Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Mobiliteitsscan: welke services en mogelijkheden zijn er?

Veel bedrijven hebben de behoefte om te verduurzamen. Mobiliteit is dan ook een onderwerp dat steeds meer aan bod komt vanuit die behoefte. Naast verduurzamen kan verbeterde mobiliteit zorgen voor betere gezondheid van werknemers, parkeerproblemen oplossen en bereikbaarheid vergroten.

Voor bedrijven die zich oriënteren op het gebied van mobiliteit, en hoe zij dit kunnen verbeteren, kan het handig zijn om een mobiliteitsscan uit te voeren. In dit artikel vergelijken wij de verschillende aanbieders van de mobiliteitsscan en leggen we uit hoe het in zijn werk gaat.

Hoe kies je de beste mobiliteitsscan?

Door een mobiliteitsscan uit te voeren, krijg je inzicht in hoe de mobiliteit van jouw organisatie eruit ziet, waar mogelijke problemen liggen, en waar winst te behalen valt. Een goede mobiliteitsscan, en het opvolgen hiervan met gerichte verbeteringen, kan bijdragen aan meer tevredenheid onder medewerkers, verbetert de bereikbaarheid van je bedrijf en vermindert kosten en uitstoot. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten als je een mobiliteitsscan wilt (laten) uitvoeren? We bespreken hieronder de belangrijkste punten.

Er zijn verschillende dingen die je mee wilt nemen wanneer je een mobiliteitsscan uit laat voeren.

 • Ten eerste wil je bepalen wat het precies is waar je naar op zoek bent. Kijk goed wat een aanbieder van de mobiliteitsscan precies aanbiedt, en bekijk of dit aansluit bij jouw behoeften.
 • Daarnaast kan het aan te raden zijn dat de aanbieder met je meedenkt na het uitvoeren van de scan. Zo krijg je niet alleen de pijnpunten en kansen inzichtelijk, maar kun je ook samen nadenken over wat je kunt gaan toepassen om jouw mobiliteitsprobleem op te lossen of woon-werkverkeer te optimaliseren.
 • Zorg er ook voor dat je de resultaten van de uitgevoerde mobiliteitsscan gemakkelijk en op één plek kunt vinden. Zo is het bijvoorbeeld fijn wanneer de aanbieder een app heeft, waarin je de resultaten kunt bekijken en voortgang kunt meten.

Om jou ervoor te behoeden dat je op zoek moet naar betrouwbare aanbieders van de mobiliteitsscan, zetten we hieronder drie goede partijen voor je op een rij.

Onze 3 favorieten

Bekijk testresultaten
Testresultaten


Bij Driven kun jij vrijblijvend een mobiliteitsscan aanvragen, waarbij je een adviesrapport krijgt, waarin jouw situatie volledig wordt uitgelicht. Op die manier heb je op een zeer gemakkelijke manier alle inzichten in huis over je mobiliteit, duurzaamheid, veiligheid, kosten en vitaliteit. Driven geeft jou in het adviesrapport een aantal nuttige adviezen, waarmee je de mobiliteit van je organisatie kunt verbeteren. Je kunt de scan zelf uitvoeren, maar je kunt ook hulp van een expert raadplegen.

 • Inclusief mobiliteitspas
 • App voor werknemers
 • Eén partner, één factuur
 • Jaarlijkse check van mobiliteit
 • Flexibele looptijden
 • Speciaal voor mkb
  Bekijk testresultaten
  Testresultaten

  Bij Reisbalans kun je een mobiliteit quickscan uit laten voeren, waarmee je antwoorden krijgt op vragen rondom mobiliteit die je zelf niet kunt beantwoorden. Met Reisbalans zul je eerst een intakegesprek voeren, om jouw situatie goed in kaart te brengen. Vervolgens zal een expert de situatie van de hele organisatie scannen, om uiteindelijk een adviesrapport uit te brengen. Dit rapport zullen jullie samen doornemen, waarna jij klaar bent om je situatie aan te pakken en jouw mobiliteit te optimaliseren.

  • Met mobiliteitskaart en/of tankpas
  • Uiteenlopend aanbod
  • Inzichtelijke app voor werknemers
  • Alle gegevens per medewerker op één plek
  • Met name grote organisaties als klant
  Bekijk testresultaten
  Testresultaten


  Met Freddi heb je een platform waarmee je de mobiliteit van jouw organisatie zeer goed kunt registreren. Door middel van GPS, houdt de app van Freddi de afstanden bij die je werknemers op een dag maken, zowel zakelijk als woon-werkverkeer en registratie voor thuiswerken. Daarnaast kun je ervoor kiezen om nog handmatig dingen toe te voegen aan de administratie. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat jouw werknemers altijd een passende vergoeding ontvangen voor de gemaakte kilometers en bespaar je jezelf enorm veel administratie.

  • Gratis proefperiode
  • Dashboard voor werkgevers
  • App voor werknemers 
  • Registreert hybride werken waardoor je kosten bespaart
  • Biedt geen mobiliteitspas
  • Maatwerk niet mogelijk
  • Biedt geen losse scan

  Het nut van een mobiliteitsscan

  Veel bedrijven hebben geen goed inzicht in de mobiliteit van hun organisatie, en weten dan ook niet waar de winst op gebied van duurzaamheid wat betreft mobiliteit te halen valt. Door de zakelijke mobiliteit goed op orde te hebben, kan de tevredenheid onder werknemers toenemen. Daarnaast draag je bij aan doelen die zijn gesteld door de overheid om te verduurzamen. Door aan de hand van een mobiliteitsscan alle kansen goed in beeld te hebben, kun je de afweging maken welke maatregelen voor jou een positieve impact kunnen hebben. Zo kan het bijvoorbeeld veel verschil maken om werknemers te belonen als ze met de elektrische fiets komen, of zakelijke laadpassen aan te bieden.

  Als je dit soort aanpassingen maakt en nieuw mobiliteitsbeleid voert, toon je aan vooruitstrevend te zijn in het verduurzamen. Dit zullen medewerkers opmerken en bijdragen aan het werkplezier. Daarnaast werkt het voor jezelf heel bevredigend om alle cijfers over mobiliteit in beeld te hebben, en deze positief te zien veranderen na het aanpassen van het beleid. Kortom, veel voordelen bij het uitvoeren van een mobiliteitsscan!

  Ben je er al uit en wil je gaan werken met een mobiliteitsbudget dat gekoppeld is aan mobiliteitskaarten voor werknemers?

  Meer weten?

  Mobiliteit is en blijft een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van veel organisaties. Nu verduurzaming ook steeds meer aan bod komt, komt vaker aan het licht hoe belangrijk mobiliteit nou precies is. Wil je meer te weten komen over hoe je mobiliteit kunt verduurzamen? Lees dan verder over mobiliteit op onze website.