Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Wettelijke garantie tweedehands auto

Wil jij weten hoe het zit met garantie op 2e hands auto’s?
Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt!

Wat is de wettelijke garantie op tweedehands auto‘s?

Gebruikte auto’s worden geleverd met verschillende garanties, afhankelijk van de leeftijd en de staat van de auto. Een belangrijke factor is de verkoper van de auto. Koop je de auto bij een dealer of bij een consument via bijvoorbeeld Marktplaats. De wettelijke garantie is de garantie die door de wet wordt gesteund en die de koper bescherming biedt in het geval van problemen met de gekochte auto. Er zijn in grote lijnen twee opties:

1. Tweedehands auto kopen via een garagebedrijf

Er zijn verschillende bedrijven waar je garantie kunt krijgen bij het aankopen van een tweedehandsauto. Om er zeker van te zijn dat je recht hebt op garantie, kun je letten op het keurmerk van een specifieke garage of autobedrijf. Zodra deze bedrijven zijn aangesloten, ben jij beschermd.

2. Tweedehands auto kopen met wettelijke garantie

Tweedehands auto’s met wettelijke garantie zijn een goede optie voor kopers die gemoedsrust willen in het geval van onvoorziene problemen. Wanneer je een tweedehands auto koopt, is het belangrijk om de verschillende beschikbare garanties te onderzoeken en er een te kiezen die aan je behoeften voldoet. Wij gaan je op deze pagina in ieder geval een eind op weg helpen.

garantie 2e hands auto

BOVAG garantie op een tweedehands auto

Als je een tweedehands auto koopt, is het belangrijk om garantie te hebben voor het geval er onverhoopt problemen optreden. BOVAG is een Nederlands garantiebedrijf dat verschillende garanties voor gebruikte auto’s aanbiedt. Deze garanties zijn betaalbaar en dekken een breed scala aan problemen: van motorstoringen tot elektrische problemen.

Als je overweegt een tweedehands auto te kopen, bekijk dan zeker de garantiemogelijkheden van BOVAG. Deze garanties kunnen jouw investering relatief veilig stellen en besparen je gedoe in het geval van een onverwacht probleem met de aangekochte auto.

BOVAG garantie: beoordeling

BOVAG biedt een verscheidenheid aan garanties voor gebruikte auto’s, variërend van basisdekking tot uitgebreide bescherming. Ze hebben ook een aantal verschillende plannen beschikbaar, zodat kopers de dekking kunnen kiezen die voor hen geschikt is.

Dekking schade
Iets om in gedachten te houden bij het kiezen van een BOVAG garantie is dat niet alle plannen alle soorten schade dekken. Sommige plannen dekken bijvoorbeeld alleen mechanische storingen, terwijl andere bescherming bieden tegen zowel mechanische als elektrische problemen.

Lees de voorwaarden
Het is belangrijk om de voorwaarden zorgvuldig te lezen om er zeker van te zijn dat het plan dat je kiest de dekking biedt die je nodig hebt.

Duur van de garantie
Een ander punt van overweging is hoe lang de garantie duurt. De meeste BOVAG-garanties hebben een looptijd van 12 of 24 maanden, maar er zijn ook plannen die een langere dekking bieden. Ook hier is het belangrijk dat je de algemene voorwaarden leest om er zeker van te zijn dat je weet hoe lang de garantie van kracht is.

garantie tweedehands auto

Beoordeling: goede bescherming
Over het geheel genomen bieden BOVAG-garanties een goede bescherming voor gebruikte auto’s. Ze zijn betrouwbaar en betaalbaar, en ze bieden gemoedsrust en de wetenschap dat jouw auto gedekt is als er iets misgaat. Als je op zoek bent naar een tweedehands auto, overweeg dan zeker een BOVAG-garantie als onderdeel van jouw aankoop.

Wanneer geen garantie bij een tweedehands auto?

