Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Alles over een import auto kopen

Wil je online een geïmporteerde auto kopen? We duiken in het aanbod en de aankoop van een import occasion!

Wat houdt een import auto kopen in?

Een import auto kopen is een verstandige en duurzame keuze wanneer je op zoek bent naar een nieuwe auto. Tegenwoordig kom je de zogenoemde occasion import steeds vaker tegen. De grootste reden hiervoor is dat het aanbod tweedehands auto’s minder wordt, maar de vraag naar tweedehands auto juist steeds verder toeneemt.

Maar wat houdt een geïmporteerde auto kopen precies in? Bij een import auto heeft de eerste registratie van de auto plaatsgevonden in een ander land dan Nederland. Deze auto wordt als geïmporteerde auto naar Nederland gehaald. Een geïmporteerde occasion kopen wordt ook grijze handel genoemd. Het gaat bij een import auto kopen altijd om een tweedehands auto.

Als je een import auto wilt gaan kopen, kan dit vrij eenvoudig. Dit is helemaal het geval wanneer je een specialist in tweedehands auto importeren vraagt om te helpen. In principe begint een tweedehands auto importeren altijd met het uitzoeken van een passende auto. Hierna is het belangrijk om uit te zoeken of een import auto kopen inderdaad een voordelige optie is.

Is een import auto kopen inderdaad de voordeligste optie? Dan is het tijd om het transport naar Nederland te regelen en het papierwerk in te vullen. Vergeet tot slot niet dat het RDW altijd de auto moet keuren als je een import auto gaat kopen. Heeft het RDW je geïmporteerde auto goedgekeurd? Dan kun je veilig de weg op!

Een import auto kopen: waar moet je op letten?

Als je een import auto gaat kopen, kun je te maken krijgen met de angst dat je een geïmporteerde auto koopt met een groot schadeverleden. Ga je een ingevoerde auto kopen? Dan is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. De belangrijkste punten waar je op moet letten bij een import auto kopen, staan hieronder op een rij.

Krijg inzicht in het verleden
Wil je weten wat het verleden is van een auto als je besluit een import auto te kopen? Online kan je op verschillende sites kijken of een auto veel schade heeft gehad in de afgelopen jaren. Hoe je dit kan checken? Kijk bijvoorbeeld op de website van het RDW met het kenteken naar de catalogusprijs en de BPM. Is bijvoorbeeld de catalogusprijs hoog, maar de BPM een heel stuk lager? Dan kan je er vanuit gaan dat er veel schade is geweest aan de import auto die je wilt kopen.

Hoe zit het met de kilometerteller?
Helaas heb je nooit de garantie dat de kilometerteller van de import auto die je wilt kopen ook echt klopt. Het gaat vaak om vertrouwen en een goed gevoel hebben bij een verkoper. Ons advies is om goed te luisteren naar je gevoel als er bijvoorbeeld geen onderhoudsboekje aanwezig is als je een import auto koopt. Ook als het uiterlijk van de auto niet past bij dat wat de kilometerteller aangeeft, is het raadzaam af te gaan op je onderbuikgevoel.

Een te lage prijs voor een te goede auto
Ga je een geïmporteerde auto kopen? Let dan goed op het prijsverschil van een tweedehandsauto in Nederland en de prijs van de auto die je wilt gaan importeren. Bij een te groot prijsverschil is het mogelijk dat de auto bijvoorbeeld veel schade heeft gereden. Over het algemeen geldt bij een ingevoerde auto kopen: er is altijd een reden voor een auto met een extreem lage prijs! Een prijs die te mooi lijkt om waar te zijn, is dit in veel gevallen dan ook.

Een import auto kopen uit Duitsland


Mensen die op zoek zijn naar een tweedehands auto kijken steeds vaker over de Nederlandse grens. Ga je een auto importeren uit Duitsland? Samen met België en Frankrijk is Duitsland één van de grootste aanbieders in geïmporteerde auto’s. Zo komen bekende merken als Audi, BMW, Volkswagen, Skoda, Porsche en Mercedes meestal voor in het aanbod uit Duitsland.

geïmporteerde auto kopen

Niet alleen het grote aanbod in Duitsland is aantrekkelijk, ook zijn de auto’s uit Duitsland vaak voorzien van motoren die sterker zijn en worden de auto’s geleverd met verschillende accessoires.

