Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Vergelijk de EVs van Hyundai

Ben je op zoek naar een hybride of volledig elektrische auto van Hyundai, maar weet je nog niet welk model het beste bij jou past?

Op deze pagina lees je meer over de verschillende innovatieve modellen van Hyundai.

Ontdek de 4 elektrische auto’s van Hyundai

Dankzij de transitie naar duurzame energie verschijnen er steeds meer elektrische auto’s op de weg. Of ze nu hybride of volledig elektrisch zijn, en privé of zakelijk gereden worden: het Hyundai assortiment biedt tal van mogelijkheden.

De vier elektrische modellen die het merk momenteel op de markt heeft, hebben iedere een eigen stijl en uitstraling. Ook niet onbelangrijk: de actieradius van de auto’s varieert en iedere model komt met verschillende accupakketten. Als je overweegt om een EV van Hyundai aan te schaffen is het van belang om je vooraf goed in te lezen. Wij zetten alle plus- en minpunten per model op een rij, zodat je de beste keuze kunt maken.

De beste Hyundai EV voor jou

Met de IONIQ 5, IONIQ 6, KONA Electric en TUCSON heeft Hyundai een gevarieerd assortiment elektrische auto’s. Als je voor het eerst een elektrische auto gaat rijden, dan kan het tijd kosten om te wennen aan het laden. Zo moet je rekening houden met de resterende accu en eventuele laadstops inplannen onderweg. Dankzij het sterk groeiende netwerk van laadpunten wordt dit echter steeds makkelijker. Bovendien rijd je met een elektrische auto altijd comfortabel en met een minimale milieu-impact.

Met Hyundai haal je een elektrische auto in huis waarmee je klaar bent voor de toekomst. De fabrikant heeft vol ingezet op duurzame mobiliteit met hybride en volledig elektrische auto’s, maar ook auto’s met waterstof aandrijving. Een elektrische auto van Hyundai zit vol innovatieve technologie, biedt een hoog comfortniveau, veel vermogen en je rijdt er geruisloos in.

Meer over de elektrische auto’s van Hyundai lees je hieronder.

Bekijk testresultaten
Testresultaten

Dé populairste EV van 2022 die verschillende prijzen won is de IONIQ 5. Zo werd het krachtige model uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022 en Trekauto van het Jaar 2022. Sinds zijn introductie in 2021 won de Hyundai IONIQ 5 ook diverse onderscheidingen in het buitenland, meer dan een Hyundai ooit kreeg. De crossover is verkrijgbaar met een accupakket van 58 of 77,4 kWh die maximaal 507 actieradius levert (WLTP). Daarnaast kun je kiezen tussen achterwiel- of vierwielaandrijving met een of twee elektromotoren.

De IONIQ 5 wordt gezien als innovatieve elektrische auto die voorop loopt in markt van EVs. Dankzij compatibiliteit met ultrasnel laden kan de accu binnen 5 minuten 100 kilometer opladen, waardoor je binnen no-time weer onderweg bent. Een van de vooruitstrevende features van de IONIQ 5 is de bidirectionele laadfunctie, die het mogelijk maakt om andere apparaten als laptops op te laden via de accu van de auto. Dankzij de het slimme nieuwe E-GMP platform is er veel ruimte binnenin de EV

 • Grote actieradius tot 507 km 
 • 2 moderne schermen
 • Gebouwd op nieuwe E-GMP platform
 • 800V laden mogelijk
 • Vehicle-to-Load optie
 • Ruimtelijk interieur
 • Geen achterruitenwisser
Bekijk testresultaten
Testresultaten

De eerste KONA Electric uit 2018 was een groot succes, met name vanwege de grote actieradius. Inmiddels heeft het model een upgrade gekregen, waarin diverse rijhulpsystemen zijn toegevoegd en er wat aanpassingen zijn doorgevoerd aan het interieur. De technologie wat betreft accu en laden is echter niet veel veranderd, waardoor het model op dit moment niet meer voorzien is van de nieuwste technologie op het gebied van elektrisch rijden. De IONIQ 5 is wat dat betreft duidelijk een aantal stappen verder. De KONA Electric is het ‘gewonere’ broertje geworden, dat echter wel een stuk goedkoper is.

