Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem
Contact
info@yourmoby.nl
Bij het kopen en verkopen van auto’s komt veel kijken, zo ook bij occasions. Wil jij gaan voor een “nieuwe” occasion en daarbij ook van je huidige tweedehands auto af? Dan komen er eigenlijk twee vragen op je af: wil je een auto kopen met inruil of liever een auto kopen zonder inruil?
In dit artikel worden de voor- en nadelen van beide opties toegelicht en vind je aansluitend advies en onze mening over de beste keuze. Na het lezen van dit artikel kun jij een goede keuze maken tussen een occasion kopen met inruil, of een auto kopen zonder inruil.
Het voordeel van een tweedehands auto kopen met inruil, is dat je zelf geen werk hebt aan de verkoop van je vorige auto. Ook een tweedehands auto inruilen is vaak mogelijk bij een autodealer. Je spreekt simpelweg een prijs af met de dealer waar je je “nieuwe” occasion koopt. Dit is vaak de verkoopprijs van je nieuwe auto, met een kortingsbedrag omdat jij bij hen je vorige auto inruilt. Zodra je je nieuwe auto hebt gekocht, heb je geen omkijken meer naar de vorige.
Het nadeel van een (tweedehands) auto inruilen is wel dat je meestal duurder uit bent. Dit omdat je vaak bij de autodealer überhaupt een bepaald percentage korting kan bespreken. Dit percentage eindigt vaak rond de 5-10%, afhangende van het type auto. Kies je voor een tweedehands auto kopen met inruil? Dan eindig je vaak nog steeds in dit percentage korting, wat betekent dat je uiteindelijk meer betaald hebt voor je nieuwe auto. Daarom kiezen veel mensen toch vaak voor een nieuwe of 2e hands auto kopen zonder inruil.
Overweeg je toch om je auto te kopen met inruil bij een garage of autobedrijf? Geef je huidige occasion dan een poetsbeurt en rij langs verschillende bedrijven om de hoogste inruilwaarde vast te stellen. Lees je daarbij ook online in op wat de huidige inruilwaarde van jouw auto is op basis van model en kilometerstand. Is de prijs die een autobedrijf geeft een stuk lager dan de prijs waarop online tools zeggen dat je deze in kan ruilen? Overweeg dan een auto kopen zonder inruil.
Bij je tweedehands auto zelf verkopen krijg je dus vaker een betere prijs dan wanneer je kiest voor een auto kopen met inruil. Wel komt hier meer bij kijken. Je moet zelf foto’s maken van je occasion auto, een verkooptekst schrijven en daar een pakkend geheel van maken in een advertentie. Daarnaast zul je ook zelf de potentiële kopers te woord moeten staan, vragen moeten beantwoorden en de geïnteresseerden een proefrit laten maken. Dat kost meer eigen tijd dan een auto inruilen bij een autodealer, aangezien deze al deze klusjes voor jou zou doen.
Kies je toch voor een occasion kopen zonder inruil? Dan raden wij je hierbij ook aan om goed je research te doen naar wat je auto waard is. Daarnaast ben je als particuliere verkoper verplicht je auto te laten keuren voordat deze een nieuwe eigenaar krijgt. Hou hier rekening mee! Is je auto niet veel meer waard? Dan kan je je auto ook altijd verkopen aan bijvoorbeeld een schroothandelaar. Op deze manier krijg je er toch nog een klein bedrag voor.
Sommige autodealers staan er ook open voor om twee prijzen met je af te spreken. Een prijs zonder de in te ruilen auto, en één met. Dan kun je achteraf nog terugkomen met je vorige auto, mocht deze toch niet makkelijk te verkopen blijken.
Samenvattend hebben beide opties voor- en nadelen. Zo zul je waarschijnlijk een betere prijs krijgen bij een auto kopen zonder inruil, maar ben je daar ook meer van je eigen tijd mee kwijt. Eigenlijk hangt het antwoord samen met de vraag wat jou meer waard is: de euro’s die je kan krijgen voor jouw tweedehands auto, of je tijd. Wil je snel van je auto af, en maakt het bedrag dat je ervoor krijgt minder uit? Dan raden wij een auto kopen met inruil aan bij de koop van je “nieuwe” occasion. Wil jij graag de beste deal, en vind jij de advertentie moeten regelen niet erg, of zelfs leuk? In dat geval raden wij een occasion kopen zonder inruil aan.
Hopelijk geven wij in dit artikel voldoende advies over de verschillen tussen een auto kopen zonder inruil en een auto kopen met inruil. Ben je nog op zoek naar een mooie occasion? Lees alles over de meest betrouwbare tweedehands auto.
Er zijn verschillende zaken om op te letten als je een auto koopt, of je nu gaat voor een occasion kopen met inruil, of een auto kopen zonder inruil. Lees in dit artikel al onze tips voor het kopen van een tweedehands auto!
Het is gebruikelijk om te onderhandelen over de verkoopprijs van een (tweedehands) auto, met zo’n 5-10% marge. Als je je auto inruilt, is een deel van de inruilprijs vaak al inbegrepen in dit percentage, en krijg je uiteindelijk vaak minder korting.
Ja, vaak kan je bij een autodealer zo’n 5-10% van de oorspronkelijke verkoopprijs afsnoepen. Dit marge verschilt nog wel per autodealer, evenals per model auto.
Vaak is een auto in de eerste 5 jaar het duurst. Daarbij wordt de auto per jaar ook minder waard. Wat betekent dat je in eerste instantie veel hebt betaald, en in de eerste 5 jaar ook veel blijft betalen. Deze kosten zitten vooral in kosten zoals premie- en afschrijvingskosten.
Inzicht in de marktcijfers van occasions.
Je auto inruilen was nog nooit zo eenvoudig. Bij auto.nl regel je het gewoon online. Bereken je inruilwaarde en kies een nieuwe auto uit het ruime aanbod. De nieuwe auto wordt rijklaar voor je deur afgeleverd en je oude auto wordt meegenomen. Twijfel je nog? Geen probleem: je hebt 14 dagen bedenktijd. Wil je de ruil toch terugdraaien, dan komen ze de auto’s gewoon weer omruilen. Ideaal! Niet onbelangrijk: ook voor het kopen van occasions zonder inruil ben je bij auto.nl aan het juiste adres.