Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Mercedes

100% elektrisch rijden met Mercedes

Mercedes-Benz heeft een lijn ontwikkeld met 100% elektrische modellen: de Mercedes-EQ.
De uitgebreide lijn bestaat uit diverse auto’s zoals de Mercedes EQS, EQA, EQB, EQC en de EQE. Mercedes staat bekend om haar vooruitstrevende elektrische technologie, een verfijnd design, een hoogwaardig afgewerkte interieur en een indrukwekkend rijbereik. Wij vertellen je alles over elektrisch rijden in een van deze modellen.

Duurzaam, innovatief en spannend

Mercedes-EQ is de elektrische lijn van Mercedes. Deze naam staat symbool voor vooruitstrevende elektrische technologie. De EQ lijn kenmerkt zich door vrijwel geluidloos rijden, een uitstekend reactievermogen en geen lokale emissies. De Mercedes-EQ modellen bieden de nieuwste technologieën en een hoogstaand design-, stijl- en comfortniveau. Mercedes breidt het assortiment continu uit. Zo is de Mercedes EQS bijvoorbeeld het eerste limousine model dat Mercedes volledig elektrisch aanbiedt.

Het doel van Mercedes? Emissievrije mobiliteit. De ambitie is dat in 2039 alle nieuwe modellen CO2-neutraal zijn. Mercedes heeft dan ook een lokaal duurzaam initiatief opgericht: Mercedes me Charge. Met dit initiatief van Mercedes-Benz Benelux kun je je elektrische EQ auto CO2-neutraal opladen met 100% gegarandeerd groene stroom.

Mercedes EQS
Mercedes EQS

Mercedes-EQ: 100% elektrisch

Met Mercedes-EQ modellen wordt volledig elektrisch rijden erg comfortabel. De lijn van EQA tot EQS beschikt over diverse uitvoeringen van de verschillende modellen.

Mercedes staat bekend om auto’s van hoge kwaliteit, een luxe uitstraling en comfort. Ze zijn bovendien voorzien van de nieuwste technologieën. In korte tijd heeft Mercedes diverse nieuwe 100% elektrische auto’s op de markt gebracht. De EQ lijn zorgt voor een divers aanbod in het hogere segment van elektrische auto merken. Je kunt kiezen uit de Mercedes EQS, EQA, EQB, EQC en EQE.

Mercedes EQS: technologie en luxe gecombineerd

De Mercedes EQS is de eerste volledig elektrische limousine van Mercedes. De nieuwe EQS zet de high-end markt op scherp. Met een actieradius tot wel 770 kilometer (bij het 450+ model) heeft de EQS momenteel de hoogste actieradius van alle elektrische auto’s. De auto heeft bij de nieuwste uitvoering een vermogen van maar liefst 524 pk en een oplaadtijd van maar 15 minuten bij een snellader. Bij de EQS laadt de accu niet alleen op met de stekker, maar ook tijdens het rijden. Dit gebeurt als de auto bijvoorbeeld automatisch vaart mindert of remt voor voorliggers.

De Mercedes EQS beschikt over nog veel meer technische snufjes. De auto heeft tot wel 350 innovatieve sensoren. Die voorzien de EQS constant met informatie over objecten of auto’s in de buurt, maar ook over bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Een andere slimmigheid is het optionele hyperscreen: een enorm scherm over de hele breedte van het dashboard, bestaand uit twee 12,3 inch schermen en één centraal 17,7 inch scherm.

Daarnaast beschikt de Mercedes EQS over digital light. Het ledlicht projecteert bijvoorbeeld waarschuwingen en instructies op het wegdek. Met de optionele Drive Pilot functie kan de Mercedes EQS het rijden volledig overnemen tijdens files of langzaam rijdend verkeer. Kortom, een auto met een luxe design en de beste technologieën.

mercedes eqs

Je hebt bij de Mercedes EQS de keuze uit verschillende uitvoeringen en je kunt optioneel slimmigheden toevoegen. In 2022 is er ook de EQS-SUV variant op de markt gekomen.

Mercedes EQB

Een ander model? Ga voor de Mercedes EQA, B, C of E

Wil je een volledig elektrische SUV rijden? Dan heb je naast de nieuwe Mercedes EQS SUV ook de keuze uit de modellen A, B C of E. De Mercedes EQS prijs is namelijk relatief hoger en de kosten liggen dan ook een stuk lager bij de andere EQ modellen. De Mercedes EQA, EQB, EQC of EQE kunnen dus goede opties zijn als je een auto met comfort en een hoge afwerking wilt rijden, tegen een redelijk betaalbare prijs in dit segment.

Mercedes EQE

De Mercedes EQE sedan heeft een compacte uitvoering, maar biedt tot maar liefst 659 km rijbereik. Dit model wordt ook wel een kleine Mercedes EQS genoemd. Meer ruimte nodig? Er is ook een nieuwe SUV variant van de EQE beschikbaar.

Mercedes EQA

De Mercedes EQA heeft een actieradius van 424 tot 527 kilometer en komt in een modern design. Deze sportieve auto heeft uitgebreide uitrustingen en een goed veiligheidssysteem. De EQA prijs? Nieuw is dit model vanaf 57.618 euro te koop.

Mercedes EQB

Een andere SUV die volledig elektrisch rijdt, is de Mercedes EQB. Een ideale auto als je de overstap naar elektrisch wilt maken, maar ook veel ruimte nodig hebt. De auto biedt maximaal zeven zitplaatsen, een ruime bagageruimte en een rijke uitrusting met onder andere een MBUX-multimediasysteem.

