Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Een tweedehands auto kopen op afbetaling

Ontdek alles wat je moet weten als je gaat voor een auto kopen in termijnen.

Wat houdt een tweedehands auto kopen op afbetaling in?

Je wilt een nieuwe auto kopen, maar wat is nou slim op te doen? Meteen betalen is gelijk weer zo’n ruk uit je portemonnee. Gelukkig is er een andere optie! De optie om een tweedehands auto te kopen op afbetaling. Wanneer je een kiest om een auto te kopen op afbetaling betekent dit dat je de auto over een langere periode mag terug betalen. Je krijgt dan elke maand een te betalen bedrag voor een lage maandelijkse prijs. Hier mag je langer over doen dan wanneer je de auto in één keer zou kopen. Je kunt kiezen in hoeveel jaar je de auto wilt terugbetalen. Als jouw inkomen wat lager is kan het soms langer duren voordat jij je auto helemaal hebt afbetaald. Meestal variëren de looptijd waaruit je kunt kiezen van 1 tot 5 jaar.

Een auto kopen op afbetaling doe je meestal als je niet wanneer je het geld in één keer kan betalen aan de verkoper van de auto. Let er wel op dat als je een occasion in termijnen gaat betalen dat er dan vaak extra kosten bovenop komen.  Op deze pagina zul je de meest relevante voor- en nadelen, tips en wat andere belangrijke onderwerpen vinden als je een occasion wilt kopen op afbetaling.

Koop je voor het eerst een auto? Lees alles over een eerste auto kopen, inclusief tips en tricks!

Wat zijn de voordelen van een occasion in termijnen betalen?

Het kopen van een occasion is al snel stukken goedkoper omdat dit een tweedehands auto is. Hoe groot de waardevermindering van een auto per jaar is, hangt onder andere af van de populariteit en de leeftijd van de auto. Per jaar zal een auto zo’n 10 tot wel 25% aan waarde verliezen, waardoor een tweedehands auto kopen op afbetaling fors goedkoper kan zijn dan een nieuwe auto op afbetaling kopen. Kijk dus eerst voor een jonge tweedehands auto en bespaart je geld.

Wanneer je krap bij kas zit, is het erg handig om te kiezen voor een tweedehands auto te kopen in termijnen. Je hoeft zo niet meteen al je geld voor de maand uit te geven. Als je ervoor kiest om iets in termijnen te kopen, ben je al snel eigenaar van het product, zonder dat je er al alle kosten voor hebt betaalt.

Benieuwd welke occasions betrouwbaar zijn? Ontdek de meest betrouwbare tweedehands auto’s!

auto kopen op afbetaling
auto kopen op afbetaling

Nadelen bij een tweedehands auto kopen op afbetaling

Je hebt dan eindelijk van plan die 2e hands auto op afbetaling te kopen. Maar nu moet je elke maand een bepaald bedrag betalen en in de meeste gevallen betaal je uiteindelijk meer dan wat de vraagprijs in eerste instantie was. Bijvoorbeeld, je koopt een 2e hands auto op afbetaling voor €25.000,- en betaal daar 10% rente over dan moet je nog €2.500,- extra betalen.

Stel jij wilt een auto kopen op afbetaling. Je vindt het heerlijk dat je je nieuwe auto in termijnen kan betalen. Let echter wel op: als jij maandelijks niet genoeg geld op je bankrekening hebt staan, is de kans groot dat je hier een boete voor krijgt. Die boete is met zekerheid hoger dan de maandelijkse kosten voor je auto.

Je bent pas eigenaar van de auto als je een bepaald percentage van de totale betaling gepasseerd bent. Daarvoor moet je wel op tijd blijven betalen. Wanneer je niet op tijd je rekeningen zou betalen dan krijg je al snel het label ‘betalingsachterstand’. Als jij dit te vaak doet kan de verkoper de auto terugtrekken en ben je al het geld die je in de auto hebt gestopt, kwijt.

Kan ik zakelijk een occasion kopen op afbetaling?

Je kunt zeker zakelijk een occasion op afbetaling kopen, als zzp’er of ondernemer. Je hebt dan ook de mogelijkheid om te leasen. Als je een occasion leaset is het voor een voordeligere prijs vergeleken met een nieuwe lease. Dat komt omdat je betaalt voor een tweedehands auto die precies hetzelfde rijdt als een nieuwe auto.

