vervoerswijzen of integratie met andere mobiliteitsdiensten? Door deze factoren zorgvuldig te onderzoeken en te vergelijken, kun je de mobiliteitskaart kiezen die het beste aansluit bij jouw behoeften en een efficiënte, veelzijdige en gebruiksvriendelijke mobiliteitservaring biedt.

Onze favoriete mobiliteitskaarten

Bekijk testresultaten
Testresultaten

Met de mobiliteitskaart van Reisbalans heb je een handige tool in handen om al je zakelijke mobiliteit eenvoudig te beheren. Deze mobiliteitskaart biedt een overzichtelijke oplossing en geeft je inzicht in al je reismogelijkheden via één gebruiksvriendelijke app. Met de mobiliteitskaart van Reisbalans kunnen werknemers moeiteloos gebruikmaken van diverse vervoersmiddelen, zoals deelauto’s, fietsen, treinen en andere vormen van openbaar vervoer, maar ook van andere services zoals tanken of parkeren. Alle transacties die met de kaart worden gemaakt, worden overzichtelijk weergegeven in de app van Reisbalans. Dankzij de mobiliteitskaart wordt zakelijke mobiliteit flexibel en efficiënt geregeld, waardoor je gemakkelijk kunt switchen tussen verschillende vervoersopties en de beste keuzes kunt maken die passen bij jouw behoeften.

  • Reisbalans kaart wordt persoonlijk thuisgestuurd
  • Tanken overal in Nederland beschikbaar met deze pas  
  • Handige app voor medewerkers en werkgevers
  • Je kunt je fiets bewaakt neerzetten
  • Maandelijkse facturen
    Bekijk testresultaten
    Testresultaten


    Met MKB² van Driven krijg je een handige tool om zo alle zakelijke mobiliteit gemakkelijk te regelen. Deze tool van Driven geeft namelijk een overzicht van alle mobiliteit in een app. Verkrijgbaar bij MKB² is ook de mobiliteitspas. Met deze mobiliteitspas of -kaart kunnen werknemers met vrijwel alle vormen van vervoer reizen; van deelauto tot fiets tot trein en metro. Alle transacties die met de kaart worden gemaakt worden vervolgens ook overzichtelijk weergeven in de MKB² app. Door gebruik te maken van deze kaart wordt mobiliteit heel erg flexibel. Staat er file en wil je niet meer verder rijden, dan parkeer je de auto bij het station en reis je verder met het OV. Dit is geen probleem met de mobiliteitspas van Driven.

    • Kaart voor zowel individu als voor iedereen
    • Handig te gebruiken samen met MKB² tool
    • Te gebruiken bij wel 7 soorten mobiliteit
    • Kant-en-klare verrekeningen voor administratie
    • Volledig zelf samen te stellen

      Alternatieven

      6

      4.3

      Bekijk testresultaten
      Testresultaten

      De XXIMO mobiliteitskaart biedt niet alleen manieren van reizen, hij kan ook gebruikt worden voor het tanken, laden, parkeren en zelfs wassen van jouw auto. Met de XXIMO virtuele mobiliteitskaart, een duurzame variant van de normale kaart, kun je zelfs inchecken bij het OV met jouw mobiele telefoon of wearable. Daarnaast is mobiliteitskaart ook gelinkt aan Apple Pay/Google Pay, waardoor je altijd gemakkelijk kunt betalen.

      • Met handige ‘Milo’ app
      • Ook als virtuele mobiliteitskaart beschikbaar
      • Het NS-dalurenkorting voor de trein

        4

        4.1

        Bekijk testresultaten
        Testresultaten

        Shuttel is momenteel de grootste aanbieder van mobiliteitskaarten in Nederland, met meer dan 170.000 gebruikers bij meer dan 125 organisaties. Deze aanbieder van mobiliteitskaarten geeft werknemers toegang tot vrijwel alle soorten mobiliteit, van trein tot deelfiets, en kan zelfs gebruikt worden bij werknemers die hybride willen werken. Shuttel is daarnaast te gebruiken voor elk soort onderneming, of je nou een groeiende gigant bent, of juist een kleine start-up. Iedereen heeft namelijk baadt bij het gebruik van een mobiliteitskaart.

        • Alle mobiliteit binnen handbereik
        • Inchecken gaat vergelijkbaar met een OV-kaart
        • Met deze kaart kan je tanken bij 6000 tankstations in de Benelux

          5

          4.0

          Bekijk testresultaten
          Testresultaten


          ANWB biedt nu ook een mobiliteitskaart voor de zakelijke gebruikers. Ze bieden 3 opties; Reizen met auto, Reizen met OV of Reizen compleet. Zo kan je kiezen wat het beste bij jouw bedrijf past. De mobiliteitskaarten van ANWB regelen de mobiliteit van het gehele bedrijf gemakkelijk met een maandelijkse factuur. Ook kan hij gemakkelijk gebruikt worden om zonder extra kosten te tanken in heel Europa en is hij nu ook beschikbaar voor zzp’ers en MKB’ers.

          • Tanken en laden bij alle tankstations in Europa
          • Online inzicht in alle uitgaven
          • Te gebruiken met ANWB mobiliteitskaart app
          • Reizen compleet kost €6,- per persoon per maand
          Bekijk testresultaten
          Testresultaten

          Met deze ‘OV-chipkaart plus’ zoals ze het zelf noemen, krijgen werknemers van jouw bedrijf toegang tot allerlei mobiliteitsdiensten op kosten van de zaak. Denk hierbij aan de trein, tram, een uber of zelfs een deelauto van Greenwheels. Als werkgever kan je bepalen wie toegang heeft tot welke dienst, en krijg je altijd een duidelijk overzicht van alle facturen, zonder je druk te hoeven maken over losse bonnetjes of facturen.

          • Ook erg geschikt voor ZZP’ers
          • Gratis proefperiode van 30 dagen
          • Hoge prijs voor ritregistratie door andere services
          • Geen hulp bij betalingen

          Meer weten?

          Maakt jouw bedrijf gebruik van elektrische voertuigen, dan kan het handig zijn om naast een mobiliteitskaart ook nog een laadpas te hebben. Niet alle mobiliteitskaarten bieden namelijk laden aan en ook kun je met een mobiliteitskaart niet bij ieder laadpunt laden. Verder zitten er ook nog verschillende kosten aan het gebruik van een bepaalde laadpaal. Veel aanbieders van laadpassen rekenen namelijk ook andere tarieven, of zijn niet compatibel met bepaalde laadpalen. Om toch een beetje duidelijkheid te creëren in deze chaos hebben wij ook de beste zakelijke laadpassen vergeleken. Bekijk hieronder de beste laadpassen, of verdiep je nog wat meer in de mogelijkheden en nieuwe manieren van zakelijke mobiliteit.