Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De 9 beste elektrische fietsen van 2022

Ben je op zoek naar een nieuwe e-bike, maar ben je er nog niet over uit welke elektrische fiets het gaat worden?

Op deze pagina lees je meer over de beste 9 elektrische fietsen van 2022.

Ontdek de 9 beste e-bikes van 2022

Nederland staat bekend als een echt fietsland. Eén van de redenen hiervoor is het geschikte landschap: er zijn weinig heuvels te vinden. Ideaal voor als je de fiets wilt gebruiken voor woon-werk verkeer of voor ontspanning.

Ook elektrische fietsen worden steeds populairder in Nederland. Dit zijn fietsen met trapondersteuning tot wel 25 kilometer per uur. Ben je van plan om een nieuwe elektrische fiets aan te schaffen of wil je je oude e-bike vervangen? Dan is het verstandig je vooraf goed in te lezen. Regelmatig worden verschillende elektrische fietsen getest op belangrijke onderdelen, zoals de mate van comfort en veiligheid.

Alle plus- en minpunten van de verschillende e-bikes hebben we hier voor je op een rij gezet, per categorie. Deze categorieën bestaan uit de beste e-bikes voor woon-werkverkeer, beste e-bikes voor jonge mama’s en beste e-bikes voor dagelijks gebruik.

Benieuwd naar de beste modellen van 2023?

Beste e-bikes voor woon-werkverkeer

Als je je fiets gaat gebruiken voor woon- werkverkeer, ga je meestal wat langere afstanden maken. Zeker in het begin zal het maken van veel kilometer even wennen zijn. Met de elektrische fiets maak je het jezelf gemakkelijker, maar kom je toch aan je beweging!

Op de ebike naar je werk gaan, kent vele voordelen en is dan ook erg populair. Elektrische fietsen voor woon-werkverkeer kunnen opgedeeld worden in de ‘gewone’ woon-werk elektrische fietsen en de ‘speciale’ woon-werk ebikes. Onder de speciale woon-werk ebikes valt bijvoorbeeld de speed-pedelec, die afstanden kan afhalen tot wel 45 kilometer per uur.

Hieronder lees je meer over de ‘gewone’ beste e-bikes voor woon-werkverkeer.

Bekijk testresultaten
Testresultaten

Dé favoriet onder de e-bikes voor woon-en werkverkeer is de GazelleHeavyDutch NL C7 HMB 2022. Deze e-bike is verkrijgbaar in een dames- of herenmodel. De standaard levering is met een accu van 300 Wh. Dit staat gelijk aan een actieradius van ongeveer 40 tot 90 kilometer, afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning.

Met deze elektrische fiets speciaal voor woon- en werkverkeer neem je makkelijk extra bagage mee, zonder minder stabiliteit te ervaren. Dankzij de stuurvergrendeling en dubbele standaard kan je eenvoudig je fiets stallen, zonder bang te zijn dat deze valt.

De motor van deze Gazelle variant is de Bosch Active middenmotor. Je voelt een natuurlijke ondersteuning dankzij de trapkrachtsensor. Deze sensor meet precies hoeveel trapondersteuning je nodig hebt. Ook heb je de mogelijkheid handmatig zeven versnellingen te gebruiken.

 • Stevige bagagedrager en voordrager
 • Veilig parkeren
 • Simpele en handige fietsbediening
 • Onderhoudsarm
 • Weinig roestgevoeligheid
 •  Fiets en standaard voelen zwaar
 •  Sturen voelt zwaar aan
Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Cortina E-U4 wordt gezien als een echte kwaliteitsfiets. Je kan deze fiets aanschaffen om de stad te ontdekken, maar ook zeker voor recreatief gebruik en de wat langere afstanden. Deze e-bike van Cortina is verkrijgbaar in zowel een dames- als heren variant. Afwerking van deze fiets is volledig in het strakke mat.

De standaard levering is met een accu van 300Wh. Dit staat gelijk aan ongeveer 40 tot 90 kilometer, afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning die je nodig hebt. Het is mogelijk om de actieradius uit te breiden naar 400 Wh of 500 Wh.

Deze Cortina E-U4 heeft een standaard uitvoering met een stevige bagagedrager en voorrekje. Dankzij de dubbele standaard en stuurvergrendeling, hoef je niet bang te zijn dat je e-bike omvalt.

