Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Actieradius elektrische auto

Elektrische auto actieradius: een belangrijk element als jij op zoek bent naar jouw nieuwe elektrische droomauto. Hoeveel kilometers kun je afleggen? Dat ligt aan het verbruik en het rijbereik per elektrische auto. Er is tegenwoordig een divers aanbod. Zo zijn er ruime auto’s met een erg hoge actieradius en kleine stadsauto’s die een lagere actieradius hebben, maar zuinig in gebruik zijn. Voor ieder wat wils!

Actieradius elektrische auto

De actieradius van een elektrische auto wordt ook wel range genoemd. Dit is de afstand die een elektrische auto kan rijden op één acculading. Daarna moet de auto weer aan de lader. Je kunt het vergelijken met het aantal kilometers dat een brandstofauto kan afleggen met een volle tank. Bij elektrische auto’s praten we over het aantal kilowattuur (kWh). Het vermogen van het accupakket en het verbruik van je elektrische auto bepalen welke afstand jij kunt afleggen. Net als bij een brandstofauto verbruikt een kleine auto minder dan een zware, grote auto.

Voordat jij weer de weg op kunt, moet je ook rekening houden met de oplaadtijd van de elektrische auto. Afhankelijk van de actieradius verschilt het per auto hoe snel deze volledig is opgeladen. Bij een thuislader kost dit meer tijd dan bijvoorbeeld een snellader langs de snelweg.

elektrische auto
actieradius elektrische auto

Verbruik en bereik elektrische auto

Niets is zo vervelend als een paar keer per rit naar een laadpaal te zoeken. Bedenk bij de aanschaf van een elektrische auto dus goed hoeveel km jij vaak gaat afleggen en zoek naar: bereik elektrische auto.

Hoe hoger de capaciteit van de accu is, hoe groter natuurlijk de actieradius is. Bij een kleine, compacte auto heb je vaak ook een lagere actieradius. De range ligt vaak rond de 200 kilometer. Rijd je korte afstanden? Dan kun je tegenwoordig veel elektrische stadsauto’s vinden tegen een voordelige prijs. Wil jij lange afstanden afleggen en een elektrische auto met groot bereik? Dan kom je vaak ruime, zwaardere auto’s tegen in je zoektocht. Deze elektrische wagens hebben tegenwoordig een gemiddelde actieradius van 500 kilometer. De auto’s hebben een groter bereik, maar verbruiken in verhouding ook meer. Niet alleen de auto heeft invloed op je verbruik, ook jouw rijstijl kan hier invloed op hebben. Denk hierbij aan je snelheid, hoe vaak je remt en het gebruik van de verwarming en airconditioning. De actieradius die benoemd wordt bij de elektrische modellen is dus vaak het hoogst haalbare wat je kunt rijden na één laadbeurt.

Bereik elektrische auto: meer aanbod met hoge actieradius

De accu’s van elektrische auto’s ontwikkelen zich in sneltreinvaart. Maar de eerste volledig elektrische auto werd nog niet zo lang geleden op de markt gebracht. De eerste volledige elektrische auto kwam in 2008 op de markt en dat was een Tesla. De Tesla Roadster maakt gebruik van een lithiumion accu en heeft een actieradius van 290 kilometer. Deze auto trok veel belangstelling waardoor andere merken volgden. Merken als Renault en Nissan ontwikkelden kleine, betaalbaardere elektrische stadsauto’s en zo werden al snel de Renault ZOE en de Nissan Leaf geïntroduceerd. Tegenwoordig zijn er steeds meer merken die volledig elektrische auto’s aanbieden en de accucapaciteit wordt blijft toenemen.

Rijbereik elektrische auto

De meeste elektrische auto’s kunnen inmiddels minimaal 250 kilometer rijden met een volle accu, maar er zijn steeds meer auto’s met een veel groter bereik. Grootste actieradius elektrische auto? De nieuwste modellen kunnen rond de 700 kilometer afleggen! Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Bedenk dan goed welke accucapaciteit jij minimaal wilt hebben. Je kunt tegenwoordig bij diverse merken terecht voor een nieuwe elektrische auto of een occasion.

bereik elektrische auto
grootste actieradius elektrische auto

Grootste actieradius elektrische auto

De elektrische auto met grootste actieradius die te koop is, is momenteel de Mercedes EQS. En dit is ook één van de nieuwste modellen van Mercedes. Het is een elektrische versie uit de S klasse. De Mercedes EQS heeft een indrukwekkende actieradius van 780 km in het EQS 450+ model. Dat is te danken aan een enorm accupakket van 107,8 kWh. Niet alleen de actieradius is ongekend, maar dit model is ook voorzien van de nieuwste apparatuur, een luxe uitstraling en een hoogwaardig interieur. Een comfortabele en snelle elektrische auto uit de hogere prijsklasse.

