fbpx

De beste elektrische bakfiets

Een elektrische bakfiets kan erg handig zijn. Vooral als je twee kleine kinderen hebt die je naar school moet brengen of wanneer je boodschappen gaat doen. Een elektrische bakfiets is veel handiger én duurzamer dan een auto wanneer je in de stad woont. Je kan de elektrische bakfiets overal parkeren waar je maar wil.

Ben jij op zoek naar de beste elektrische bakfiets? Wij hebben het voor je uitgezocht en de beste elektrische bakfietsen voor jou op een rijtje gezet.

De beste elektrische bakfiets

Twee of drie wielen

Bij het uitzoeken van een elektrische bakfiets kun je kiezen uit een elektrische bakfiets met twee of met drie wielen. Beide soorten hebben verschillende voor- en nadelen.
Een tweewieler fietst lichter en soepeler, is meer wendbaar in het verkeer, compacter en het sturen is vergelijkbaar met een normale fiets.

De nadelen van een tweewieler zijn dat een tweewieler langer en zwaarder is dan een gewone fiets. Eigenaren zeggen dat ze soms problemen hebben een tweewieler op de standaard te krijgen omdat de fiets erg zwaar is.

Een driewieler heeft meer ruimte, staat stabiel wanneer de fiets stilstaat, heeft geen standaard en is dus makkelijk te parkeren en je hoeft niet op- en af te stappen bij stoplichten.

De nadelen van een driewieler is dat deze bakfietsen minder wendbaar zijn, wanneer je op een hobbelige weg rijdt wordt je goed door elkaar geschud en je kan alleen haaks een stoepje op en af rijden.

De motor en accu

De belangrijkste onderdelen van een elektrische bakfiets zijn de motor en de accu. Een bakfiets trapt namelijk zwaar en heeft meer wrijvingsweerstand. Daarom heb je een grotere accu nodig dan bij een gewone elektrische fiets. De motor moet een hoog vermogen hebben.

De tests

Elk jaar zijn er verschillende partijen die elektrische bakfietsen testen. De elektrische bakfietsen werden getest op verschillende onderdelen zoals: 

  • motor 
  • wegligging
  • sturing 
  • remmen

Uit de elektrische bakfiets test van het AD kwam de Cangoo KeeWee E-Bike Bakfiets het beste uit de test met een 8,3. Volgens het AD heeft deze bakfiets de beste wegligging en heeft het een nette afwerking. De bakfiets stuurt licht en heeft een krachtige ondersteuning. Bovendien remt deze bakfiets goed.

De beste elektrische bakfiets

De website Fietstest.nl heeft de Makki Load HMB 2021 het hoogste cijfer gegeven. Deze elektrische bakfiets kreeg een 8,7. Deze elektrische bakfiets heeft een krachtige ondersteuning, is netjes afgewerkt, heeft een prettige instap, een geruisloze motor en rijdt heerlijk.

Uit de test die de Fietsersbond heeft verricht kwam de Urban Arrow het beste uit de test. Deze elektrische bakfiets heeft Bosch-ondersteuning, een laag gewicht en hydraulische schijfremmen. Deze elektrische bakfiets kwam ook uit de test van elektrabikes.nl het beste uit de test.

Doorgelicht heeft de elektrische bakfiets Riese & Müller packster 70 verkozen als de beste elektrische bakfiets. Zij vonden dat deze bakfiets een uitstekende kwaliteit en grote laadcapaciteit heeft, je kan er goed mee sturen en het heeft een innovatief ontwerp.

Het kiezen van een elektrische bakfiets

Bij het kiezen van een elektrische bakfiets die bij jou past zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste is de prijs erg belangrijk. Elektrische bakfietsen kunnen nogal prijzig zijn.

Dan is het belangrijk dat de elektrische bakfiets een goede accu en motor heeft. Wanneer je meerdere kinderen of bagage moet vervoeren in de bakfiets moet de motor sterk zijn zodat je niet te zwaar hoeft te trappen.

De laadcapaciteit van de bakfiets is ook erg belangrijk. Bepaal dus eerst wat je precies wil vervoeren en hoeveel plek je hiervoor nodig hebt.