 • Upgrade accu mogelijk
 • 7 versnellingen
 • Bosch active middenmotor
 • Stabiliteit 
 • Natuurlijke trapondersteuning
 •  Stuur en fiets trillen bij hogere snelheden
 •  Parkeren fietsenstalling lastig door voordrager
Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Gazelle Miss Grace C7 is de ideale elektrische transportfiets met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Gebruik deze fiets voor school, woon-werkverkeer of dagelijks gebruik. Je kan deze Gazelle variant aanschaffen in de kleuren groen en zwart mat. De standaard uitvoering is inclusief handige voordrager. Je hoeft niet bang te zijn dat je e-bike omvalt, dankzij de handige dubbele standaard en stuurvergrendeling.

Deze variant van de Gazelle beschikt over een middenmotor van het merk Bosch Active. Het voordeel van een middenmotor is de natuurlijke trapondersteuning die je ontvangt, zonder het gevoel te hebben naar voren te worden getrokken. De standaard editie wordt geleverd met een accu van 300 Wh. Hiermee kan je tusen de 40 en 90 kilometer fietsen, afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning die je nodig hebt. Uitbreiding van je accu is mogelijk naar 400 Wh en 500 Wh.

 • Ruimte voor veel bagage meenemen
 • Accu upgrade mogelijk
 • Natuurlijke ondersteuning 
 • 7 versnellingen 
 •  Trillingen bij hogere snelheden 
 •  Standaard accu niet heel krachtig


ONZE PARTNER

Fietsvoordeelshop

De webshop voor fietsen tegen een scherpe prijs en bijpassende accessoires.

Beste e-bikes voor jonge moeders

Makkelijk op en van je fiets afstappen, dankzij de lage instap en het extra brede stuur van je e-bike voor jonge moeders. Het grootste voordeel van deze categorie e-bike is dat er veel aandacht is besteed aan het onderwerp ‘veiligheid’ en ‘comfort’.

Deze bike voor jonge moeders wordt ook wel elektrische mamafiets of een moederfiets genoemd. Nog meer voordelen van een speciale e-bike voor mama’s is de extra stevige bagagedrager en de dubbele standaard plus stuurslot.

Lees hieronder de drie beste e-bikes voor jonge moeders.

Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Batavus Quip Ego Extra Cargo 2021 is van origine een elektrische transportfiets met speciale comfort gericht op jonge moeders met kleine kinderen. Deze e-bike combineert gemak en multifunctionalictieit. Je kan deze e-bike bestellen in de kleur mat zwart. De standaard levering is met een accu van 300 Wh. Je kan hier zo’n 40 tot 90 kilometer mee fietsen, afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning die je nodig hebt. Uitbreiding van de accu naar 400 Wh of 500 Wh is ook mogelijk.

Op deze mamafiets heb je de mogelijkheid om de bagagedragers te verstellen. Dit is ideaal als je een kinderzitje wilt toevoegen en bagage mee wilt nemen. Je houdt nog voldoende ruimte hiervoor over.

Deze Batavus mamafiets beschikt over een Bosch Active middenmotor. Het voordeel van een middenmotor is dat je stabiel over de weg heen gaat, zonder het gevoel te hebben vooruit te worden getrokken. De trapondersteuning voelt heel natuurlijk aan. Dit komt omdat de motor direct de trappers aan kan drijven.

 • 7 versnellingen
 • Stabiele ligging
 • Ruimte voor kinderzitjes
 • Voldoende ruimte voor bagage
 • Minder diefstalgevoelig
 •  Weinig instapruimte
 •  Stuur had breder gemogen
Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Gazelle Bloom C7 HMS wordt als favoriet gezien onder de elektrische fietsen voor jonge mama’s. Je kan deze favoriet aanschaffen in de kleuren blauw mat en groen. De standaard accu die wordt geleverd bij deze e-bike is die met 418 Wh. Dit staat gelijk aan 60 tot 130 kilometer. Ook is het mogelijk je accu te upgraden naar 630 Wh. Dit staat gelijk aan 80 tot 150 kilometer, afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning die je nodig hebt.

Omdat deze Gazelle Bloom beschikt over 7 versnellingen en trapondersteuning krijgt van de middenmotor van Shimano STEPS E5000, fiets je stabel en comfortabel van punt A naar punt B. Zelf bij zware belading met je boodschappen en/of kinderen in de zitjes.

Er is bij deze mamafiets extra aandacht besteeedt aan veiligheid. Zo beschikt deze fiets over een stuurvergrendeling. Ook heeft deze mamafiets een extra brede instap. Met deze lage instap pring je gemakkelijk op en van je fiets, zonder bang te hoeven zijn te blijven haken of om te vallen.