Wanneer krijg je geen garantie tweedehands auto? In principe krijg je altijd wettelijke garantie op een tweedehands auto, behalve als je deze bij een particulier koopt. Hierbij geldt een uitzondering: als er nog fabrieksgarantie op de auto zit wanneer je hem van de particulier koopt, heb je nog wel garantie op de auto. Dit zal echter zelden het geval zijn omdat de fabrieksgarantie vaak 2 tot 3 jaar geldig is. Daarnaast moet er ook bewezen worden dat de auto met normaal gebruik stuk gegaan is. Hierna mag er beroep gedaan worden op de garantie. 

Wanneer je het gevoel hebt dat een auto op het moment van verkopen gebreken had, is de kans vaak klein dat je zonder wettelijke garantie voor tweedehands auto’s gelijk krijgt. Hiervoor kan een rechtszaak aangespannen worden waarin een rechter jou gelijk moet geven. Garantie op een 2e hands auto van een particulier komt dus met nogal wat ogen en haken. Hierom kun je het best niet teveel hoop vestigen op het krijgen van occasion garantie. Het blijft een gebruikt product. Probeer in plaats hiervan genoeg informatie van de vorige eigenaar te krijgen voordat je je aanschaf doet en wees niet bereid om een enorm bedrag te betalen voor een tweedehands auto. 

Wettelijke garantie tweedehands auto

Garantie 2e hands auto, is het echt nodig?

Is wettelijke garantie op tweedehands auto‘s echt nodig? Dit hangt vooral af van hoe belangrijk je het zelf vindt om een auto met garantie te hebben. Als je voor jezelf weet dat je een aankoop zonder garantie niet fijn zou vinden, kun je het best een tweedehands auto kopen bij de auto dealer. Mocht je content zijn zonder garantie op een tweedehands auto? Dan kun je wellicht een mooi model scoren bij een particulier op bijvoorbeeld marktplaats.

Ook is het afhankelijk van hoe lang je de auto wilt blijven gebruiken. Wanneer je van plan bent om een wat duurdere tweedehands auto te kopen, is het wel wenselijk om te gaan voor garantie. Ben je echter van plan om een goedkoop model aan te schaffen, dan is garantie op een tweedehands auto misschien niet eens echt nodig.

Klaar om een auto te kopen?

Vergelijk occasions in allerlei soorten en maten. Er zit er altijd eentje bij voor jou!

Veelgestelde vragen over garantie op tweedehands auto’s

Wat is de wettelijke garantie op een tweedehands auto?

Een wettelijke garantie van een tweedehands auto heeft een duur van 6 maanden. De verkoper van de auto is verplicht om een product te leveren dat in ieder geval voldoet aan de basiseisen van een normaal werkende auto.

Hoeveel garantie heeft een tweedehands auto?

Dit is afhankelijk van de plek waar je de auto koopt. Wanneer je de auto bij een particulier koopt, is de kans op garantie erg klein. Koop je de auto bij een bedrijf? Dan ben je beschermd zodra dit bedrijf aangesloten is.

Wat valt onder garantie tweedehands auto?

Een garantie voor een tweedehands auto is vaak een wettelijke garantie. Deze beschermt de koper in het geval er problemen met de auto zijn. Je hebt twee soorten garanties voor tweedehands auto’s, namelijk auto’s via een garantie bedrijf of auto’s met wettelijke garantie.

Auto leasen of tweedehands kopen
Hier de cijfers vanuit de markt

Inzicht in de marktcijfers van verkoop en lease

2.008.222

Zoveel occasions zijn er van eigenaar gewisseld in 2021.

1.333.971

Verkoop van gebruikte auto’s door autobedrijven aan particulieren in 2021

1.205.000

Totale leasewagenpark van 2021

54%

Aandeel van elektrische auto’s op de leasemarkt.

Vind jouw occasion

Een auto kopen tegen goede voorwaarden? Dan ben je bij auto.nl aan het juiste adres. Hier zitten geen addertjes onder het gras. Geen bijkomende kosten, maar gewoon een prijs inclusief alles. Wat dacht je van BOVAG-garantie met 14 dagen bedenktijd nadat je nieuwe auto bij je thuis is bezorgd? Bij auto.nl is het allemaal voor elkaar en koop je onbezorgd je nieuwe auto.