Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De meest betrouwbare tweedehands auto, waar kun je hem vinden?

Als je op zoek bent naar een goede occasion, is betrouwbaarheid een belangrijk aspect. Ontdek welke auto’s goed uit de test komen.

Wat maakt een tweedehands auto betrouwbaar?

De meest betrouwbare tweedehands auto, hoe meet je dat? Allereerst is het belangrijk om voor jezelf een lijstje op te stellen met dingen die je belangrijk vindt aan een auto. Voor iedereen betekent ‘de meest betrouwbare auto’ iets anders, dus ga goed bij jezelf na wat voor jou de ‘must-haves’ zijn als je aan betrouwbaarheid denkt. 

Echter zijn er uiteraard algemene veiligheidsaspecten die de ene auto betrouwbaarder maakt dan de andere. Dit zijn aspecten zoals bijvoorbeeld het aantal keren pech dat een auto heeft gehad en de gradatie van deze pech. Moest de auto naar de kant van de weg gereden worden? Dan telt dit zwaarder mee dan een kapot onderdeel wat op eigen tijd gerepareerd kon worden.

Het meest betrouwbare automerk

Natuurlijk wil je wel graag de meest betrouwbare (tweedehands) auto kopen. Wanneer je bezig bent met een betrouwbare 2e hands auto kopen, kun je het beste naar merken kijken die al jaren goed uit de test komen zoals bijvoorbeeld Suzuki, Mazda of Toyota. Dit zijn drie Japanse automerken die al langere tijd hoog aangeschreven staan bij de Consumentenbond. Daarnaast is het, wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare tweedehands auto, ook belangrijk om het bouwjaar op te vragen. Met een nieuwere auto ben je relatief veiliger op de weg dan met een net wat te oude auto.

Wat is nu dan de meest betrouwbare tweedehands auto? De Toyota Verso-S en de Subaru Trezia zijn twee voorbeelden van betrouwbare auto’s. Dit zijn beide auto’s ontwikkeld door Japanse merken en de twee auto’s zijn dan ook technisch identiek. 

Wil je meer weten over tweedehands auto’s kopen in het algemeen? Bekijk dan onze buying guide!

meest betrouwbare tweedehands auto

De meest betrouwbare tweedehands auto’s in klein formaat

Tweedehands auto’s worden vaak gekocht wanneer de auto 5 tot 20 jaar oud is. Hierdoor is het slim om bij aanschaf van een tweedehands auto te kijken naar de automodellen die het meest betrouwbaar zijn en het langste meegaan. Zo weet je zeker dat je een auto koopt die ook tweedehands nog goed te gebruiken is. De Britse vergelijksite WhatCar voerde met bijna 13.000 autobezitters verschillende onderzoeken uit naar de betrouwbaarheid van verschillende soorten modellen. De meest betrouwbare tweedehands auto in klein formaat was daar de Kia Picanto. Met het lage percentage van 6% auto’s met problemen over een heel jaar kun je dus stellen dat de Kia Picanto een veilige en betrouwbare optie is om zowel nieuw als tweedehands te kopen.

Familieauto’s: de meest betrouwbare tweedehands auto’s

Voor gezinnen is het natuurlijk erg belangrijk dat een auto lang meegaat en ook nog eens betrouwbaar is.  Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare familieauto zijn SUV’s Outlander en ASX en de Seat Leon drie erg betrouwbare auto’s voor het hele gezin. Wil je echter graag een iets grotere auto, maar nog steeds de meest betrouwbare tweedehands auto? Dan is de Audi Q3 misschien wat voor jou.

meest betrouwbare tweedehands auto

Meest betrouwbare 2e hands auto tot 5 jaar oud

De gemiddelde levensduur van een auto in Nederland is ongeveer 10 jaar. Wanneer je een tweedehands auto wilt aanschaffen is het dus ook belangrijk om na te vragen hoe lang de auto al gebruikt is. Benieuwd welke auto’s het meest betrouwbaar zijn met een leeftijd tot de 5 jaar? Het tweede antwoord hebben wij voor je. De meest betrouwbare auto’s tot de 5 jaar zijn vaak stevige auto’s die gebouwd zijn om erg lang mee te gaan zoals bijvoorbeeld de Japanse Lexus of de Roemeense Dacia. Over het algemeen zijn de Japanse auto’s vaak erg veilig en hierdoor sowieso goede merken om mee te nemen in je beslissing.

