Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Hyundai IONIQ 6

Het is een primeur op de markt van EVs: een elektrische sedan. Zo brengt de IONIQ 6 een nieuw model dat zowel een sierlijke als sportieve uitstraling heeft. De coconvorm zorgt voor aerodynamica van het hoogste niveau, wat zorgt voor een grotere actieradius en een ruim interieur.

De IONIQ 6 is het broertje van de IONIQ 5, die in 2021 uitkwam. Hoewel ze beiden tot de elektrische IONIQ familie behoren, zijn er grote verschillen tussen de twee. Een van de opvallendste: hun uiterlijk. De Hyundai IONIQ 6 is een indrukwekkende cocon-vormige sedan, die maar liefst 100 kilometer meer actieradius heeft dan de IONIQ 5.

Kenmerken van de IONIQ 6

E-GMP architectuur

De IONIQ 6 is gebouwd op Hyundais slimme Electric Global Modulair Platform (E-GMP). Met deze architectuur levert de EV betere prestaties, meer veiligheid en een ruimer interieur.

Elegant uiterlijk

Het gestroomlijnde design maakt de sedan tot een opvallende verschijning op de weg. Dankzij de uitzonderlijke aerodynamica profiteer je van een groter rijbereik.

Grote actieradius

Dankzij de ultralage luchtweerstand, heeft de IONIQ 6 met 77,4 kWh batterij en achterwielaandrijving een ruime actieradius van maar liefst 610 kilometer (WLTP).

Duurzaam design

Ook bij de productie van de IONIQ 6 is rekening gehouden met het milieu. Aan binnen- en buitenkant zijn gerecyclede en ecologische materialen gebruikt om de milieu-impact van de EV te reduceren.

De highlights van de Hyundai IONIQ 6

Verfijnde elektrische technologie

Dankzij het slimme design van de IONIQ 6, heeft de cocon-vormige EV een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21. Hiermee is het rijbereik van de IONIQ gemaximaliseerd en kan deze met een volle accu zo’n 100 kilometer verder rijden dan haar voorganger, de IONIQ 5.

Het geheim? Een verbruik van slechts 14 kWh per 100 kilometer. In de uiterst efficiënte EV kun je dan ook tot wel 610 kilometer rijden (WLTP). Dankzij de 400V en 800V laadcapaciteit van het E-GMP laad je de accu indrukwekkend snel op. Zo laad je in slechts 18 minuten van 10% naar 80% batterij.

hyundai ioniq 6
hyundai ioniq 6 ontwerp

Uniek ontwerpproces

De IONIQ 6 onderging een bijzondere design werkwijze, waarbij het perspectief van eindgebruikers gebruikt werd. Tijdens het gehele proces stond de ruimte binnenin de auto centraal. Daarbij werd – net als bij de IONIQ 5 – een concept car als inspiratie gebruikt. Deze EV van Hyundai is gebaseerd op de Prophecy Concept EV uit 2020.

Bij het ontwerpen van de IONIQ 6 werden interieur en exterieur tegelijkertijd onder handen genomen. Dat resulteerde in een uitgerekt en perfect gestroomlijnd model met een ruime cocon-vormige binnenkant. Door de grote afstand tussen de voor- en achterwielen is er ook op de achterbank veel ruimte gecreëerd. Zelfs lange mensen van twee meter hebben voldoende ruimte om hier te zitten.

Al met al heeft de IONIQ 6 een futuristische en sierlijke uitstraling, die compleet anders is dan de IONIQ 5. Hyundais streven om ieder model een eigen stijl te geven, is dan ook duidelijk geslaagd. Dankzij de keuze uit elf matte of glanzende kleuren, kun je de IONIQ 6 de uitstraling geven die je zelf wilt: van sportief rood tot chique zwart of opvallend turquoise.

Milieuvriendelijk design


Een elektrische auto rijden betekent een hoop schadelijke uitstoot besparen. Maar ook bij de productie van een auto wordt de nodige milieu-impact gegenereerd. Daarom is er bij het ontwerpen van de IONIQ 6 rekening gehouden met duurzaamheid.

De stoffen bekleding van de stoelen bestaat uit gerecyclede PET-flessen en voor het tapijt in de IONIQ 6 zijn oude visnetten uit de oceaan gebruikt. Suikerriet werd ingezet voor het winnen van biologische grondstoffen die in het plafond en het dashboard werden verwerkt. Ook het leer in de auto heeft een duurzame twist gekregen dankzij het verven met biologisch afbreekbaar lijnzaadolie. Een laatste voorbeeld is te vinden de gerecyclede pigmentverf die gebruikt wordt voor het exterieur van de auto en die hergebruikt wordt uit oude banden.

hyundai ioniq 6
hyundai ioniq 6

Innovatief platform

Hyundai ontwikkelde een slimme architectuur voor haar EV’s, genaamd het Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Hiermee wordt ruimte bespaard, een betere rijdynamiek gecreëerd en bovendien de actieradius vergroot. Omdat het E-GMP modulair is, is deze geschikt om verschillende elektrische modellen op te bouwen.

