Vandebron vraagt weinig voor laadpunt

Het is het grote voordeel van een eigen laadpunt. Altijd gebruik kunnen maken van groene stroom, altijd beschikbaar.

Voor iedereen die een ev rijdt en beschikt over parkeergelegenheid op eigen terrein is het een no brainer, een eigen laadpunt. Want wat is er nu comfortabeler dan thuiskomen, altijd kunnen laden en iedere dag opnieuw met een volgeladen accupakket kunnen vertrekken?

Het is alweer drie jaar geleden dat duurzame energieleverancier Vandebron de business van de laadpalen betrad en de tijd is aangebroken om hier meer ruchtbaarheid aan te geven. Dat wordt gedaan met een gunstige aanbieding. Voor een bedrag van € 450 (of € 544,50 inclusief BTW) wordt een laadpunt geleverd. Daarbovenop komen kosten voor installatie, graafwerk en aansluiting op één fase of op drie fasen. Het gaat om een ICU Eve Single Pro-line. Het gaat om 100 % Groen Laden, met bijbehorende laadpas en Vandebron-energieabonnement.

Fardau van der Galiën, hoofd Electric Mobility bij Vandebron: “Bij publieke laadpalen weet je vaak niet of je grijs of groen laadt. Thuis weet je dit wél en bepaal je bovendien zelf waar je energie vandaan komt. Daarom wil Vandebron thuisladen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Door energie voor thuis en onderweg te combineren met slim laden kunnen we nu de allerlaagste prijs voor een private paal garanderen.” Het gunstigst is uiteraard om zelf energie op te wekken, maar dat is volgens Galiën niet voor iedereen een mogelijkheid. “Voor wie zelf niet of niet voldoende opwekt, is ons nieuwe totaalpakket de beste garantie op zo groen mogelijk rijden.”

Verder wordt er gebalanceerd, om vraag en aanbod op het stroomnet in evenwicht te houden. Bij een grote stroomvraag zullen de laders tijdelijk wat minder vermogen leveren.

Vandebron werkt onder andere samen met Mister Green, gespecialiseerd in alle leaseauto’s als het maar een Tesla is, en Uber. De taxi-app maakt onder de noemer Uber Green werk van elektrisch rijden.

UPDATE: dit artikel is aangepast omdat een onjuiste installatieprijs werd vermeld

Beeld: ICU Eve Double Pro-line, geplaatst in opdracht van Vandebron