Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Een tweedehands auto kopen tot 500 euro? Lees hier alles wat je moet weten!

Kan je wel wat aanknopingspunten gebruik bij de aanschaf van een occasion tot 500 euro?

Een auto tot 500 euro kopen

Wil je graag een auto aanschaffen, maar heb je een beperkt budget? Dan kijk je al snel naar de occasions tot 500 euro. Hoewel het niet eenvoudig is om een betrouwbare auto te vinden in deze categorie, zijn er zeker mogelijkheden. Lees snel verder voor handige tips & tricks!

Tweedehands auto kopen tot 500 euro: waar moet je op letten?

Goedkope auto kopen? 500 euro als budget? Lees hier alles wat je moet weten bij een auto kopen voor 500 euro! Bij een tweedehands auto kopen, zijn er veel zaken waar je op moet letten. Veel tweedehands auto’s van 500 euro zijn niet optimaal onderhouden en hebben APK-beurten nog nét gehaald. Toch is het zeker mogelijk om een relatief goed werkende auto voor 500 euro te vinden!

Als  je bezig bent met een tweedehands auto kopen tot 500 euro moet je er niet vanuit gaan dat de auto perfect gaat zijn en er nog goed uit ziet. Ook is de kans groot dat er na aankoop een of twee onderdelen kapot zullen gaan aan de auto. Zodra je met reële verwachtingen de zoektocht begint, zal deze gemakkelijker verlopen. Hieronder staan een aantal tips die je kunnen helpen om het zoeken nog soepeler te laten verlopen:

– Heb geduld. Een goede auto van 500 euro vinden kan eventjes duren. Ook zal het je onderhandelingspositie niet helpen als de verkoper merkt dat je de auto snel nodig hebt! 
– Lees je in. Wanneer je met veel kennis over de markt en de soorten auto’s je zoektocht begint, kun je een weloverwogen keuze maken. 
– Heeft de motor een werkende distributieriem? Dit onderdeel is relatief duur om te laten vervangen. Wanneer deze kapot gaat, is dit dan ook vaak een reden voor de eigenaar om de auto te verkopen. Check dit dus goed! 

tweedehands auto kopen tot 500 euro

Wanneer je ingelezen aan je zoektocht begint en goed weet waar je op moet letten als je bij de verkoper staat, kun je zeker een auto kopen voor 500 euro! Heb je een groter budget dan 500 euro? Neem dan een kijkje op deze pagina voor meer informatie over tweedehands auto’s tot 1000 euro!

Auto kopen? 500 euro als budget? De 5 beste opties! 

Wil je een auto kopen met 500 euro budget? De meeste auto’s die nu voor 500 euro te koop staan, zijn rond het jaar 2000 gemaakt. Dat betekent dat ze op dit moment vaak ouder dan 20 jaar zijn en dus klaar zijn om verkocht te worden voor een lage aanschafprijs. De leeftijd wil echter niet zeggen dat de auto’s te oud zijn om te rijden. Auto’s die uit het jaar 2000 komen, zijn erg betrouwbaar omdat ze gebouwd zijn met minder elektronica dan iets jongere auto’s. Dit betekent dat de auto’s minder vaak last hebben van storingen. Een aantal goede en betrouwbare opties voor een tweedehands auto kopen tot 500 euro zijn: 

De Honda Civic 
De Opel Astra 
De Volkswagen Golf 
De Fiat Stilo/ Punto 
De Renault Twingo 

Dit zijn allemaal kleine, compacte en betrouwbare modellen. Bij de Opel Astra is het wel verstandig om de auto goed te controleren op roest en dan met name bij de wielloopranden. Dus wil je een tweedehands auto kopen tot 500 euro? Neem in je zoektocht vooral even een kijkje bij deze opties!

Waar kun je het beste een tweedehands auto kopen voor 500 euro?

Voor 500 euro een auto kopen? Doe dit bij een particulier, bijvoorbeeld door online een auto te kopen! Wanneer je bij een particulier gaat kijken naar jouw goedkope droomauto is de kans groot dat hij nog goedkoper uitvalt. Als je bij een autobedrijf gaat kijken voor een tweedehands auto kopen tot 500 euro, zul je vaak ook echt minimaal 500 euro moeten betalen. De eigenaar van het autobedrijf wil logischerwijze winst maken op elke auto die hij verkoopt. Dit zorgt ervoor dat er bij €500 niet veel ruimte is voor onderhandeling en je nooit veel van de prijs af zult kunnen krijgen. Ook hebben oude auto’s bij een autobedrijf vaak langere tijden stilgestaan, wat ervoor kan zorgen dat bepaalde onderdelen niet meer naar behoren werken. 

Een particulier daarentegen hoeft geen winst te behalen op zijn/haar auto. De oude eigenaar wil het liefst van de auto af en alles wat diegene ervoor krijgt, zal al als winst voelen. Dit zorgt ervoor dat je bij een particulier een veel sterkere onderhandelingspositie hebt en vaak iets van de prijs af kunt krijgen. Dit is zeker zo wanneer je je goed inleest in oude auto’s en dus sterk in je schoenen staat tijdens de onderhandeling. Dus wanneer je gaat voor een tweedehands auto kopen tot 500 euro, neem vooral een kijkje op online platforms en bij particulieren in plaats van direct naar een autobedrijf te stappen. Mochten alle auto’s die jij van particulieren tegenkomt te ver uit de buurt zijn, ga dan langs bij een aantal plaatselijke garages om hier een kijkje te nemen. Heb je een groter budget dan 500 euro? Lees alles over tweedehands auto’s tot 2000 euro.

auto kopen 500 euro

Waar let je op tijdens de proefrit?

