Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Een 6 persoons auto kopen: van compact tot mega

Of je nu genoeg ruimte voor de kids zoekt, of vooral veel bagageruimte wilt en af en toe 6 passagiers in je auto wilt vervoeren: een 6 persoons auto kopen voldoet aan je wensen. Ontdek hoe je een goede 6-zits occasion vindt die bij jou past.

Nu online te bestellen op Auto.nl

Volvo XC90

De XC90 is een relatief nieuw model op de Nederlandse markt, maar is absoluut een auto van klasse. Comfortabel hybride rijden ten top!

Peugeot 5008

Een SUV van formaat, dat is de Peugeot 5008. Rijd ‘m op benzine of diesel, net wat jouw voorkeur heeft. Alle passagiers zitten ruim in deze auto!

Lexus RX

Dankzij de moderne en elegante uitstraling, is de RX geliefd als gezinsauto. De vele veiligheidssystemen doen daar nog eens een schepje bovenop.

Renault Espace

Sportief, krachtig, stijlvol en natuurlijk erg ruim. Of je nu een gezinsauto of eindeloze bagageruimte zoekt: de Espace heeft het.

De 6 persoons auto

Ben je op zoek naar een 6 persoons auto? Dan kom je al snel uit bij een MPV. Dit staat voor multi purpose vehicle. Een MPV is een grote auto met ruimte voor meerdere mensen. De afgelopen jaren is er een switch geweest van grote efficiënte auto’s naar wat luxere auto’s. Aan het begin van de jaren 80 hadden grote gezinnen nog niet heel veel keuze en werden vooral kleine busjes zoals de Ford Transit of de Mercedes Sprinter gebruikt. Tegenwoordig kunnen grotere gezinnen of groepen ook kiezen voor een wat luxere 6 persoons auto kopen. Bij deze auto’s kunnen bijvoorbeeld de achterbanken ingeklapt worden, waardoor ze zowel als gezinsauto als klein bestelbusje kunnen dienen.

De MPV’s zijn er dus in verschillende soorten en maten. Inmiddels is er erg veel keuze op de markt. Er komen namelijk steeds meer micro, mini, midi en full-size MPV’s op de markt. Hierdoor heb je als gezin keuze genoeg. Dus wil je een nieuwe 6-zitter auto kopen of zoek je een tweedehands auto 6 persoons, maar ben je nog niet helemaal zeker van de beste keuze? Denk dan als eerste goed na over:
– Het aantal mensen dat je moet vervoeren
– Hoeveel spullen er in de auto moeten passen
– Welke brandstof jouw auto moet hebben

Wil je meer weten over de verschillende soorten grote auto’s die je kunt kopen? Kijk dan ook eens naar een 7 persoons auto kopen of een 8 persoons auto kopen. Zo kun je gegarandeerd met het hele gezin op vakantie!

De beste 6-zitters

Denk je erover na om een tweedehands auto (6 persoons) te kopen? Dan zijn er een aantal goede opties waar je tijdens je zoektocht op kunt oriënteren! Wanneer je nadenkt over een 6 persoons auto kopen, zijn er een aantal modellen die het overwegen zeker waard zijn, namelijk:

De Volkswagen Touran: dit is een erg comfortabele 6 persoons auto. De auto beschikt over een aantal luxe opties en biedt ruimte aan 5 tot 7 medepassagiers. 
De Peugeot 5008: dit is een erg fijne optie wanneer een 6 persoons auto kopen al langere tijd je plan is. De Peugeot 5008 is een luxe auto en een comfortabele optie. 
De BMW X5: dit is een MPV die we niet weg kunnen laten. Het is een erg populaire optie onder grote gezinnen, het model heeft al veel succes gehad op de markt. 
De Fiat 500L: Als variant op de iets bekendere Fiat 500, is de Fiat 500L ook een erg betrouwbare auto. De technologie van de auto is uitstekend en het is een comfortabel model. 
Ford Galaxy: hoewel dit model inmiddels niet meer gemaakt wordt, is de Ford Galaxy nog wel een goede optie wanneer je een 6 persoons auto 2e hands wilt kopen. Je kunt de laatste zitrijen wegklappen in het model om zo nog meer zitruimte te creëren. 
Mitsubishi Outlander: dit is een erg groot en toch stevig model. Je kunt de twee achterste stoelen dichtklappen voor extra veel bagage ruimte of de achterste stoelen omhoog laten en 7 personen vervoeren in de auto. 

tweedehands auto 6 zitplaatsen

Dus wil je graag een 6 persoons auto kopen? Dan is het zeker waard om deze modellen even kort te bekijken tijdens je zoektocht!

6 zitter auto kopen

Tweedehands auto’s met 6 zitplaatsen: wat valt er te kiezen?

Wil je een 6 persoons auto kopen 2e hands? Dan zijn er verschillende opties om uit te kiezen! Tweedehands MPV’s zijn veelvoorkomend en de verschillende soorten auto’s hebben vaak ook tal van functies waaruit je kan kiezen. Zo moet je bij een 6 persoons auto kopen eerst bedenken of je een dieselmotor of een benzinemotor wilt. Zo kun je gerichter gaan zoeken naar de juiste auto voor jou. Bedenk daarvoor eerst hoeveel je erin gaat rijden. Ga je veel kilometers maken en lange afstanden rijden? Dan is een diesel handig! Ga je de auto vooral gebruiken voor kleine tripjes met het gezin? Dan is een 6 persoons auto kopen met benzinemotor de betere keuze. Je hebt natuurlijk ook nog de optie om voor elektrisch te gaan, echter is het aanbod van elektrische tweedehands auto (6 zitplaatsen) nog niet zo groot als het aanbod van de andere elektrische auto’s. 