De KONA Electric blijft een uiterst zuinige elektrische auto, met een actieradius tot maar liefst 484 km (WLTP). Het model is beschikbaar met een accupakket van 39 kWh of 64 kWh, waarbij de grootste variant een hoger laadvermogen en krachtigere motor heeft en daarmee eigenlijk altijd de beste keuze lijkt. De vernieuwde KONA Electric kan snelladen met 100 kW, waarmee het model een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding heeft.

 • Grote actieradius tot 484 km
 • Zuinig in gebruik
 • Keuze voor krachtig accupakket van 64 kWh
 • 332 liter bagageruimte 
 • Beschikbaar in 17 kleuren  
 • Niet meer de nieuwste EV-technologie


Bekijk testresultaten
Testresultaten

De enige plug-in hybrid in het rijtje elektrische auto’s van Hyundai is de vierde generatie TUCSON, waarmee je zelf kiest of je volledig elektrisch rijdt of de benzinemotor nodig hebt. De 66,9 kW sterke elektromotor levert samen met de benzinemotor maar liefst 265 pk vermogen. Vergeleken met andere plug-in hybrides komt de TUCSON goed uit de test, voornamelijk dankzij de zuinigheid en veelzijdigheid van de SUV.

De TUCSON plug-in hybrid is ruimer dan de KONA Electric, zowel in de zitplaatsen als de bagageruimte. Daarmee is het de ideale gezinsauto. Het hoogwaardig afgewerkte interieur maakt de TUCSON helemaal compleet. Het model ligt vrij zwaar op de weg, waardoor je comfortabel rijdt, maar je ook wat groot voelt. Voor de een pluspunt, terwijl een ander dit als minpunt kan beschouwen.

 • Flexibel dankzij benzine- en elektromotor
 • 50 kilometer elektrisch bereik
 • Zuinige elektromotor
 • Vierwielaandrijving
 • Hoge zit
 •  Meer milieu-impact met benzinemotor


Bekijk testresultaten
Testresultaten

De populaire IONIQ 5 kreeg al snel een opvolger met de IONIQ 6. Het opvallendste verschil? De IONIQ 6 heeft maar liefst 100 kilometer meer actieradius, wat toch één van de belangrijkste factoren van een EV blijft. Daarnaast laadt de 6 nog sneller op dan zijn voorganger.

De vorm van dit Hyundai model is speciaal ontworpen om de luchtweerstand te verminderen en tegelijkertijd maximale ruimte binnenin te realiseren. Dat resulteerde in een opvallende cocon-vormige sedan, waar de een verliefd op wordt en wat een ander te apart vindt.

Hoewel de IONIQ 6 al snel wat minder ruimtelijk aanvoelt dan de 5, is het de ideale zuinige EV als je af kunt met een maatje kleiner dan een SUV of cross-over. De IONIQ 6 is nog maar net op de markt en de praktijk zal dan ook uitwijzen of het nieuwe model alle hoge verwachtingen kan waarmaken.

 • Zeer efficiënt en zuinig 
 • 610 km actieradius (WLTP) 
 • Ultrasnel laden
 • Vehicle-to-Load optie
 • Diverse milieuvriendelijke materialen verwerkt
 • Gevoelsmatig krap

Zakelijk een elektrische Hyundai rijden

Wil je graag een elektrische auto leasen? Dan zit je bij Hyundai goed. Alle vier de modellen uit de test kunnen zakelijk gereden worden. Zo verminder je de ecologische voetafdruk van je bedrijf en rijd je comfortabel in een EV. De ruime actieradius van alle modellen voorziet in het dagelijkse woon-werkverkeer en afspraken door het land. Dankzij de innovatieve laadtechnologie van Hyundai ben je snel weer onderweg. Dankzij de financiële voorwaarden is het zakelijk leasen van Hyundai EV’s niet alleen een milieuvriendelijke maar ook een voordelige optie.

Meer weten over rijden in een elektrische Hyundai?