Wil je al een tijdje een 2e hands auto? 500 euro is het maximum wat je wilt uitgeven? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je een proefrit gaat maken in je toekomstige auto. Naast de goede modellen vinden en de valkuilen vermijden is het ook heel belangrijk om een proefrit te maken.

Tijdens het maken van een proefrit is het vooral erg belangrijk om je ogen en oren open te houden. Vraag naar het onderhoudsboekje, check of de distributieriem nog goed is en kijk onder de motorkap of alle vloeistoffen nog goed zijn. Missende of verouderde vloeistof kan namelijk duiden op slecht onderhoud. Verder is het belangrijk om veel vragen te stellen aan de verkoper. Hoe meer informatie je hebt over de eigenaar en auto hoe beter!

Bij het maken van zo’n proefrit zijn er een aantal zaken waar je extra goed op moet letten om de beste keuze te kunnen maken. Doorloop de onderstaande stappen daarom goed.

Check tijdens de proefrit:

  • Bekijk de binnenkant goed. Ziet het interieur er nog goed uit? Branden alle lampjes nog? Is de auto goed schoongemaakt? Dit zijn allemaal dingen die belangrijk zijn om waar te nemen voordat je de proefrit begint. 
  • Remmen, schakelen en gas geven. Dit zijn drie functies van de auto die zeker nog goed moeten zijn. Probeer ze daarom ook tijdens de proefrit alle drie veel te gebruiken. 
  • Rij over verschillende wegen. Als je een occasion koopt, is het verstandig om ook over wat hardere en instabielere wegen te rijden. Zo kun je letten op eigenaardige geluiden en kijken of de spiegels wel stevig vast zitten. 
  • Zorg ervoor dat je zelf de motor start voor een proefrit. Als de motor al warm gedraaid is voordat je een proefrit begint, kan het zijn dat deze niet goed start. Daarnaast is het ook belangrijk om een proefrit te maken die lang genoeg is om de motor warm te krijgen.
auto kopen voor 500 euro

Veelgestelde vragen over een tweedehands auto kopen tot 500 euro

Kun je een tweedehands auto kopen tot 500 euro?

Een tweedehands auto kopen tot 500 euro is zeker mogelijk! Er zijn nog veel modellen, gebouwd rond de eeuwwisseling, die het nog prima doen voor de prijs. Wel is het belangrijk om goed onderzoek te doen en geduldig op zoek te gaan naar deze auto.

Is het slim om te onderhandelen bij een tweedehands auto kopen tot 500 euro?

Dit is erg afhankelijk van je situatie. Als je een auto nodig hebt om van A naar B te komen en de tijd hebt om een zoektocht te beginnen kan het onderhandelen over een tweedehands auto kopen tot 500 euro zeker een slimme zet zijn!

Tweedehands auto kopen tot 500 euro, waar let je op?

Goedkope auto kopen? 500 euro als budget? In dit geval zijn er meerdere dingen waar je op moet letten. Vraag veel aan de verkoper: hoe meer informatie je hebt, hoe gerichter je keuze kan zijn. Ook kun je de auto het beste erg goed bekijken voordat je een aankoop doet.

Is het goed om een proefrit te maken bij een tweedehands auto kopen tot 500 euro?

Tweedehands auto kopen tot 500 euro? Maak altijd een proefrit! Een proefrit kan je helpen om veel eventuele mankementen aan de auto te ontdekken. Kijk en luister goed wanneer je de proefrit maakt en  maak ook een proefrit die lang genoeg is om de motor warm te krijgen.

Waar vind je een auto onder de 500 euro?

Een tweedehands auto kopen tot 500 euro kun je het beste bij een particulier doen. Autoverkopers zullen vaak minder flexibel zijn in de prijs. Bij een particulier weet je ook beter van wie je de auto koopt en kun je meer over de geschiedenis te weten komen.

Klaar voor een koopje?

Goedkope én goede tweedehands auto’s vind je bij auto.nl

De prijs en populariteit van tweedehands auto’s

Inzicht in de marktcijfers van occasions.

2.008.222

Zoveel occasions zijn er van eigenaar gewisseld in 2021.

1.333.971

Verkoop van gebruikte auto’s door autobedrijven aan particulieren in 2021

1.205.000

Totale leasewagenpark van 2021

54%

Aandeel van elektrische auto’s op de leasemarkt.

Vind jouw occasion

Ook auto’s vergelijk en koop je tegenwoordig gemakkelijk online. Bij auto.nl vind je tweedehands auto’s die nog prima een ronde mee kunnen. Ze hebben een grondige check doorstaan en worden aangeboden met goede voorwaarden. Vul jouw criteria in en bekijk het aanbod occasions dat voldoet aan je wensen. Ruil je oude auto in, ga voor huukoop of betaal gewoon via iDEAL.