Naast het soort motor is het ook handig om je eisen te bepalen voordat je met de zoektocht begint om een 6 persoons auto te kopen. Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen, zijn: 
– Wat is je budget? 
– Hoeveel mensen moeten er in de auto passen? 
– Hoeveel bagage moet er in de MPV passen (naast het aantal mensen)?
– Heb je uitklapbare achterbanken nodig of niet? 

Waar moet je op letten bij een (tweedehands) 6 persoons auto kopen? 

Ga je een 6 persoons auto kopen? Op de volgende dingen moet je letten:
– De hoogte van de instap. Wanneer je in een grote auto rijdt, is het belangrijk om al het verkeer goed te kunnen zien. Daarom is het handig om te kijken naar de hoogte van de instap bij een (tweedehands) 6 persoons auto kopen. 
– Klappen de achterste stoelen achteruit? Dit is goed om te weten voordat je een auto koopt. Wanneer de stoelen achteruit klappen kun je de auto namelijk voller laden en ook voor meerdere doeleinden gebruiken.
– Wat is de trekkracht van de auto? Bij een 6 persoons auto kopen is het handig om te weten hoeveel de auto kan trekken. De auto moet bijvoorbeeld een hoge trekkracht hebben als hij een caravan mee moet kunnen nemen of 7 personen met bagage moet kunnen vervoeren. 

6 persoons auto kopen 2e hands
6 persoons auto 2e hands

De voor- en nadelen van een 6 persoons auto kopen

Bij een 6 persoons auto kopen, krijg je natuurlijk te maken met verschillende voordelen en nadelen. De auto’s zijn erg ruim en er past heel veel in. Je kunt de auto’s dankzij hun grootte voor meerdere doeleinden gebruiken en er lange afstanden mee afleggen. Toch zitten er ook een aantal nadelen aan deze auto’s. Zo liggen de kosten bij grote auto’s veel hoger dan bij kleinere auto’s. Door het hogere gewicht betaal je meer wegenbelasting en ben je ook meer kwijt aan benzine. Ook de maandelijkse premie van de autoverzekering ligt hoger bij een grotere auto.

De grote auto’s zijn dus in heel veel opzichten een goede keuze. Maar het blijft heel belangrijk om niet uit gemak voor een grote auto te kiezen. Op vakantie ga je maar eens in de zoveel tijd en je wilt voorkomen dat je een grote auto hebt waar je altijd met twee personen in zit. Om deze kosten te compenseren, kun je een tweedehands auto met 6 zitplaatsen aanschaffen. Of, nog beter, eventjes wachten tot er wat meer elektrische grote auto’s op de tweedehands automarkt komen. Een 6 persoons auto kopen 2e hands is een stuk voordeliger!

Klaar voor een zespersoons auto?

Ook tweedehands zijn er tal van auto’s met minimaal 6 zitplaatsen te vinden.

De prijs en populariteit van tweedehands auto’s

Inzicht in de marktcijfers van occasions.

2.008.222

Zoveel occasions zijn er van eigenaar gewisseld in 2021.

1.333.971

Verkoop van gebruikte auto’s door autobedrijven aan particulieren in 2021

1.205.000

Totale leasewagenpark van 2021

54%

Aandeel van elektrische auto’s op de leasemarkt.

Veelgestelde vragen over een 6 persoons auto kopen

Wat is de beste 6 persoons auto? 

Er zijn veel verschillende soorten 6 persoons auto’s. De auto’s hebben allemaal hun eigen voordelen en nadelen. Een van de klassiekers onder de MPV’s is de BMW X5, of dit ook de beste is hangt af van je persoonlijke situatie. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een grote 6-zitter auto kopen? 

Een grote auto kan erg handig zijn omdat deze veel ruimte biedt en erg comfortabel is, ideaal voor het hele gezin dus! Wel kost een grote auto veel meer dan een kleine auto, waardoor deze vaak minder geschikt is voor mensen die weinig rijden. 

Wat voor 6 personen auto’s zijn handig? 

Een 6-zitter auto kopen? Er zijn veel verschillende 6-persoons zitters die voor jou handig kunnen zijn. Sommige MPV’s zijn bijvoorbeeld hoger dan andere, dit kan handig zijn als je het fijn vindt om wat hoger op de weg te zitten en goed overzicht te hebben. 

Kunnen 6 persoons auto’s ook minder zitplaatsen hebben? 

Het aantal zitplaatsen in een grote personenauto kan wisselen van 5 tot 8. Dankzij de achterbanken die in en uit kunnen klappen, zijn ze erg flexibel. Zo kun je ervoor kiezen om meer mensen te vervoeren of juist om meer spullen te vervoeren. 

Zijn 6 persoons auto’s zuinig? 

De grote auto’s zijn minder zuinig dan kleinere modellen. Dit komt doordat de auto’s zwaarder zijn en je hierdoor hogere premies en wegenbelastingen betaald. Wel zijn de auto’s erg comfortabel en hebben ze vaak een hoge trekkracht. 

Op zoek naar een tweedehands auto met 6 zitplaatsen?

Bij auto.nl vind je een ruim aanbod in tweedehands voertuigen. Alle auto’s worden onderworpen aan een check waardoor je alleen maar occasions van de hoogste kwaliteit vindt. Filter eenvoudig wat je precies zoekt en reken gemakkelijk af via iDEAL. Jouw nieuwe auto gekocht? Dan wordt deze bij je thuis afgeleverd en kun je hem twee weken uitproberen. Alles voor een vaste prijs inclusief BOVAG-garantie.