Nog meer redenen waarom steeds vaker particulieren en bedrijven kiezen voor een import auto kopen uit Duitsland? Bij een tweedehands auto importeren uit Duitsland profiteer je vaak van een prijsvoordeel, een beter en groter aanbod en een gunstige fiscale waarde.

Wil je een ingevoerde auto kopen in Duitsland, maar heb je hier zelf niet veel verstand van? Autokopers kunnen je helpen door je volledig te ontzorgen bij het kopen van een geïmporteerde auto. Je hoeft bij het uitbesteden van een import auto kopen niet meer bezig te zijn met het regelen van transport, onderhandelen over een goede prijs of het uitvoeren van de importkeuring. Nog meer voordelen van een geïmporteerde auto kopen uitbesteden aan een dealer is dat je garantie krijgt. Tegenover deze completere service staat wel een hogere prijs.

De voordelen van een import auto

Steeds meer mensen besluiten om een import auto te kopen uit bijvoorbeeld Duitsland, België of Frankrijk. De grootste reden voor een geïmporteerde auto kopen is het grote aanbod over de grens. Dankzij dit ruime aanbod is de prijs van een auto ook een stuk lager dan in Nederland. Benieuwd naar de voordelen van een import auto kopen? De belangrijkste voordelen staan hieronder op een rij.

Flink prijsvoordeel
Het grote prijsvoordeel van een import auto kopen, is meteen één van de belangrijkste voordelen. Auto’s in bijvoorbeeld Duitsland zijn vele malen goedkoper dan eenzelfde auto in Nederland. Dit is vooral te danken aan het ruimere aanbod in een land als Duitsland. Ook is het in Duitsland gebruikelijker goed te onderhandelen over een passende prijs.

Luxere uitvoering
In Nederland wordt het grootste deel van de leaseauto’s uiteindelijk aangeboden als tweedehandsauto. De meeste auto’s zijn niet luxe uitgevoerd. Dit heeft onder andere te maken met de bijtelling. Met bijtelling worden de fiscale kosten bedoeld die worden gemaakt als een auto van de werkgever ook privé wordt gebruikt. Rijd je meer dan 500 kilometer per jaar privé in je leaseauto van je werkgever? Dan wordt de bijtelling berekend met behulp van de cataloguswaarde van je auto.

Europese regels omtrent garantie
Nog een belangrijk voordeel van een import auto kopen bij één van onze buurlanden is dat de Europese regels gelden op het gebied van garantie. Je kan met een gekochte geïmporteerde auto gewoon naar de dealer bij jou om de hoek als er iets mee is. Je aankoop valt namelijk onder de merkgarantie. Daarnaast is een Duitse dealer of handelaar wettelijk verplicht om minimaal een jaar garantie te geven op de geïmporteerde auto. Meer hierover? Lees over de garantie van een tweedehands auto.

De kosten van een geïmporteerde auto

Eén van de grootste voordelen van een import auto kopen is het fiscale voordeel. Je betaalt bijvoorbeeld minder geld voor een betere auto die vaak beter onderhouden is en profiteert van een lagere bpm. Ook is er een lagere waarde voor je bijtelling geldig.

Natuurlijk zijn de kosten bij een import auto kopen afhankelijk van het type en het merk auto dat je kiest. Ook het uitbesteden van een ingevoerde auto kopen aan een dealer brengt extra kosten met zich mee.

import auto kopen

Hoe zit het met de garantie als je een import auto gaat kopen?

Als je besluit om te kiezen voor een geïmporteerde auto, kan dit gevolgen hebben voor je rechtspositie. Over het algemeen beschermt Nederland de consument. Dit is in andere landen binnen de EU anders geregeld. Belangrijk om te weten bij een geïmporteerde occasion kopen in Duitsland, is dat bijvoorbeeld je garantietermijn wordt verlaagd naar één jaar. Deze regel van een jaar garantie is wettelijk vastgelegd. Dit betekent dat iedereen een garantietermijn heeft van een jaar.