Krijg ik een BKR-registratie met mijn occasion op afbetaling?

Misschien vraag je je af of de occasion meteen als lening geregistreerd wordt. Wanneer je iets koopt op afbetaling, worden die gegevens meteen het BKR in gestuurd. Je krijgt dus ook een BKR-registratie als je een lening afsluit om de tweedehands auto op afbetaling te kopen. Alle leningen die ooit zijn afgesloten worden bijgehouden door het BKR. Een auto kopen op afbetaling is feitelijk geld lenen. Je mag het product al gebruiken zonder er volledig voor betaald te hebben en daarom wordt dit in het BKR geregistreerd. Je zit immers vast aan het maandelijkse afbetalingsbedrag.

auto kopen in termijnen

Nu online te bestellen op Auto.nl

Mazda CX-30

Deze Mazda CX-30 is de perfecte elektrische auto voor als je op zoek bent naar onderscheidend elektrisch vermogen.
 
Hij is veilig en uitgebreid en zorgt ervoor dat je altijd comfortabel op je plek van bestemming aankomt.

Peugeot e-2008

Een volledig elektrische auto van Peugeot is niet zomaar een auto, het is een hele ervaring.
 
Deze auto wordt aangedreven door een krachtige motor, hij is voorzien van 16 inch lichtmetalen velgen, en door de connected drive services heb jij al je apps altijd bij de hand.

Toyota C-HR

Voor wie regelmatig langere afstanden wil afleggen en niet altijd afhankelijk wil zijn van laadpalen, is het goed om een hybride auto te overwegen.
 
Deze Toyota C-HR 1.8 Hybride is comfortabel en tegelijkertijd zuinig met brandstof. Profiteer van het beste van twee werelden!

Hyundai Kona

De hybride auto’s van Hyundai zijn betrouwbaar, hebben een actieradius waar je blij van wordt en zijn in topconditie.
 
Deze hybride Hyundai Kona brengt je overal via de accu en dankzij de traditionele brandstoftank kom je net even verder.
tweedehands auto kopen op afbetaling

Tips bij het kopen van een tweedehands auto op afbetaling

Wil je weten wat je moet doen als je een tweedehands auto wilt kopen op afbetaling? Wij helpen je op weg met de volgende tips. 

Tip #1: Kijk altijd eerst goed naar wat je wilt. Is een auto op afbetaling kopen wel echt iets wat jij wilt? Er zitten voor- en nadelen aan. Het kan een slimme keus zijn, want je hoeft niet al je geld in één keer uit te geven. Maar het neemt risico’s met zich mee, want je moet altijd maandelijks genoeg geld overhouden om de rekening te betalen

Tip #2: Kijk ook goed naar hoe het zit met jouw inkomsten en uitgaven, heb je per maand wel genoeg over om een occasion aan te schaffen? Hoeveel financiële ruimte heb je en hoeveel wil en kun je besteden aan een auto? Het is natuurlijk niet handig om een auto op afbetaling te kopen als je niet de juiste financiering ervoor hebt. 

Tip #3: Check altijd of de dealer of verkoper van jouw occasion geen eisen heeft als jij de auto koopt. Het kan zo zijn dat de dealer een all-risk verzekering van jou eist en dat kost maandelijks dan al een stuk meer.

Wil jij een auto kopen op afbetaling?

Bij auto.nl heb je diverse financieringsopties, waardoor je je aankoop niet in één keer hoeft te betalen.

Tweedehands auto kopen op afbetaling

Inzicht in de marktcijfers van tweedehands auto’s

2.008.222

Zoveel occasions zijn er van eigenaar gewisseld in 2021.

1.333.971

Verkoop van gebruikte auto’s door autobedrijven aan particulieren in 2021

1.205.000

Totale leasewagenpark van 2021

54%

Aandeel van elektrische auto’s op de leasemarkt.

Op zoek naar een occasion?

Heb je online een auto kopen al eens overwogen? Auto.nl maakt het je gemakkelijk. Vergelijk alle tweedehands auto’s online en bepaal zelf of je direct wilt kopen, gaat voor huurkoop of wilt private leasen. Je profiteert van BOVAG garantie, 14 dagen bedenktijd en gratis levering aan huis. Wat wil je nog meer?