Hoe schaf je een laadpas aan bij Vandebron?

Door in het bezit te zijn van een laadpas, kun je zorgeloos je EV opladen bij alle publieken en openbare laadpalen. Je ontvangt geen losse bonnetjes meer, maar krijgt een periodiek overzicht in de vorm van een factuur. Ook de kosten vallen lager uit bij een laadpas dan wanneer je pint. Er zijn verschillende aanbieders van laadpassen, zoals E-Flux, MKB Brandstof, Tankpas.nl, Xximo, Green Caravan en Vandebron. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen van de laadpassen van Vandebron en hoe je eenvoudig een oplaadpas aanvraagt. 

Wat zijn de voordelen van een Vandebron laadpas?

Bij Vandebron is het doel om Nederland volledig op groene energie te laten rijden. Om dit te kunnen realiseren kun je heel eenvoudig een laadpas aanvragen, waarmee opladen van je EV met 100% duurzame energie mogelijk is. De belangrijkste voordelen van een laadpas aanschaffen bij deze aanbieder, vind je hieronder:

#1 Eindeloze toegang oplaadpunten 

Nederland beschikt over de meeste laadpalen als je het vergelijkt met andere landen binnen Europa. Gemiddeld zijn er op dit moment zo’n 81 duizend laadpalen te vinden. Door deze goede laadinfrastructuur heb je altijd toegang tot reguliere laadpalen en zogenoemde snelladers. Met een laadpas van Vandebron heb je door heel Nederland en Europa toegang tot vrijwel al deze (snel)laadpunten. 

#2 Overzichtelijk kostenplaatje 

Hoe hoog de kosten zijn voor het opladen van je accu, is onder andere afhankelijk van de actieradius, of je gebruik maakt van een snellader of een regulier laadpunt en het tarief voor energie. De exacte prijs die je maandelijks kwijt bent aan het opladen van je EV is dus moeilijk in te schatten. Gemiddeld kost het opladen aan een openbare laadpaal meer dan bij een laadpaal aan huis. Je betaalt rond de 50 cent per kWh. Met een laadpas van Vandebron hoef je niet bang te zijn voor extra kosten per laadsessie. In plaats daarvan betaal je als energieklant voor een laadpas met abonnement 1,50 euro per maand. Ben je geen klant, maar wil je wel gebruik maken van de laadpas? Dan kan dit voor een maandelijks bedrag van 3,50 euro. 

#3 Aan huis laden behoort tot de mogelijkheden 

Gaat je voorkeur toch uit naar het thuis laden van je EV? Of een combinatie van thuis laden en optioneel laden en gebruik maken van een openbare laadpaal onderweg? Voor een volledig duurzame laadpaal kun je ook terecht bij Vandebron. 

Hoe zijn de laadtarieven samengesteld?

Bij openbare laadpalen kun je verschillende tarieven tegenkomen voor het opladen van je EV. Hoe hoog de prijs is, wordt bepaald door de exploitant van de specifieke laadpaal. De samenstelling van het laadtarief bestaat altijd uit een starttarief, kWh-tarief en/of een tijdtarief. Bijkomend zijn de servicekosten die je betaalt aan de aanbieder van je laadpas. 

Vandebron houdt niet van financiële verrassingen. Het bedrag wat je betaalt per kWh wordt bepaald door de laadpaalexploitant. Er wordt een vast tarief gehanteerd van 1,50 euro per maand indien je energieklant bent. Ben je geen klant, maar wil je wel een laadpas? Dan betaal je 3,50 euro per maand. De genoemde bedragen zijn inclusief btw. Door het abonnement wat je afsluit, betaal je geen starttarief meer per laadbeurt. 

Zo vraag je een laadpas aan bij deze aanbieder

Wil je profiteren van de voordelen van een laadpas bij Vandebron en daarnaast investeren in groene energie? Het aanvragen van een laadpas doe je heel eenvoudig. Je vult eerst je persoonlijke gegevens in. Vervolgens kan je je voorkeur geven aan een laadpas of sleutelhanger voor het opladen. Als je al klant energieklant bent bij Vandebron is het enige wat je hoeft te doen je laadpas toevoegen aan je al bestaande account. Bestel je de laadpas of sleutelhanger op maandag tot en met vrijdag voor 14 uur? Dan kun je de volgende dag al starten met het gebruiken van je laadpas. 

Eerst meer te weten komen over Vandebron?