Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De beste waterstof auto’s van 2022

Uniek en innovatief: een auto die op waterstof rijdt. Denk jij erover om een waterstofauto aan te schaffen? Wij zetten de beste modellen voor je op een rijtje. Zo heb je een duidelijk overzicht welke waterstofauto’s er op de Nederlandse markt worden aangeboden.

De beste waterstofauto’s van 2022

Een waterstofauto produceert zelf zijn elektriciteit via een reactie tussen waterstof en zuurstof in een brandstofcel. Deze auto is dus niet afhankelijk van elektriciteit die opgeslagen is in een batterij en volledig emissievrij. Je kunt de waterstoftank vullen aan de pomp. In Nederland zijn er tegenwoordig een aantal waterstoftankstations waar je terecht kunt met een waterstofauto. Denk jij erover na om een auto op waterstof aan te schaffen? Lees je dan eerst goed in en bekijk de voor- en nadelen van een waterstofauto. Vervolgens is het natuurlijk fijn om de beste opties te vergelijken.

Maar wat zijn nou de beste waterstofauto’s van 2022? Op de Nederlandse markt zijn op dit moment slechts twee waterstofauto’s te koop, namelijk de Toyota Mirai en de Hyundai NEXO. Wij kunnen dus nog geen top 5 of top 10 maken van de beste waterstofauto’s van 2022, maar wij hebben alle plus- en minpunten van deze twee auto’s wel op een rij gezet. Zo kun jij een goede vergelijking maken.

Vergelijk de waterstofauto’s in Nederland

Wat is nou de beste koop? Dat is afhankelijk van jouw eisen.

Wij vergelijken de modellen die op dit moment op de (occasion)markt worden aangeboden in Nederland. Check de auto’s en bepaal welke waterstofauto het beste bij jou past.

1

De beste waterstofauto's 2022: Toyota Mirai
Toyota Mirai
Bekijk testresultaten
Testresultaten

In 2014 kwam de eerste uitvoering van de Mirai op de markt. Sindsdien is de uitvoering van deze waterstofauto van Toyota verder verbeterd. Zo heeft de 2021 variant een actieradius tot wel 650 kilometer en beschikt deze ook over een vernieuwd fraai uiterlijk. Dankzij een ingenieuze techniek te filteren, reinigt de Toyota Mirai meer lucht naarmate je meer rijdt.

De Mirai is een vooruitstrevend en veilig model, maar bovendien ook erg zuinig. Deze waterstofauto heeft een verbruik van 0,79 kg per 100 km.

Je kunt bij de Mirai uit verschillende uitvoeringen kiezen, waarvan de ‘executive’ verreweg de meest luxe uitvoering is. Deze uitvoering heeft bijvoorbeeld sfeerverlichting die op kleur in te stellen is en bevat technische snufjes zoals dodehoekdetectie. De oudere uitvoering van de Mirai vind je op de occasionmarkt terug.

De Toyota Mirai is nieuw te koop vanaf 69.450 euro. Op de occasionmarkt is er al een tweedehands exemplaar te vinden vanaf 25.000 euro.

 • Rijdt erg zuinig en duurzaam: 0,79 kg per 100 km
 • Modern exterieur en interieur
 • Het nieuwste model heeft een actieradius tot 650 kilometer
 • Duurzaam, weinig gebruikskosten
 • Ook een redelijk ruim aanbod op de occasionmarkt
 • Er zijn in Nederland weinig waterstoftankstations beschikbaar
 • De 2014 uitvoering heeft een minder fraai uiterlijk
 • Zitplaatsen achterin zijn redelijk krap

2

De beste waterstofauto's 2022: Hyundai NEXO
Hyundai NEXO
Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Hyundai NEXO is een SUV met een sportief en gestroomlijnd uiterlijk. Deze waterstofauto heeft tevens een modern interieur en biedt genoeg ruimte voor zowel de inzittenden als voor het meenemen van bagage.

De NEXO heeft 163 pk en met een volle tank waterstof kun je tot maar liefst 665 kilometer afleggen voordat je weer moet bijtanken. Daarbij geniet je van het klassieke high-tech design van Hyundai. Denk hierbij aan een 12,3-inch touchscreen dat bijvoorbeeld jouw actuele verbruik laat zien en een groot knoppenveld op de middenconsole.

Het prijskaartje van rijden op waterstof in deze auto? Vanaf 69.000 euro kun je een nieuw model kopen. Op de occasionmarkt kun je vanaf 27.000 euro een Hyundai NEXO op de kop tikken.

 • Sportief uiterlijk
 • Ruime SUV
 • Duurzaam, weinig gebruikskosten
 • High tech design, veel extra functies 
 • Actieradius tot maar liefst 665 kilometer
 •  Er zijn in Nederland weinig waterstoftankstations beschikbaar
 •  Op de occasionmarkt liggen de prijzen hoger dan bij de Toyota Mirai
 • Knoppenveld op de middenconsole kan lastig zijn voor nieuwe gebruikers

Het aanbod van waterstofauto’s

Het aanbod van waterstofauto’s is nog beperkt in Europa. Helaas dus geen top 5 of top 10 beste waterstofauto’s. Zoveel zijn er simpelweg niet verkrijgbaar op dit moment. Maar: steeds meer merken zijn wel bezig met de (door)ontwikkeling van een waterstofauto.

Zo is Honda bezig met een nieuwe uitvoering: de Honda CR-V. Deze auto heeft een plug-in hybride waterstofaandrijving en zou in 2024 het levenslicht moeten zien. Daarnaast is BMW al een tijd bezig om een auto die rijdt op waterstof te testen. Namelijk de BMW iX5. Naar verwachting wordt een beperkte reeks in 2023 op de markt gebracht. Zo kan het rijtje beste waterstofauto’s in de komende jaren wel eens flink gaan toenemen.

Een eerdere waterstofauto van Hyundai was de ix35 Fuel Cell. Hoewel deze inmiddels niet meer geproduceerd en verkocht wordt, zou je het model nog wel kunnen tegenkomen op de tweedehands automarkt. Ook Honda heeft een verouderd model dat inmiddels uit de markt gehaald is: de Clarity.

waterstofauto bmw ix5
De nieuwe BMW iX5 in productie