Mercedes EQC

De Mercedes EQC kunnen we als laatste aan dit rijtje toevoegen. Deze elektrische auto heeft een moderne uitstraling en beschikt over een luxe afwerking. De SUV is voorzien van moderne inrichting. Zo beschikt de EQC over een led-lichtstrook voor en achter en een ‘widescreen’ cockpit.

Mercedes EQS, A, B, C of E: welk prijskaartje hangt er aan?

Als je overstapt naar 100% elektrisch rijden, betaal je in verhouding een hogere aanschafprijs, maar profiteer je van lagere verbruikskosten. De Mercedes-EQ lijn valt in de hogere prijsklasse. De nieuwe Mercedes EQS prijs start vanaf 109.090 euro. Welke uitvoering je kiest, heeft invloed op wat jouw Mercedes EQS kosten gaat. Er zit namelijk best wat verschil tussen de diverse modellen. De EQS 450+ heeft meer vermogen en is daarom ook prijziger, wat ook geldt voor de ‘luxury line’ die over handige extra’s beschikt. Je hebt dus diverse mogelijkheden, waardoor de Mercedes EQS prijs kan oplopen tot wel 180.000 euro.

De EQA prijs is het laagste en start vanaf 57.618 euro. Wil je wat meer ruimte? Dan koop je een EQB al vanaf 59.917. De nieuwste luxe EQC start vanaf 73.216 euro en de EQE sedan variant is verkrijgbaar vanaf 71.138 euro. Deze modellen uit de Mercedes-EQ lijn concurreren in hun prijsklasse met meerdere merken, zoals een Audi Q4 e-tron.

De gehele EQ lijn is vrij recent op de markt gebracht, waardoor de prijzen voor occasions ook nog relatief hoog zijn. Inmiddels zijn er diverse tweedehands Mercedes-EQ modellen te vinden. Deze prijzen starten vaak vanaf 55.000 euro als je voor een SUV kiest.

Mercedes EQS
Mercedes EQ

De mogelijkheden van een Mercedes EQ occasion

Wil je ook graag de populaire Mercedes EQS rijden, maar vind je deze nieuw te veel kosten? Dan is een Mercedes EQS occasion een goed idee! Omdat de auto een nieuw model binnen de EQ lijn van Mercedes is, is deze nog niet in grote getale te vinden op de tweedehands markt. Dit zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Er bestaan diverse uitvoeringen van de EQS. Als je op zoek bent naar een occasion kun je bij jezelf nagaan wat jouw belangrijkste eisen zijn. Wil je de nieuwste high-tech snufjes, wil je de hoogste actieradius of vind je de standaard uitvoering al erg comfortabel rijden? Als je dit weet kun je gericht zoeken naar de juiste uitvoering met de bijbehorende Mercedes EQS prijs. De prijs voor een tweedehands model start bij zo’n 91.000 euro.

De SUV variant van de Mercedes EQA wordt momenteel het meeste aangeboden op de occasionmarkt. Deze is tweedehands te koop vanaf circa 55.000 euro. Op zoek naar een SUV in een lagere prijsklasse? Dan moet je naar andere merken gaan kijken. De Hyundai KONA electric is dan bijvoorbeeld een goede optie.

Veelgestelde vragen over de elektrische Mercedes EQ’s

Welke elektrische auto’s van Mercedes zijn 100% elektrisch?

Mercedes heeft een aparte lijn uitgebracht die 100% elektrisch is, genaamd Mercedes-EQ. Hier vallen de elektrische modellen EQA, EQB, EQC, EQS, en EQE onder.

Wat is de prijs van de Mercedes EQS?

De Mercedes EQS prijs start vanaf 109.090 euro. Afhankelijk van de uitvoering die je kiest en de optionele onderdelen, kunnen de kosten oplopen tot 180.000 euro. Een Mercedes EQS occasion is te koop vanaf circa 91.000 euro. De prijs voor het tweedehands model zal gaan dalen zodra het aanbod op de occasionmarkt toeneemt, aangezien dit voor de EQS pas net opkomend is.

Lees meer over Mercedes

Tesla’s steeds vaker gebruikt als rouwauto

Tesla’s steeds vaker gebruikt als rouwauto

De Tesla Hearse 3, je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. En dat is eigenlijk gek aangezien Tesla maar een
Top 10: De snelst accelererende hybrides van dit moment

Top 10: De snelst accelererende hybrides van dit moment

De toevoeging van een elektromotor aan een aandrijflijn kan een zéér positief effect hebben op het sprintvermogen van een
Mercedes S500 plug-in Hybrid: definitieve specificaties en prijzen

Mercedes S500 plug-in Hybrid: definitieve specificaties en prijzen

Bijna een jaar geleden stelde Mercedes-Benz haar S500 plug-in hybrid met 14% bijtelling voor. Nog dit jaar komt hij
De bestverkochte groene auto’s in 2016

De bestverkochte groene auto’s in 2016

Welke nieuwe groene auto’s werden het vaakst verkocht? In vergelijking met 2015 zien we een volledig ander lijstje.

Moby, platform voor new mobility

Nieuwe mobiliteit voor Moby is niet alleen het verschaffen van informatie. Moby biedt een podium voor nieuwe mobiliteitsmogelijkheden in de vorm van partners die allemaal hun handen ineen steken om mooie producten en diensten te maken. Van platformen waar verschillende vervoersmogelijkheden samenkomen en waar je het gehele aankoopproces op een kanaal kan uitvoeren tot het aanbieden van leasefietsen of -auto’s tegen aantrekkelijke tarieven voor bedrijven. Onze partners maken nieuwe mobiliteit mogelijk; ieder op zijn eigen manier. Bekijk nu onze partnerpagina en bekijk welke dienst het beste bij jou past.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.