 • Extra veiligheid opties voor mama’s
 • Verkrijgbaar in hippe kleuren
 • Krachtige standaard accu
 • Uitbreiding accu mogelijk
 • Display te bedienen vanaf handvat
 •  Trillingen bij hogere snelheden 
 •  Hogere prijsklasse
Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Cortina e-U4 transport Family is de favoriet als het gaat om de elektrische fietsen speciaal voor jonge moeders. Bij deze elektrische fiets is er gedacht aan alle belangrijke opties voor een fiets speciaal voor mama’s. Je kan deze hippe mamafiets aanschaffen in de kleuren groen mat en roze mat.

De standaard uitvoering is geleverd met een accu van 450 Wh. Hiermee kan je afstanden fietsen tussen de 40 en 80 kilometer.

Aan alle handige opties voor een mamafiets is gedacht: zo heeft deze Cortina fiets een voorrek en stevige bagagedrager, kan je veilig parkeren dankzij de stuurvergrendeling en standaard en is er gedacht aan een extra breed stuur en instapruimte.

 • 7 versnellingen
 • Stille en krachtige middenmotor
 • 9 trapondersteuningsstanden
 • Verkrijgbaar in hippe kleuren
 • Stevig parkeren
 •  Achterzitje loshalen om accu te demonteren
ONZE PARTNER

Fietsvoordeelshop

De webshop voor fietsen tegen een scherpe prijs en bijpassende accessoires.

Beste e-bikes voor dagelijks gebruik

Met een e-bike voor dagelijks gebruik, wordt ook wel de categorie elektrische stadsfietsen bedoeld. Deze categorie fiets is zeer geschikt voor dagelijkse tochtjes naar het station, school, werk en andere korte ritten.

Dankzij de trapondersteuning tot 25 kilometer per uur kom je net wat eenvoudiger en sneller van bestemming A naar bestemming B.

Hieronder wordt de top 3 weergegeven voor e-bikes voor dagelijks gebruik.

Bekijk testresultaten
Testresultaten

Deze Cortina e-bike is de elektrische fiets voor je dagelijkse ritten, vooral de kortere ritten. Kenmerkend voor het populaire fietsenmerk Cortina is de stevigheid van de transportfietsen. Dankzij het stevige frame en de brede wielen van deze e-bike, zit je extra stabiel en comfortabel.

De voorwielmotor van het merk Bafang geeft het gevoel je vooruit te duwen tijdens het fietsen. Het voordeel van een voorwielmotor is dat je fiets goed in balans blijft en extra stabiel aanvoelt. Je kan gebruik maken van 5 verschillende ondersteuningsstanden, inclusief passende snelheid.

De Cortina E-U1 N3 2022 is verkrijgbaar voor zowel mannen als vrouwen in de kleur zwart. De standaard geleverde accu is die met een actieradius van 450 Wh. Met deze actieradius kan je afstanden maken tussen de 40 en 80 kilometer. Eventuele uitbreiding van de actieradius is mogelijk.

 • Stabiele ondersteuning voorwielmotor
 • Krachtige accu
 • Upgrade accu mogelijk
 • Eenvoudige bedieningsdisplay
 • Opladen accu duurt langer
 • Exclusief snelbinders
 • Zadelpijn bij langere afstanden
Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Pegasus Siena E7F Plus Disc 2022 is een stabiele en geruisloze stadsfiets e-bike. De standaardafwerking van deze fiets is inclusief gesloten kettingkast, bagagedrager en achterstandaard.

Je kan deze fiets van Pegasus bestellen in de kleuren donkerblauw Mat en Lichtblauw mat en een keuze maken voor een dames- of herenvariant.

Wanneer je de standaardaccu besluit te bestellen, is dit de 300Wh. Wel is het mogelijk om de accu te upgraden naar 400 Wh en 500Wh.

 • Zeer stille Bosch Acctive Plus middenmotor 
 • Accu upgrade mogelijk 
 • Weinig onderhoud
 • 7 versnellingen
 •  Standaard accu is niet heel krachtig
 •  Zadelpen niet verend 
 •  Trillend stuur bij hogere snelheden 
Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Koga E-Nova EVO 2023 is een lichte en comfortabele ebike stadsfiets. Je kan deze Koga E-Nova bestellen in de kleur zwart. Dankzij de zogenoemde innovatieve drive belt, fiets je extra ligt.

Nog een voordeel: de fiets is onderhoudsvriendelijk. De standaard accu is 300 Wh. Uitbreiding naar 400 Wh en 500 Wh is mogelijk voor een meerprijs.

 •  Geruisloze midden-motor Bosch 
 • Accu upgrade mogelijk
 • 8 versnellingen
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Standaard accu heeft niet veel kracht

Meer weten?

Of je nu op zoek bent naar meer informatie over elektrische fietsen, of al een e-bike op het oog hebt:
Fietsvoordeelshop helpt je op weg.