Koop je een import auto uit Duitsland? Dan is de verkoper verantwoordelijk voor twee zaken. Allereerst alle gebreken in de eerste 6 maanden van de aanschaf van de auto. De verkoper is verplicht de reparatie volledig te vergoeden of de auto weer terug te nemen. Daarnaast alle gebreken waarvan de verkoper vooraf op de hoogte had kunnen zijn. Deze regel is geldig voor het tweede halfjaar na aankoop.

Nu online te bestellen op Auto.nl

Toyota Yaris

Compact, betrouwbaar en voordelig: een Toyota Yaris. Ga voor hybride of benzine en vind de auto die het beste bij jou past.

Peugeot 2008

Een SUV van formaat, dat is de Peugeot 2008. Rijd ‘m elektrisch of op benzine, wat jij wilt. Je bent hoe dan ook een opvallende verschijning.

Toyota C-HR

Wees stijlvol onderweg in een mooie A-klasse. Geniet van het hoogste comfort en rijd toch compact.

Kia Niro

Ruim, overzichtelijk, zuinig en betaalbaar. Of je nu een elektrische of een hybride auto zoekt: bij de Kia Niro ben je aan het juiste adres.

Veelgestelde vragen over een import auto kopen

Kan je onder de aankoop van een geïmporteerde auto uit komen?

Je hebt je oog laten vallen op een geïmporteerde auto, waarvan je niet wist dat deze geïmporteerd is. Als je van tevoren niet wist dat dit het geval was en je dan niet de keuze had gemaakt voor deze auto, is het mogelijk dat er sprake is van dwaling. In het geval van dwaling kan de koper ervoor kiezen de overeenkomst te laten vernietigen. Wel moet je kunnen bewijzen dat er sprake is van dwaling.

Hoe kan ik een import auto herkennen?

Of een auto een importauto is, weet je door te letten op de DET. De afkorting DET staat voor Datum Eerste Toelating op de weg. Ook kan je bijvoorbeeld op een Koerslijst nagaan of een auto is geïmporteerd.

Is een aankoopkeuring verstandig om te laten doen?

Als je een aankoopkeuring laat uitvoeren, weet je zeker wat de status is van de geïmporteerde auto. Na het uitvoeren van de keuring weet je bijvoorbeeld gegevens als de technische staat en het onderhoud dat je kunt verwachten in de toekomst. Wij raden je aan om een aankoopkeuring te doen als je een import auto koopt om een miskoop te voorkomen.

Waarom zou je geen import auto kopen?

Het grootste nadeel van een import auto kopen is dat je nooit echt zeker weet of de auto veel schade heeft gehad in het verleden. Ook weet je niet zeker of de kilometerteller het werkelijk aantal gereden kilometers aangeeft. Voorkom een miskoop door bijvoorbeeld een aankoopkeuring uit te laten voeren! Twijfel je? Koop dan geen ingevoerde auto of kijk verder.

Klaar voor een occasion?

Er zijn tal van tweedehands auto’s om te kopen of importeren. In alle soorten en maten. Welke kies jij?

De prijs en populariteit van tweedehands auto’s

Inzicht in de marktcijfers van occasions.

2.008.222

Zoveel occasions zijn er van eigenaar gewisseld in 2021.

1.333.971

Verkoop van gebruikte auto’s door autobedrijven aan particulieren in 2021

1.205.000

Totale leasewagenpark van 2021

54%

Aandeel van elektrische auto’s op de leasemarkt.

Vind jouw tweedehands auto

Twijfel je of een auto importeren iets voor jou is? Hoewel de vraag naar tweedehands auto’s blijft toenemen, is er op auto.nl nog genoeg aanbod van occasions in alle soorten en maten. Vul jouw wensen in het handige filter in en ontdek welke auto’s bij jou passen. Geslaagd? Je nieuwe auto wordt binnen 5 werkdagen rijklaar op het gewenste adres afgeleverd. Vervolgens heb je nog 14 dagen de tijd om te besluiten of je de auto daadwerkelijk wilt houden. En dat alles inclusief BOVAG-garantie. Wat wil je nog meer?