Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De zakelijke tankpas voor ondernemers


Het gemak van een zakelijke tankpas. Stap af van losse bonnetje en krijg een duidelijk overzicht van al je tank- en laadbeurten.
Met één pas overal kunnen afrekenen.

Zakelijk tanken, wat is dat?

Bij zakelijk rijden is het van belang dat je de tankbonnetjes goed bewaart. Zo kun je namelijk de kosten bij de belasting declareren. Toch gaat dit wel eens mis en vergeet je een bonnetje of raak je er wat kwijt. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Een zakelijke tankpas kan je daarbij helpen en bespaart je enorm veel tijd en kosten die je normaal moet gebruiken voor de administratie. Je wilt natuurlijk als ondernemer niet alleen maar bezig zijn met het verzamelen van bonnetjes en continu met die papieren bezig zijn. Kortom: je wilt zo min mogelijk bezig zijn met randzaken. Een tankpas voorziet je van alle gemakken op het gebied van mobiliteit.

Wat zijn de mogelijkheden van een zakelijke tankpas?

Vele ondernemers zijn je al voor gegaan, omdat een zakelijke tankpas zeker zijn voordelen heeft. Misschien verwacht je dat het haast net zo makkelijk is om met een eigen zakelijke rekening de volle tank te betalen, maar dan mis je toch enkele aspecten. Met een zakelijke tankpas heb je bijvoorbeeld direct alle transacties op 1 factuur, waardoor je geen losse bonnetjes meer hoeft te bewaren. Ook ontvang je een duidelijk overzicht van alle tank- en/of laadbeurten.

Zoek je tankpassen voor een kleine onderneming, heb je juist een hele grote organisatie of ben je zzp’er? In al deze gevallen is het een optie om te kiezen voor een zakelijke tankpas. Welke pas het beste bij jouw onderneming past, ligt aan een aantal verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het soort vervoermiddel dat je hebt, de hoeveelheid voertuigen die je in bezit hebt en wat je ongeveer maandelijks uitgeeft aan brandstof.


De voordelen van een zakelijke tankpas


Zoals eerder vermeld heeft de zakelijke tankpas zijn voordelen. De belangrijkste voordelen die de pas biedt, zijn:

1. Al je tankbeurten overzichtelijk op één factuur
Altijd en overal inzicht in waar en hoeveel je tankt. Het wordt namelijk allemaal overzichtelijk verzameld op één factuur.

2. Een overzicht van alle tank- en laadbeurten
Bespaar tijd en geld door alle uitgaven met de pas eenvoudig op te halen via een zakelijk tankpas overzicht.

3. Bij sommige tankpassen profiteer je zelfs van prijsverschillen
Doordat je bijna overal kunt tanken met deze pas, profiteer je van de verschillende prijzen bij allerlei tankstations.

Voordelen zakelijke tankpas

Hoe werkt een zakelijke tankpas?


Hoe werkt een zakelijke tankpas? Nou, dat is eigenlijk vrij simpel want dit gaat hetzelfde als een gewone kredietkaart of pinpas. Eigenlijk zit er dus niet heel veel verschil tussen een normale betaalpas en een tankpas. Maar we zetten voor het gemak graag de punten even op een rijtje:

Waar werkt de zakelijke tankpas?
In principe werken de tankpassen tegenwoordig bij alle tankstations die in Nederland gevestigd zijn. Zowel de grote bekende tankstations als de kleine onbekende en/of onbemande tankstations kunnen prima worden gebruikt met de tankpas. Een pluspunt is dat je hierdoor zelf kunt kiezen waar je gaat tanken, wat zich kan uiten in een positief prijsverschil, gezien sommige tankstations kortingen of extra’s aanbieden.

Opties voor buitenland
Dat je in Nederland vrijwel overal kunt tanken, is nu wel duidelijk en wist je misschien al. Maar de meeste tankpassen kunnen ook gebruikt worden in de Benelux of zelfs alle Europese landen. Op deze tankpassen zit vaak een extra magneetstrip, waardoor de pas over zowel een Nederlandse (NL) als een Europese (EU) magneetstrip beschikt. Dat is het enige verschil wat je merkt, want daarnaast verloopt de betaling hetzelfde.

Betaal de brandstof met je tankpas
Zoals al eerder vermeld, betaal je de brandstofkosten eigenlijk op dezelfde manier als met een kredietkaart of pinpas. Er zit een magneetstrip op de pas waarmee je bij een tankstation kunt betalen door de kaart door een betaalautomaat te halen. Het voordeel hiervan is dat dit mogelijk is bij tankstations die bemand en onbemand zijn. Om het je helemaal makkelijk te maken, wordt er bij iedere afronding van een tank- of laadbeurt vaak om je kilometerstand gevraagd. Dit maakt de administratie erg gemakkelijk.