Elektrische auto actieradius top 5

Inmiddels is er een groot aanbod van elektrische auto’s. Er worden verschillende modellen aangeboden. Een elektrische auto met groot bereik en veel ruimte of compacte modellen die voordelig zijn. Wij zetten de beste opties voor je op een rijtje.

  1. Hyundai Ioniq 5: de SUV heeft een actieradius van 384 kilometer en is zeer zuinig in gebruik. Het is een ruime elektrische auto met een sportieve uitstraling.
  2. Renault ZOE: deze compacte auto is in veel verschillende versies te vinden. De kleine auto heeft een prima bereik bij de 41 en 52 kWh versies. De 22 kWh versie is een ideale tweedehands optie door de scherpe prijzen.
  3. Kia e-Niro: deze comfortabele elektrische auto heeft een actieradius van maar liefst 455 kilometer. Het is een ideale gezinsauto en erg geschikt om mee op vakantie te gaan!
  4. Tesla model S: dit model van Tesla is één van de beste elektrische auto’s in zijn klasse. Een Tesla met veel kilometers op de teller kan vaak nog steeds 90% van de oorspronkelijke actieradius halen. Een occasion is dus ook een goede optie.
  5. Mini Electric: deze Mini heeft een bereik van 234 kilometer, is zeer comfortabel en ligt strak op de weg. Deze compacte elektrische auto heeft natuurlijk ook een opvallend uiterlijk.
hyundai ioniq
elektrische auto actieradius

Vergroot zelf de actieradius

Bereik elektrische auto: daar heb je zelf ook invloed op! Hoe ver jij met je accu komt, hangt ook af van je verbruik. Zo helpt het ook als je zorgvuldig gebruik maakt van energievreters zoals bijvoorbeeld de verwarming en de airco. Ook een efficiënte rijstijl draagt bij aan een groter rijbereik. Denk hierbij aan het hanteren van een constante snelheid, de auto uit laten rollen in plaats van vaker remmen, het afzetten van de motor bij het wachten voor een openstaande brug en een bandenspanning die in orde is. Hoe efficiënter jij rijdt, hoe meer kilometers je met de elektrische auto bereiken kunt. Je hebt zelf dus ook enige invloed op hoe vaak jouw auto aan de lader moet.

Veelgestelde vragen over de actieradius van elektrische auto’s

Actieradius elektrische auto: hoeveel kilometers kan ik rijden?

Hoe groot de elektrische auto actieradius is, hangt af van een paar dingen. Ten eerste kijk je altijd naar de accucapaciteit van een auto. Daarnaast heeft het ook te maken met jouw rijstijl. Als jij bewust en zuinig rijdt, kun je ook meer kilometers per laadbeurt afleggen.

Wat zijn de beste elektrische auto’s met een groot bereik?

Er is tegenwoordig een divers aanbod van elektrische auto’s met een uiteenlopende actieradius. Als jij korte afstanden aflegt, dan kan een compacte auto in verhouding al een redelijk grote actieradius hebben. Moet jij vaak langer op pad? Dan zijn er tegenwoordig veel elektrische auto’s te vinden met een grote actieradius. Denk aan Tesla mode Y, Volkswagen ID.5 en Mercedes EQS. Zoek bij verschillende merken naar actieradius elektrische auto en vind de auto met het rijbereik dat bij jou past.

Welke elektrische auto heeft de grootste actieradius?

EV’s krijgen een steeds grotere accu die steeds meer elektriciteit kan opslaan. Op zoek naar de elektrische auto met grootste actieradius? Dan kom je bij de Mercedes EQS uit, met een indrukwekkende actieradius van 780 km.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.