De meest betrouwbare tweedehands auto’s met een leeftijd van 5-20 jaar

De meest betrouwbare tweedehands auto’s zijn vaak de auto’s die gebouwd zijn om zo lang mogelijk mee te gaan en hierdoor weinig mankementen hebben gedurende hun leven. Voor elke soort auto scoort een ander merk het best. Zo zijn de zakenauto’s en MVP van Ford zeer betrouwbaar, maar is de Kia Picanto weer erg betrouwbaar als het om kleine auto’s gaat. Er is dus niet per definitie één merk dat de meest betrouwbare tweedehands auto’s verkoopt. Het is vooral belangrijk dat je voor jezelf de eisen van je toekomstige auto vaststelt en op basis hiervan je keuze maakt.

Een betrouwbare tweedehands auto kopen: waar moet je op letten?

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare tweedehands auto is het belangrijk om op een aantal aspecten te letten. Een goede voorbereiding is bij het aanschaffen van een tweedehands auto erg belangrijk. Natuurlijk wil je de beste en meest betrouwbare tweedehands auto! Let daarom op bijvoorbeeld de technische staat van een auto. Wanneer een auto technisch slecht onderhouden is, kan dit je op de lange termijn veel geld gaan kosten. Om te zorgen dat je een auto van goede technische staat koopt, is het handig om de meest betrouwbare tweedehands auto te zoeken. De betrouwbaarheid van auto’s verschilt erg per model, zorg dus dat je zowel merken als modellen vergelijkt. Wil je meer weten over het weten en regelen bij aankoop van een occasion? Bekijk dan onze checklist: auto kopen!

Nu online te bestellen op Auto.nl

Mazda MX-30

Deze Mazda MX-30 E-Skyactiv 143 First Edition is de perfecte elektrische auto voor als je op zoek bent naar onderscheidend elektrisch vermogen.
 
Hij is veilig en uitgebreid en zorgt ervoor dat je altijd comfortabel op je plek van bestemming aankomt.

Peugeot e-2008

Een volledig elektrische auto van Peugeot is niet zomaar een auto, het is een hele ervaring.
 
Deze auto wordt aangedreven door een krachtige motor, hij is voorzien van 16 inch lichtmetalen velgen, en door de connected drive services heb jij al je apps altijd bij de hand.

Toyota C-HR

Voor wie regelmatig langere afstanden wil afleggen zonder afhankelijk te zijn van laadpalen, is het goed om een hybride auto te overwegen.
 
Deze Toyota C-HR 1.8 Hybrid is comfortabel en tegelijkertijd zuinig met brandstof.

Volkswagen e-Up!

Volkswagen was een van de pioniers in de markt voor elektrische stadsauto’s door de lancering van de e-Up in 2013.

De e-Up is een interessante optie, want het is gewoon de bekende Volkswagen Up, maar dan elektrisch aangedreven.

Veelgestelde vragen over betrouwbare tweedehands auto’s

Wat is de meest betrouwbare tweedehands auto?

Het verschilt sterk per auto en model welke het meest betrouwbaar is. Wanneer je op zoek bent naar een klein model zijn Suzuki en Toyota twee betrouwbare merken. Zoek je een zakelijke auto? Dan komt de Ford Mondeo erg goed uit de test.

Welke occasion is betrouwbaar?

Er zijn veel verschillende occasions die betrouwbaar zijn en lang meegaan. Het is belangrijk om goed te bedenken wat je in een auto zoekt, voordat je de zoektocht begint. Zo biedt Seat bijvoorbeeld een goede familieauto met de Seat Leon Diesel en heeft Mercedes een betrouwbare sedan met de Mercedes Benz E-Klasse. Ga dus eerst voor jezelf na wat voor auto je nodig hebt zodat je de voor jouw meest betrouwbare tweedehands auto vindt.

Klaar voor een betrouwbare occasion?

Bij auto.nl vind je tweedehands auto’s die een grondige check hebben doorstaan. Zo profiteer je van de hoogste kwaliteit.

De prijs en populariteit van tweedehands auto’s

Inzicht in de marktcijfers van occasions.

2.008.222

Zoveel occasions zijn er van eigenaar gewisseld in 2021.

1.333.971

Verkoop van gebruikte auto’s door autobedrijven aan particulieren in 2021

1.205.000

Totale leasewagenpark van 2021

54%

Aandeel van elektrische auto’s op de leasemarkt.

Vind jouw tweedehands auto

Voor betrouwbare occasions ben je bij auto.nl aan het juiste adres. Hier vind je een ruim aanbod van auto’s die controles hebben doorlopen. Filter eenvoudig op jouw wensen en vergelijk de occasions vanaf je bank. Koop jouw nieuwe auto vervolgens eenvoudig online, zonder verborgen kosten of voorwaarden. De auto wordt binnen vijf werkdagen rijklaar bij jou thuis afgeleverd, waarna je maar liefst 14 dagen bedenktijd hebt. Easy as that!