Extra mogelijkheden om de tankpas te gebruiken
Dat je kunt tanken met een tankpas klinkt vrij logisch. Maar sommige passen kunnen ook worden gebruikt voor andere doeleinden, vanwege de extra opties die ingebouwd zitten. Denk bijvoorbeeld aan een autowasbeurt, betaald parkeren in een garage of zelfs voor tolwegen. Afhankelijk van welke mogelijkheden de pas biedt, kun je dus veel meer dan alleen tanken. Dit verschilt echter wel per tankpasaanbieder.

ONZE PARTNER

MKB Brandstof is dé go-to de go-to voor ondernemers op het gebied van mobiliteit.
Van tankpas tot laadpaal en laadpas.

Regels voor zakelijke tankpassen


Wetgeving en regels voor zakelijk tanken


Voordat je een tankpas zakelijk gaat gebruiken, is het goed om te weten welke regels er gelden. Dus wie en welke organisatie mag eigenlijk een zakelijke tankpas gebruiken? Ten eerste moet je voordat je een tankpas mag gebruiken, ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Ten tweede moet je als ondernemer btw-plichtig zijn. Krijg je de tankpas bij je leaseauto van de zaak, dan hoef je je hier zelf niet druk over te maken. Wil je echter zakelijk tanken als zzp’er, dan zijn deze twee eisen wel van belang om te controleren, om te voorkomen dat je later voor teleurstellingen komt te staan.

Sommige aanbieders kiezen ervoor om een tankpas aan te bieden binnen Nederland. Maar andere aanbieders kiezen er juist voor om ook de optie te geven om in de Benelux en/of Europa te tanken. Dankzij een extra magneetstrip op de tankpas kun je gemakkelijk in het buitenland tanken en betalen. Een pincode werkt hetzelfde als in Nederland, dit is vaak één gezamenlijke pincode.


De laatste ontwikkelingen in de markt


Sommige aanbieders spelen handig in op externe ontwikkelingen in de economie. Zo zijn er tankpas aanbieders die voor extra’s willen gaan en door all-in tankpassen aan te bieden. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra diensten afnemen zoals een autowasstraat of parkeergarages, en kun je kiezen of je binnen of buiten Nederland wilt gaan rijden en tanken.

Andere aanbieders onderscheiden zich door gratis extraatjes aan te bieden of door op registratie gebied maatwerk te leveren voor grote werkgevers.

Ontwikkelingen in de markt
Welke aanbieders zijn er


Welke tankpassen zijn er?

We zetten beknopt een aantal aanbieders van zakelijke tankpassen op een rij:

MKB Brandstof: Met de pas van MKB Brandstof kun je in heel Nederland terecht om te tanken. Ook kun je bij ruim 50.000 stations in Europa je tankpas geldig gebruiken. Naast tanken kun je met deze pas laden, parkeren en een carwash betalen.

ANWB Tankpas: Ook de tankpas van ANWB wordt in Nederland bij alle tankstations geaccepteerd en biedt meer diensten dan enkel tanken.

Travelcard: Bij meer dan 10 voertuigen kun je een tankpas bij Travelcard aanvragen. Deze pas wordt door heel Nederland geaccepteerd en is ideaal voor grote en professionele bedrijven.

Tankpas.nl: Dit is een label van Travelcard dat zich richt op de zzp’ers en kleine ondernemers. De tankpas is in Nederland, de Benelux en Europa overal te gebruiken en biedt ook aanvullende diensten. Met als extra: het gratis bijvullen van motorolie en ruitenwisservloeistof.

Moby voor particulieren

Moby biedt niet alleen informatie over nieuwe mobiliteits aanbieders -en mogelijkheden, je kan via onze marktplaats ook op zoek naar een elektrische auto of fiets. Verder lees je over de actualiteiten op het gebied van nieuwe mobiliteit en gaan we dieper in op verschillende merken en aanbieders in de industrie.

Moby voor bedrijven

Woon-werkverkeer. Via nieuwe mobiliteitsoplossingen heb je het gemak van het vinden van een tankstation, het huren van een stadsfiets in combinatie met een taxi of het bieden van mobiliteitskaarten in je handpalm, via een app houdt je nu alle gemaakte kilometers bij, wordt er gemakkelijk gedeclareerd en zie je hoe er gebruik wordt gemaakt van de mobiliteitsbudgetten. Je leest hier alles over op onze website.

Moby voor overheden

Moby fungeert als schakel tussen de overheid, particulieren en bedrijven. We dragen ons steentje bij aan de klimaatdoelstellingen door elektrisch rijden in de spotlight te zetten.

Via onze website houden we onze lezers op de hoogte rondom alles wat betreft de wetten en regels voor particulieren en bedrijven rondom nieuwe mobiliteit. Verder bieden we nieuws over verschillende soorten brandstoffen en geven we vergelijkingen om te laten zien welke beter zijn.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.