Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Hybride auto’s vergelijken? Wij helpen je!

Ben je op zoek naar een hybride auto, maar weet je niet waar je op moet letten?

Op deze pagina kun je hybride auto’s vergelijken. Heb je jouw perfecte match gevonden? Dan vind je op Auto.nl snel wat je zoekt en profiteer je tegelijkertijd van de beste offline services!

Ontdek de top 4 hybride auto’s

Hybride auto’s zijn er in vele soorten en maten. Je ziet ze steeds meer op de weg, en dat is niet gek ook: je rijdt er namelijk een stuk zuiniger mee! Hybride auto’s zijn dan ook een financieel aantrekkelijke optie en hebben minder schadelijke milieu-impact. Wij zetten de beste hybride auto’s voor je op een rijtje, zodat je de beste optie voor jouw situatie kunt uitkiezen.

Welke hybride past bij jou?

Voordat je start met hybride auto’s vergelijken, is het echter goed om te weten welke varianten er worden aangeboden. Er bestaan namelijk diverse varianten hybride auto’s, met hun eigen voordelen en verschillen in zuinigheid. In Nederland vind je drie typen op de occasionmarkt: mild hybride, volledig hybride en plug-in hybride.

Mild hybride en volledig hybride auto’s hebben een accu die zich oplaadt tijdens het rijden. Deze energie wordt opgeslagen, waardoor je zuiniger rijdt. Bij de mild hybride auto dient de elektrische motor enkel als ondersteuning. Deze auto zal nooit volledig elektrisch rijden.

De volledig hybride auto kan wel volledig elektrisch rijden op korte afstanden. De plug-in hybride is een auto die je kunt opladen met een stekker. Als de accu volledig opgeladen is, heeft deze een actieradius van een paar honderd kilometer.

De beste hybride auto’s vergelijken

Je gaat hybride auto’s vergelijken: waar moet je allemaal op letten? Hybride auto’s zijn natuurlijk zuiniger dan diesel- en benzineauto’s. Het is beter voor het milieu en de kosten voor gebruik liggen een stuk lager. De keerzijde is dat de aanschafprijs een stuk hoger is en het opladen meer tijd kost dan het tanken van een benzine- of dieselauto. Houd bij het maken van je keuze voor een hybride auto dus rekening met deze voor- en nadelen.

Wij hebben vier hybride auto’s op een rij gezet, inclusief hun plus- en minpunten. De Toyota Yaris, Toyota Auris, Suzuki Swift en de Kia Niro zijn allen hybride auto’s die zuinig in gebruik zijn en ook nog eens comfortabel rijden. Heb jij na het vergelijken een favoriet? Je vindt de modellen gemakkelijk online op auto.nl, waar je ze bovendien eenvoudig tweedehands aanschaft.

Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Toyota Yaris hybride is veel te verkrijgen op de tweedehands markt. Het is een zeer zuinige hybride auto met een verbruik van 1 op 26. Dit model is een volledig hybride auto en de Yaris kan dus korte afstanden volledig elektrisch rijden.

Deze auto is niet alleen zuinig, maar ook betrouwbaar en vaak aan te schaffen tegen een voordelige prijs. De compacte auto heeft een prima standaarduitrusting en je betaalt in verhouding weinig brandstofkosten en wegenbelasting. De aanschafprijs voor een tweedehands Yaris is scherp: je kunt al modellen vinden vanaf 13.000 euro.

De scherpe prijs, uitstekende rij-eigenschappen en zuinigheid zorgen ervoor dat de Toyota Yaris goed uit de test komt.

 • Zeer zuinig 
 • Compact
 • Scherpe aanschafprijs
 • Prima standaard uitrusting
 • Kan korte stukken volledig elektrisch rijden 
 • Achterbank is redelijk krap
Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Kia Niro is al jaren de bestverkochte hybride auto van Nederland. De auto heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De zuinige brandstofmotor en de slimme opbergmogelijkheden zijn hierbij een pluspunt. De Kia Niro is in twee varianten beschikbaar: plug-in hybride en volledig hybride. Deze hybride auto staat bekend als een betrouwbare, ruime, comfortabele auto waarmee je heel wat kilometers af kunt leggen. Je profiteert bovendien van een rijke standaarduitrusting met een infotainmentsysteem en een rijhulpsysteem.

De Kia Niro is een crossover die de voordelen van verschillende type modellen combineert. De Niro is wendbaar, heeft een hoge instap en het interieur is riant. Vooral bij het remmen laadt de accu op, wat later weer gebruikt wordt ter ondersteuning van de benzinemotor. Het gemiddelde brandstofverbruik ligt op 4,8 liter per honderd kilometer.

Kortom: een comfortabele en ruime hybride auto met een mooie uitstraling!

 • Goede prijs kwaliteit verhouding 
 • Ook tweedehands lange fabrieksgarantie 
 • Rijke standaard uitrusting
 • Comfortabel en ruim
 • Kan een caravan tot 1300 kg trekken
 • Niet de allerzuinigste auto in het rijtje
Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Toyota Auris is een hybride auto die je veel tegenkomt op de occasionmarkt. Grote kans dat jij bekender bent met de Toyota Corolla. Dit is eigenlijk hetzelfde type model. Van 2007 tot 2018 had de hybride auto namelijk de naam Auris, maar in de jaren hiervoor en -na kent het model de naam Corolla. In jouw zoektocht kun je hier dan ook rekening mee houden.

De hybride Auris heeft geen stekker en kan bij lage snelheid volledig elektrisch rijden. Toyota geeft aan dat je een verbruik van 1 op 28 kunt halen, wat zeer zuinig is voor een ruime auto als deze. In de praktijk ligt de haalbaarheid hiervan natuurlijk aan meerdere factoren.

In deze vijfdeurs passen voldoende spullen, de auto is erg ruim en de passagiers zitten er comfortabel bij. Het interieur en exterieur van de auto is degelijk en betrouwbaar, maar het is niet verrassend.

 • Zeer zuinig voor een grote auto
 • Ruime auto
 • Degelijk en betrouwbaar
 • Scherpe aanschafprijs 
 • De uitstraling moet je smaak zijn
Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Suzuki Swift is een verrassend ruime hybride met een sportieve uitstraling. Het is een mild hybride auto met een verbruik van ongeveer 1 op 20.

De Swift is een hybride auto die verrassend veel te bieden heeft. De auto heeft een luxe uitrusting, een mooie uitstraling en biedt veel ruimte achterin. Dankzij het lage gewicht van 965 kg kun je hier voordelig mee rijden, zowel in de stad als op langere afstanden.

Bij hybride auto’s vergelijken, kijk je natuurlijk ook naar de aanschafprijs. De tweedehands Suzuki Swift komt hierbij goed uit de test!

 • Luxe uitrusting
 • Verrassend ruim en comfortabel
 • Relatief lage kosten
 • Goede wegligging
 •  Windgevoelig door het lage gewicht