Dankzij de slimme gewichtsverdeling hebben EV’s met het E-GMP, zoals de Hyundai IONIQ 6, een stabiele wegligging. Zo kun je niet alleen comfortabel langere afstanden afleggen, maar wordt ook de veiligheid maximaal gewaarborgd.

Verschillende uitvoeringen

De IONIQ 6 is leverbaar met twee accupakketten, één van 53 kWh en één van 77,4 kWh. Bij de 53 kWh batterij hoort een enkele elektromotor en achterwielaandrijving die 151 pk vermogen biedt. Vierwielaandrijving met twee elektromotoren is beschikbaar bij de 77,4 kWh accu, waarmee je profiteert van 325 pk vermogen. Kies je voor de 77,4 kWh batterij met achterwielaandrijving, dan krijg je de maximale actieradius van 610 km (WLTP).

Bij het samenstellen van jouw IONIQ 6 kun je ook kiezen voor digitale zijspiegels. In plaats van buitenspiegels worden er dan camera’s gemonteerd, waarvan het beeld op een monitor binnenin de auto wordt weergegeven. Zo kun je altijd goed zien wat er om je heen gebeurt en dankzij de kleinere zijspiegels wordt de luchtweerstand van de auto nog verder verlaagd.

Ook het interieur van de Hyundai IONIQ 6 is naar wens samen te stellen. Zo kun je kiezen uit vier tinten interieur en is de sfeerverlichting in maar liefst 64 kleuren in te stellen.

hyundai ioniq 6

Ervaar de IONIQ 6

De gloednieuwe IONIQ 6 voldoet aan de mobiliteitseisen van de toekomst en presenteert deze in een opvallend design met eindeloze mogelijkheden.

Zelf ontdekken hoe ruim de IONIQ 6 nu echt is? Maak vrijblijvend een proefrit en bespreek alle mogelijkheden om deze EV te kopen of leasen.
hyundai ioniq 6

Slim onderweg

De IONIQ 6 is voorzien van de nieuwste rijhulpsystemen, veiligheidsinnovaties en slimme mobiliteitsoplossingen. Zo kun je via de accu van de EV andere apparaten opladen, zowel via de laadpoort aan de buitenkant als via laadaansluiting op de achterbank van de auto. Ideaal wanneer je onderweg wilt werken en de batterij van je laptop wilt opladen of op een lange roadtrip gaat. Met een opgeladen IONIQ 6 ben je altijd voorzien van stroom, ook wanneer de motor van de auto uit staat.

Het slimme lichtsysteem past de felheid van de koplampen aan op basis van de omstandigheden op de weg, zodat je altijd veilig op pad bent. Verschillende rijhulpsystemen bieden een helpende hand tijdens het rijden, waardoor je veiligheid gewaarborgd blijft met minimale inspanning.

Ontdek andere Hyundai modellen

KONA Electric

De Hyundai KONA maakt de beslissing om over te stappen naar elektrisch rijden een heel gemakkelijk.

De nieuwe KONA heeft namelijk een vernieuwd design, is slanker dan zijn voorganger, verfijnder én voorzien van de nieuwste slimme technologie

IONIQ 5

Met zijn elegante uitstraling en geavanceerde technieken is de volledig elektrische IONIQ 5 een pareltje op de weg.

Deze middelgrote SUV is gemaakt van milieuvriendelijke materialen en heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept.

Hyundai NEXO

De volledig emissie-vrije waterstof en elektrische NEXO maakt Hyundai leider op het gebied van brandstofcelauto’s.

Op een volle tank behaal je een duizelingwekkende 665 kilometer. Dat is ver boven het gemiddelde.

Hyundai TUCSON

De TUCSON is een hybride die het beste van twee werelden te bieden heeft; elektrisch wanneer jij wilt en benzine wanneer het nodig is.

Talrijke veiligheidsfuncties maken deze auto de veiligste in zijn klasse en zijn design brengt ‘moderne vormgeving’ naar een nog hoger niveau.

Hyundai in cijfers

15.959

Geregistreerde Hyundai KONA modellen in Nederland, in 2022.
Dit betekent dat dit model behoort tot de top tien geregistreerde modellen met een volledige batterij-elektrische aandrijving.

6

Met de ruim zes modellen elektrische auto’s, uitgevoerd met verschillende actieradiussen,
kan Hyundai met recht de meest veelzijdige elektrische autofabrikant worden genoemd.

70

Met 70 Hyundaidealers, verspreid door heel het land, vind je er altijd een in jouw buurt.
Kom langs voor een kop koffie en bespreek de mogelijkheden voor jouw elektrische auto.

9000

Elektrische auto’s zijn populair. Dit merkte Hyundai aan de hoeveelheid inschrijvingen voor de Hyundai Ioniq 5 Project 45. Er lagen er zo’n 9000 op de digitale mat van de fabrikant.

Partnership met Hyundai

Zie jij mogelijkheden in een partnership met Hyundai op Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek? Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.